30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

belki daha fazladır bilemem abi ama bu kimlikçi anlayıştan dolayı ne vakitler kaybettik, ne paralar harcadık.bizim de yanlışlarımız oldu elbet ama ama şundan sonuna kadar eminim ki şu an pkk güneyde alabildiğine güçleniyor ve en ufak anlaşmazlıkta saldırılara başlayacak.zaten apo iti değil miydi yunanistan la birlik olup bize saldırma hevesine girişen.

Halkın ve 80li yılardak hukumetin kürt kökenli Türklere yanlışlar olduğunu kimse inkar edemez belki.

Ama bugünlerde özelikle anlışılyorki bu sadece kürt veya bilmem ne diye olmuyormuş.

Bu ülkenin başbakanı evinde 50% sini zor tutuyor . Orda burda tomalar bilmem neler.

Ayrımcalık ciddiden istenilmiyorsa bölüçük yapılmayacak. Birileri çıkıp bu milleti bölen baş mimarlarından olan apo için liderimiz odur demeyecek.

Tren gerciği çoookdan üskadarı geçmiş.

Halkın ve 80li yılardak hukumetin kürt kökenli Türklere yanlışlar olduğunu kimse inkar edemez belki.

Ama bugünlerde özelikle anlışılyorki bu sadece kürt veya bilmem ne diye olmuyormuş.

Bu ülkenin başbakanı evinde 50% sini zor tutuyor . Orda burda tomalar bilmem neler.

Ayrımcalık ciddiden istenilmiyorsa bölüçük yapılmayacak. Birileri çıkıp bu milleti bölen baş mimarlarından olan apo için liderimiz odur demeyecek.

Tren gerciği çoookdan üskadarı geçmiş.

maalesef geçti tren.alenen devletini yıkmaya yeltenen bir it bu kadar meşrulaştıysa ve bir kesim bunu çekinmeden sokaklarda bağırabiliyorsa iş geri dönülmez bir hal aldı.

eskisi kadar baskıcı bir ortam yok.gel istanbul un bazı semtlerine halkla anlaşamazsın, alayı kürtçe konuşuyor.konuşsunlar da kimse bir şey demiyor ama derdimiz pkk ve bölücülerle.gerçi biz kendimizi boşuna yırtıyoruz demek ki %43 bu durumdan memnun.

Bu tek taraflı bir şey değil ki. Ha bir kesim kendini ötekileştiriyorsa diğer kesim de ötekileştiriyor ve uçurum ortaya çıkıyor. Bunun bir çok nedeni var cumhuriyetten sonra hiç bir adım atılmadı şimdi bize çok basit gelen şeyler 10-15 yıl önce ölümlerle sonuçlanıyordu. Bu doğal bir sonuç bence.

Abi pkk sempatizanları harici hiç bir kürt asıllı vatandaşı dışlama gibi bir lüksümüz yok.

Ama ülkeyi bölmek isteyen emperyalizm uşağı bir örgütün peşinden gidilmemeli.

Onların kürt insanın iyiliğini düşünmediği ve üzerlerinden bu topraklarda oyun oynadıgı cok belli.

Doğu bölgesine eğitim konusunda ve o bölgeye yatırım konusunda devletin adımlar atması gerekiyor ve bence bunca zamana kadar yapmayanlar yanlıs yapmıslardır.

Ama kürt asıllı vatandaşlarımızın savunucusu dağdan inmiş teröristler olmamalı ve herkes bu çıkarcıların peşinden gitmemeli.

Ben hiç bir masum insanın ölmesini istemem ama özerklik olayını yaparlarsa bu ülkede bazı şeylerin pimini çekerler ve hiç iyi olmaz.

Bu ülkede yaşayan herkes kaybeder

Bugun batida bircok kurt ev is sahibi ama doguya bir turk yerlesince isgalci bu kafa yapisindaki insanlarla iletisim kurmak gercekten cok zor ama kurmadigin zamanda devlet bize bahmiiiii... karina az yuklen butceni dengele ozaman kamil.

Yaw zaten iş işten geçti Akp yol ayrımında eninde sonunda kalacak çünkü bu seçimi onlara kazandıran Bdpdir ve bu durup dururken olan bişey değil.

Şimdi sözler yerine getirilirse her şartta Akp zarar görecek eğer getirilmezse yine zarar görecekler ki bunun yıkımı daha da fazla olur.

Akp aslında günü kurtardı evet bu ülkede kürt sorunu var ancak bu özerklik ile çözülürse daha da artacaktır halk arasında benden demesi.

Eğer gerçekten Ankara'da ve diğer illerde oy hırsızlığı yapıldıysa bence tekrar saymak yetmez, hatta tekrar seçim bile yetmez. AK Parti'nin tüm oyları geçersiz sayılmalı ve kazanan CHP olmalı.

Nasıl ki futbolda 1 maçta şike yapıldığı tespit edildiğinde dahi o takımın tüm maçları geçersiz sayılıyor ve o takım küme düşürülüyorsa (normal ülkelerde) bu seçimde de AKP küme düşürülmeli ve aldığı oylar iptal edilmelidir. Tabi eğer oylarda katakulli olduğu YSK tarafından da tespit edilebilirse..

türklerin beraber yaşamada sıkıntısı yok lakin "zorla öğreteceğiz" gibi laf edersen tepki alırsın.ne demek zorla öğreteceğiz? anlamını sen de ben de biliyoruz.bu kafa "yarın kapınıza bir başçavuş gelir" kafasıyla aynı kafadır.

