30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

ankarada ki seçimde apaçık hile var

ankarada olup herkes gitmeli sandıklara

gönüllü aranıyor

Turkiyede cahillik degil yari-cahillik en buyuk problem.Adamlar cobanla,ciftciyle benim oyum bir mi diyor ?Bence cobanin,ciftcinin bu ulkeye katti deger ve hayatin genel isleyisi hakkinda bilgisi bu yari-cahillerden kat kat daha fazladir.Bizde iki yabanci dizi yabanci grup izleyen dinleyen,avrupa gibi tuketen ama uretemeye gelince 0 olan ,universiteye gidiyorum diye kendini alim-i cihan sanan yari cahiller cok daha tehlikeli ulke gelecegi icin.Elitlik,Aydin olma cobandan bile ogrenecegin cok seyin oldugunun farkinda olmaktir.

Bizim problemimizde burda zaten yoksa Anadolu insani amerikan redneckni de ,hayati magazin ve futbol olan ingiliz varosunu da fark atar..Ama adamlarin eliti gercek elit yani toplumu taniyan ve iyi isler ureten,ileriye goturen sinif.Bizim ulkede boyle bi sinif yok bosbeles yari-cahiller var,demokrasiyi sirf bunlarin aglayislarini dinledigim icin sevmeye basladim.

Cok felsefi aciklamaya gerek yok. Bu kadar olaydan sonra bir parti o kadar oy aliyorsa o ulkede cahil orani fazladir. Sirf akpde degil ayni halti chp yapsa onun da secimlerde kaybetmesi gerekir iktidar olsa bile. Cogu istatistige bakarsan turkiye halki geri bir ulke. Bu kadargerinin oldugu yerde debu sonuc normal. Cahil deyince niye elitist olunuyor. Chplilerin de bir kismi cahil. Bilim teknikte nerde kitap ve gazete okuma oranlari bilimsel bulus sayisi ozgurluk hepsinde geri turkiye. Ona bakarsan esadda fazla oy aliyodu bilmem ne ulkesindeki adam da. Herif nasil koyduk diyor oturup aglamasi lazim memleketin haline halbuki bu kadar olaydan sonra bu kadar oy aldigi icin. Ben almanyada yasiyorum burdakiler tr kadar cahil degil. Su olaylari merkel yapsin ertesi gun partisi kovar o da olmadi secimde cuvallar.

GT-S6310N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İşte seçim öncesi hep dedik renkdaş asıl dümenler seçsis sisteminde, verilerin bilgisayara girişlerinde yaşanacak diye. Bu ne ki? Daha neler neler vardır ne kepazelikler yapılmıştır. Şu CHP ve AKP nin kafa kafaya gittiği veyahut CHP'nin önde götürdüğü her yerde elektrik kesintisi oldu. Şimdi bu tesadüf mü? Aktroller akplilerin gözü fosforlu mu deyip duruyorlar tamam değil de neden akp'nin bariz önde olduğu fark attığı il veya ilçelerde elektrik kesintisi olmuyor?

Hele hele Ankara'da yaşananları izah edebilecek bir Allah'ın kulu yoktur olamaz da zaten. Yazık Mansur Yavaş'ın resmen hakkını gasp ettiler oradaki milletin iradesini gasp ettiler. Melih ve çetesi (+ daha sonra bunlara Efkan bile eklenmiş) hile ile hurda hile aldı yine Ankara'yı. Ülke genelinde 2000'e yakın usulsüzlük tutanağı tutulmuş ama kimin umrunda? AKP'li Trollerin hakimi olduğu YSK'da bu tutanaklar ile kıçlarını silerler taret alırlar.... Yani kısaca kimi kime şikayet ediyorsun ananı.... diye bir laf vardır sonunu getirmeyeyim.

Bu ülkede artık yargıya güven yok, polise güven yok, YSK' ya güven yok, sandığa güven yok, seçimlere ve sonuçlarına güven yok, yani kısaca Devlet'e güven yok. Neydi? Sokaklara, meydanlara inmeyin sandığa gidin!! Yersen artık... :asd:

Bir de tabi bunlara oy veren kitleye de birşey demek istiyorum.. Fenerbahçeliler nasıl ki Şikeci Başkanları Aziz'i körü körüne savunup fanatiklik yapıyorlarsa, aynı şeyi sizde yapıyorsunuz. Takım tutar gibi parti tutarsan olacağı bu. Bu bakış açısı ile oy kullanılan ve yukarıda yazdığım şeylerin yaşandığı bir memlekette de demokrasiden söz edilemez.

