30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

zaten sirf Yalova - Antalya - Ankara chp olursa akp icin buyuk bir hezimet olur.

5 buyuk sehir icin :

Istanbul - akp

Ankara - chp

Izmir - chp

Bursa - akp

Antalya - chp

chp = 3 - akp = 2

wanker.gif

Anladık Cund İngilizce biliyorsun hem de sokak İngilizce'si biliyorsun ama bunu yıllardır her mesajda kafamıza kakmana gerek yok. Dünyada tek İngilizce bilen sen değilsin ve İngilizce en yaygın kullanılan dil. Biraz farklılık yarat artık mesela İtalyanca, Almanca, Çince hakaretler yaz da şaşıralım. "Vay be Cund bir farklılık gösterdi" diyelim :)

Seni anlıyorum ama sen olayı anlayamamışsın. Devlet kimseden borç alarak, yani borçlanarak borç kapatmadı ve şu an devletin dışarıya borcu yok. Türkiye'nin görünen dış borcu özel sektörün yurt dışından aldığı kredi borçları. Bunların büyük bir bölümü Koç-Şahenk-Doğan-Sabancı gibi devlerin borcu. Bu arada kulübüzünde yurt dışından kredi kullandığını unutmayalım. Özel sektörün dış borcu 2002'ye oranla kat kat büyüdüğü bir gerçek. Bunun en büyük sebebi dışarıda faiz oranları yerel bankalarımızdan daha düşük ve ülkede istikrar ortamı yükseldiği için dış bankalardan büyük meblağlarda kredi çekmek çok kolaylaştı. Şimdi, Ahmet'in, Mehmet'in borcu beni bağlamaz beni devletin borcu bağlar. Peki devletin dış borcu ne kadar bunu resmi olarak bana kim açıklayacak.

dün ile bugünün dış borç/iç borç analizini yaptığında karşına ne çıkıyor?

Dış borç; 129 milyar dolar küsürden 336 milyar dolara fırlamış(kamu+özel) Özelin fazla olması kamunun olmadığını mı yansıtır,Tayyibin dediği gibi dış borcu sıfırladık demek ne demek biri de bana bunu anlatsın bilmiyorumdur öğrenirim.

İç borç; 194 milyarda 390 milyarlara..

Şimdi özel sektör diyorsun da kim teşvik ediyor özel sektörü? Sen özel sektörü dıştan borç almaya teşvik edeceksin sonra kendin özel sektörden borç alacaksın yani iç borç yapacaksın,ama sonra ben dışa ödedim dış borcum yok diyeceksin ki dış borcun sıfır olması gibi bi durumda söz konusu değil. Bu kandırmaca değil midir? böylece fazla fazla sıcak para girmesi döviz düşmesi özelin dışarıdan borç alması zaten kaçınılmazdı ki.

Yalova - Antalya - Ankara - (kucuk bir ihtimal ile) Istanbul ---> chp olur. Balkon gorusmesi gume gider.

İstanbul'un alınması mümkün değil bence, %7-8 fark var. Umarım diğerleri alınır ama özellikle Ankara'nın alınabileceğini sanmıyorum, Efkan Ala ve İ.Melih çoktan ayarlamıştır işi. Yeniden sayımda farkı açarlarsa şaşmam.

Anladık Cund İngilizce biliyorsun hem de sokak İngilizce'si biliyorsun ama bunu yıllardır her mesajda kafamıza kakmana gerek yok. Dünyada tek İngilizce bilen sen değilsin ve İngilizce en yaygın kullanılan dil. Biraz farklılık yarat artık mesela İtalyanca, Almanca, Çince hakaretler yaz da şaşıralım. "Vay be Cund bir farklılık gösterdi" diyelim :)

STFU-Baby_2.jpg

enerji bakanı öyle bi konuşma yapmadı 1 nisan şakasıydı o haber herkes de yedi afiyet olsun

ii hayal aleminden cikartayim o seni o vakid

demokrasi azinligin ya da cogunlugun birseye sahip olmasi degildir demokrasi bir kara parcasi uzerinde hukugu belirlemede kafalarin sayimidir ,kafalarin icindekilerin degil. anlatabildim mi? ve sacmaladigimi iddia eden sayin zeyneb azinlik ve cogunluk esit hak sahibidir dediniz, demokrasiye gore oy/fikir sayisi ile gunyuzu goren bir zihniyet ve bu zihniyetlerin olusturdugu nicelikler kutuplastirma yaratip yasam kanunlarini belirliyor gercek dunyada. senin bahsettigin hile hurda ayri bir tartisma konusu shu an bahsedilen konuyla da alakasi yok.

postlarima ikide bir sacma demen neden bahsetmeye calistigimi anlamamandan kaynaklaniyor ,okuman icin 2 3 internet bolgesine yonlendirmek isterdim fakat ilgilenmeyecegini bildigim icin luzum gormuyorum

cool it now.