Yapma bunu bana aynı sertlikte cevap yazıldığı için öyle yazdım. Ülkeden defolun gidin diyene ne demem beklenirdiki. Tamam gidiyorum deseydim bence karşımdakine saygısızlık olurdu.

Turkiye anlami nedir? Turklerin yasadigi vatan turklerin yurdu gdin acin sozluge bakin ve bu turkiye adini buraya turkler koymadi avrupalilar koydu dunyada ilk ve tektir bir ulke adini milletten alsin mesala fransizlar fransada yasayan anlamina gelir ingiliz ingilterde yasayan anlamina alman irkida ismini almanyadan almistir yani her millet ismini yasadigi bolgeden alirken ilk defa bir millet yasadigi topraklara isim vermistir daha dogrusu vermislerdir bu boyle biline.

Cidden bilmiyorsun. Anglo-Saxon kökenli İngiltere'nin kurucuları, aynı zamanda Fransa'ya adını veren Frankler de bugünkü Almanya çoğrafyası kökenli. Saksonya da Frankler de Almanya kökenli. İngiltere'nin yerlileri Galliler ve İskoçlardır. Hatta Vikingler bile İngiltereye Romadan Saxon'lardan önce gelmiştir.

Hatay'da bazı sorunlar yaşanıyor şuan sanırım.

Edit: Yanlış anlamışım Urfa'da olmuş olaylar Ceylanpınarda.

Cumhuriyet tarihi böyle bir secim görmemistir herhalde,Yalova'dan Ardahan'a her yerde secim sonuclarına itiraz var,bildigin savas ediyor insanlar,Hatay karısmıs her yerde hile yapılmıs sandıklar calınmıs tutanaklar kaybolmus,böyle birsey olamaz ya...

Yaw zaten iş işten geçti Akp yol ayrımında eninde sonunda kalacak çünkü bu seçimi onlara kazandıran Bdpdir ve bu durup dururken olan bişey değil.

Şimdi sözler yerine getirilirse her şartta Akp zarar görecek eğer getirilmezse yine zarar görecekler ki bunun yıkımı daha da fazla olur.

Akp aslında günü kurtardı evet bu ülkede kürt sorunu var ancak bu özerklik ile çözülürse daha da artacaktır halk arasında benden demesi.

Evet artacak ama oylari artacak! Asgari ucreti dusurse calisma saatlerini 16 saat yapsa emeklilik yadini 75 yapsa benzine %150 zam yapsa yine bu adamin mitinglerine milyonlar gidecek sonra koyun diyince kizacaklar saygi bekleyecekler onlarin bikere kendisine saygilari yok biz nasi. Duyalim bildigin dikta rejimini isteyen kitleye ne saygisi insanlarin aklini yitirtimesi isten degil dunyanin gelmis gecmis ve gelecekte en tuhaf en garip bir kitlesi var.

Ben yuzunu duvara cevrilmis kurtleri tarayan bir turkiye gormedim yada apacik katliam girisiminde bulunan bir tsk. Ama cin hukumetinin yaptiklarini aratmayacak bir pkk biliyorum.

Yapma bunu her iki tarafta katliamlar yaptı. 13 yaşındaki çocuk 11 kez sırtından vuruldu. Burada PKK'yı meşrulaştırmıyorum ve Ordunun seviyesine getirmiyorum fakat yapılanlar ortada. Hatta PKK'nın TSK'dan az insan öldürmesi onları meşrulaştırmaz. PKK hiçbir zaman meşru bir örgüt olmamıştır çokbaşlı bir örgüttür.

Siz milli iradeye saygı duymuyor musunuz yoksa?
eww.gif

Olaya bak dibimizde Kartal'da o kadar olay çıkarıldı itiraz ettiler üstüne red edildiği gibi 400 oy daha eklendi CHP'ne :)

Cidden bilmiyorsun. Anglo-Saxon kökenli İngiltere'nin kurucuları, aynı zamanda Fransa'ya adını veren Frankler de bugünkü Almanya çoğrafyası kökenli. Saksonya da Frankler de Almanya kökenli. İngiltere'nin yerlileri Galliler ve İskoçlardır. Hatta Vikingler bile İngiltereye Romadan Saxon'lardan önce gelmiştir.

Hepsinin atalari ortak olabilir hepsinin eskiden isimleri farkli olabilir. Bunlari biliyorum zaten mesale bulgarlarin da turk kokenli oldugunu biliyomusun yada bugun sirp,rus,hirvat,bosnak,ukraynalilar vss hepsi slav irkindan geliyor peki niye hepsi farkli milletlere ayrilmis? Cunku hepsiy yasadigi cografyadan etkilenmis ve o cografyanin ismini uluslarina vermislerdir mesela ornek bugun istanbulda yasana ne denir ? Istanbullu cunku istanbulda yasiyor. Zamanindaki viking boylari isvec ve norvec danimarka gibi yerlere dagilmis ve hepsi kendilerine yasadiklari bolgelerinin isimlerini kimlik olarak benimsemislerdir.

Yapma bunu her iki tarafta katliamlar yaptı. 13 yaşındaki çocuk 11 kez sırtından vuruldu. Burada PKK'yı meşrulaştırmıyorum ve Ordunun seviyesine getirmiyorum fakat yapılanlar ortada. Hatta PKK'nın TSK'dan az insan öldürmesi onları meşrulaştırmaz. PKK hiçbir zaman meşru bir örgüt olmamıştır çokbaşlı bir örgüttür.

Su tsk ne haltlar yemis biraz acta su cahil bilgilensin degilmi kuru gurultu yapmayalim.

Geri
Üst Alt