Eğer önümüzdeki dönemde sokağa meydanlara inilecek olursa, hayatımda yapmadığım şeyi yapar ben bile inerim bu sefer....

cidden abi dünden beri bir kaç aktroll ile facebookta konusuyoruz deli oluyorum. adama kanıt sunuyorum "foto yu sen mi çektin iyi yakalamışsın" diyerek gerçekliğine inanmıyor üstüne makara yapıyor. bugünaynı adam gelmiş hepimiz gördük kimse ikna etmedi ki diyor :) bir diğeri neden ankara da izmir de oylar çalınmadı çalınsa orda çalınır hadi anca ikilersiniz diyor. 15 dk sonra oylar çalınmış olabilir ama her yerde çalınmış olacağını söylemek yalandır diyor. cidden kendi içinde sürekli çelişen bir toplum olamaz. dediğin gibi melih gökçek dün canlı yayında dedi o fosfor göz muhabetini kabul etti yani elektriklerin kesildiğini benim arkadaş inanmıyor. diyorum başkanın söyledi onlar bile kabul ederken sen nasıl reddediyorsun bilmeden.. yok abi yok. cidden kalıplaşmış belirli cümleler hariç akp seçmeninden cümle duymak zor.

bir diğeri zamanında muhafazakarlara baskı yapıldı şimdi biz size yapıyoruz diyor. o zaman neden itiraz etmediniz diyor. dedim ben 10 yıldır oy kullanıyorum. öncesi için ne yapabilirdim, bundan beni yargılaman ne kadar doğru. cevap yok.

türbe bombalatmayı planlayan, bakara makara dalga geçen adamların muhafazakar olduğunu iddaa edip körü körüne savunuyorsunuz diyorum, hayırlısı olsun seçim bitti diyor.

cidden ellerinde hiçbir done olmadan bu kadar boş konuşan bir topluluk olamaz (%100 ü için geçerli değil)

2 gündür delirmek üzereyim hele gece 6 ya kadar sonuçları takip ettikten ve olayları gördükten sonra daha bir gıcık oldum

Yaw adamlar kompleksli (hepsi olmasada çoğu) arkadaşlar.Akp geldikten sonra sınıf atladıklarını sanıyorlar kafalarında oysaki maddi ve manevi değişen hiçbir şey yok hayatlarında zaten.

Şu an inanın Akpli birine laf anlatmak atomu parçalamaktan daha zor.

Akp gider Bkp gelir, o gider Ckp gelir. Mevzuyu anlamadığınız veya anlamamakta inat ettiğiniz müddetçe düzen değişmeyecek. Sadece buna tasalanıyorum.

Sorun bu birader. Hukuk yolsuzluklari yargilayamiyor nasi bi sistem varsa onca adam yerinden suruluyor sonra tr demokratik diyoruz. Tr de parti degil sistem sorunu var. Yoksa tabiki chp mhp gelse de ulke ucmayacak. Ama bu olaylardan sonra demokratik bir ulkede bu kadar oy almamasi gerekir sorun bu. Yoksa gun gelir onlar da gider.

Akp gider Bkp gelir, o gider Ckp gelir. Mevzuyu anlamadığınız veya anlamamakta inat ettiğiniz müddetçe düzen değişmeyecek. Sadece buna tasalanıyorum.

Sen mevzuyu anladigini iddia ediyorsan buyur anlat. Cidden ben anlamadim. Reyhanli'nin akp'yi seçmesini birisi anlatsin. Nasil oluyor bu iş?

Sen mevzuyu anladigini iddia ediyorsan buyur anlat. Cidden ben anlamadim. Reyhanli'nin akp'yi seçmesini birisi anlatsin. Nasil oluyor bu iş?

Mevzuyu anladığımı iddia etmiyorum ama sizin de anlamadığınızı düşünüyorum. 9 seçim geçmiş 12 yılda. 9 seçimdir hiç birşey değişmemişse azıcık özeleştiri lazım. Bu adamlar niye akp ye veriyor mesela sen bile bilmiyorum diyorsun. İşte özetle bilmediğin mevzu da insanları dinlemek, nedenlerini öğrenmek, empati yapmak yerine hala çözümü bunları aşağılamakta buluyorsanız düzen değişmeyecek demektir. Daha yazacak çok çok şey var ama böyle özetleyeyim. Benim çok Akp li arkadaşım var, böyle oy veren falan değil bildiğin kemik oğlu kemik kitle. Dinliyorum hak verdiğim yerlerde oluyor yanlışlarını güzelce söylediğim yerler de.. Ama kimseyi seçiminden dolayı yargılamıyorum.

Sorun bu birader. Hukuk yolsuzluklari yargilayamiyor nasi bi sistem varsa onca adam yerinden suruluyor sonra tr demokratik diyoruz. Tr de parti degil sistem sorunu var. Yoksa tabiki chp mhp gelse de ulke ucmayacak. Ama bu olaylardan sonra demokratik bir ulkede bu kadar oy almamasi gerekir sorun bu. Yoksa gun gelir onlar da gider.