Demokrasinin bir değil yüzlerce tanımı vardır. Ana prensip her vatandaşın bir şeye sahip olmasıdır. O da söz hakkıdır. Siz buna kafa sayısı diyorsunuz bazıları mürit der. Kafaların içinin ne kadar dolu boş olduğu önemli değil diyorsunuz. Önemli olmadığı zaman gerçek demokrasiden söz edemeyiz. Bilinçli olarak cahil bırakılmış, beyni yıkanmış, üç çocuk dayatmasıyla daha faza mürit ya da kafayla yapılan demokrasi veya seçim ne kadar sağlıklı olabilir. Bu okuma yazma bilmeyen birinden kitap tavsiyesi istemek gibidir.

Evet demokrasinin böyle benzer zaafları, dezavantajları var. İster istemez saygı duymak zorundayız.Fakat en azından seçime hile hurda karıştırmamak, %45 varsa diğer tarafta %55 olduğunu unutmamak ve ciddi bir kutuplaşma yaratılmasını istememek bizim hakkımız.

İstanbul'un alınması mümkün değil bence, %7-8 fark var. Umarım diğerleri alınır ama özellikle Ankara'nın alınabileceğini sanmıyorum, Efkan Ala ve İ.Melih çoktan ayarlamıştır işi. Yeniden sayımda farkı açarlarsa şaşmam.

İbnelik diz boyu, Melih açıklama yaptı sayılmayan 90.000 oyun 70.000 i akp diye. Arkada 70.000 oy pusulasına evet bastırıyordur şuan şerefsiz. Bu iş bitti geri gelmez.

Bunlar ülke genelinde kendilerini üstün göstermek %40'ı aşmak için akp'nin güçlü olduğu yerlerde de nasıl olsa kontrol eden çıkmaz diye hile yapmıştır mutlaka.Genelde %5-6 civarı oy çalmışlardır.

ii hayal aleminden cikartayim o seni o vakid

demokrasi azinligin ya da cogunlugun birseye sahip olmasi degildir demokrasi bir kara parcasi uzerinde hukugu belirlemede kafalarin sayimidir ,kafalarin icindekilerin degil. anlatabildim mi? ve sacmaladigimi iddia eden sayin zeyneb azinlik ve cogunluk esit hak sahibidir dediniz, demokrasiye gore oy/fikir sayisi ile gunyuzu goren bir zihniyet ve bu zihniyetlerin olusturdugu nicelikler kutuplastirma yaratip yasam kanunlarini belirliyor gercek dunyada. senin bahsettigin hile hurda ayri bir tartisma konusu shu an bahsedilen konuyla da alakasi yok.

postlarima ikide bir sacma demen neden bahsetmeye calistigimi anlamamandan kaynaklaniyor ,okuman icin 2 3 internet bolgesine yonlendirmek isterdim fakat ilgilenmeyecegini bildigim icin luzum gormuyorum

cool it now.

çok üzülüyom ben buna valla bak. Biraz daha zorlasa kendi yasalarını koyacak. Emrah'ın dediği kadar varsın ne bir şey anlatabiliyor ne de yazabiliyorsun.

bir daha böyle şeyler yapma..

53668.jpg

çok üzülüyom ben buna valla bak. Biraz daha zorlasa kendi yasalarını koyacak. Emrah'ın dediği kadar varsın ne bir şey anlatabiliyor ne de yazabiliyorsun.

bir daha böyle şeyler yapma..

53668.jpg

emrah denen sovmenin laflarina kanmayip anlamaga calissan biseyler ogrenebilirsin IMVHO

Ankara'da 1 oy bile çıkmaması lazım Melih'e. Yüzde 3 yüzde 4 hile farketmez o kadar bile oy veren var o herife. Müstehak Gökçek Ankara'lılara tencere yuvarlanmış kapağı bulmuş.

Oy kullandığım sandık:

CHP: 232

AKP: 34

HDP: 4

MHP: 3

Sanırsın "biz" Stockholm, "onlar" Cibuti'de kullanmış oyu arkadaş.. :redface:

Bencede istanbul zor...ama Ankara olması lazım hile de bir yere kadar....mhp - chp Büyükşehir'de akp ile eşit olursa muhteşem olur.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Seni anlıyorum ama sen olayı anlayamamışsın. Devlet kimseden borç alarak, yani borçlanarak borç kapatmadı ve şu an devletin dışarıya borcu yok. Türkiye'nin görünen dış borcu özel sektörün yurt dışından aldığı kredi borçları. Bunların büyük bir bölümü Koç-Şahenk-Doğan-Sabancı gibi devlerin borcu. Bu arada kulübüzünde yurt dışından kredi kullandığını unutmayalım. Özel sektörün dış borcu 2002'ye oranla kat kat büyüdüğü bir gerçek. Bunun en büyük sebebi dışarıda faiz oranları yerel bankalarımızdan daha düşük ve ülkede istikrar ortamı yükseldiği için dış bankalardan büyük meblağlarda kredi çekmek çok kolaylaştı. Şimdi, Ahmet'in, Mehmet'in borcu beni bağlamaz beni devletin borcu bağlar. Peki devletin dış borcu ne kadar bunu resmi olarak bana kim açıklayacak.

Devletin borcu olmadığına emin misiniz? 120 milyar dolar üzeri kamu kurum ve kuruluşlarının borcu var diye hatırlıyorum?

Hazine müsteşarlığı sitesinde tüm bilgiler mevcut.

Geri
Üst Alt