Haklısın bence de sorun sistem. Hem de öyle yüzeysel falan değil bayağı bir derin. Zihniyet devrimi şart ancak sadece cahil denilen kesime değil kendilerini belli bir klasın üzerinde sanan insanlara da.. Kısaca ülke olarak kökten bir baştan yaratılmaya ihtiyacı var beyinlerin. Yoksa bugün Mhp-Chp de gelse herşey ve her kavga kaldığı yerden devam edecek. Ha bu son dediğime bazı arkadaşlar yahu onlar gelsin onları da cezalandırırız yanlış yapan indirilmeli diyebilir, ben gayet tabi hak veriyorum ama kısır döngü devam eder gider. Şahsi görüşüm.

cidden abi dünden beri bir kaç aktroll ile facebookta konusuyoruz deli oluyorum. adama kanıt sunuyorum "foto yu sen mi çektin iyi yakalamışsın" diyerek gerçekliğine inanmıyor üstüne makara yapıyor. bugünaynı adam gelmiş hepimiz gördük kimse ikna etmedi ki diyor :) bir diğeri neden ankara da izmir de oylar çalınmadı çalınsa orda çalınır hadi anca ikilersiniz diyor. 15 dk sonra oylar çalınmış olabilir ama her yerde çalınmış olacağını söylemek yalandır diyor. cidden kendi içinde sürekli çelişen bir toplum olamaz. dediğin gibi melih gökçek dün canlı yayında dedi o fosfor göz muhabetini kabul etti yani elektriklerin kesildiğini benim arkadaş inanmıyor. diyorum başkanın söyledi onlar bile kabul ederken sen nasıl reddediyorsun bilmeden.. yok abi yok. cidden kalıplaşmış belirli cümleler hariç akp seçmeninden cümle duymak zor.

bir diğeri zamanında muhafazakarlara baskı yapıldı şimdi biz size yapıyoruz diyor. o zaman neden itiraz etmediniz diyor. dedim ben 10 yıldır oy kullanıyorum. öncesi için ne yapabilirdim, bundan beni yargılaman ne kadar doğru. cevap yok.

türbe bombalatmayı planlayan, bakara makara dalga geçen adamların muhafazakar olduğunu iddaa edip körü körüne savunuyorsunuz diyorum, hayırlısı olsun seçim bitti diyor.

cidden ellerinde hiçbir done olmadan bu kadar boş konuşan bir topluluk olamaz (%100 ü için geçerli değil)

2 gündür delirmek üzereyim hele gece 6 ya kadar sonuçları takip ettikten ve olayları gördükten sonra daha bir gıcık oldum

Yok artık lafla hiçbirşey anlatılamayacağı anlaşıldı. Ben artık en ufak bir çaba dahi göstermeyeceğim. Hakkım için de gerekirse sokağa meydanlara inerim. Hileli sandıklarını, seçimlerini, YSK'larını, AA'larını alsınlar kıvırsınlar kıvırsınlar ............. Neyse!!! .....

Hatay'da mantık şu: Türksen Mhp (Artık Akp) değilsen Chp.. Gerçi bu seçim'de Akp'den geri Mhp'ye geçişe açık açık şahit oldum. Zamanla..

valla ben bu mantıktan sıkıldım sadece hatay degil tüm illerdeki hatta kendiminde dahil oldugu izmirdeki mantıktanda sıkıldım sırf öteki almasın diye olmayacak adamları desteklemekten sıkıldım bu ülkeden sıkıldım galiba hırsızlığı sadece tapelerle değil biraz araştırılsa yaptıklarıyla ortada olan bir iktidarın her ilden gömü çıkarması izmirde belediyeciliği zayıf bir ekibin tekrar seçilmesi ve buna benzer bir sürü şey seçmen gibi değil taraftar gibi davranıyoruz gözlerimizi etrafımızdaki olaylara kapayıp bize biçileni oynuyoruz işte

Mevzuyu anladığımı iddia etmiyorum ama sizin de anlamadığınızı düşünüyorum. 9 seçim geçmiş 12 yılda. 9 seçimdir hiç birşey değişmemişse azıcık özeleştiri lazım. Bu adamlar niye akp ye veriyor mesela sen bile bilmiyorum diyorsun. İşte özetle bilmediğin mevzu da insanları dinlemek, nedenlerini öğrenmek, empati yapmak yerine hala çözümü bunları aşağılamakta buluyorsanız düzen değişmeyecek demektir. Daha yazacak çok çok şey var ama böyle özetleyeyim. Benim çok Akp li arkadaşım var, böyle oy veren falan değil bildiğin kemik oğlu kemik kitle. Dinliyorum hak verdiğim yerlerde oluyor yanlışlarını güzelce söylediğim yerler de.. Ama kimseyi seçiminden dolayı yargılamıyorum.

söyledigini çok iyi anliyorum. Benimde akrabalarimin çogu onlari destekler. Ama sen bir yol öner diyorum. Önere bilecegim bir yol varmi muhalefet için? Yok! Mulafetin gidecegi hiç bir yol sonucu degiştirmez. Adamlar milletin parasini çaldi. Tinlamiyorlar bile. Muhalefet ne yapsin Refik?

Geri
Üst Alt