30 Yıl Sürecek Kara Kış Geliyor

Haydaa falan değil ,
Allah kelamı olmadığı halde yani Kur'anda geçmediği halde belki onlarca şey İslam diye yutturuluyor ,
Halbuki Allah insanlığa Bu kitaptan sorumlusunuz diyor , bu kitap eksiksiz indirilmiştir diyor ,
yeterki bakmasını bilelim , ön yargılarla hareket etmeyelim ,
çok basit bir örnek misal malum sende bilirsin ölülerin arkasından Yasin okunur ama 70. ayette ne yazdığına kimse bakmaz !

İnsanlığın kökeni ve evrim konusundada bir çatışma yok ,
ama benim algıladığım fark şu ,
ne evrim teorisyenlerinin evrimi tesadüfe bağlamaları nede karşıt görüş islamcıların toptan reddetmeleri ,
bana göre her ikiside yanlıştır , evrim vardır ama kural koyucunun koyduğu büyük kuralları yasaları çerçevesinde belli bir düzen nizam içerisinde vardır ,
İlk insan yada insanımsı kimdir konusuda bizzat ayetler çerçevesinde yorumlanırsa son derece karışık bir mevzu ....

bilim: insan da sıradan bir canlıdır. tüm hayvanlar gibi insan da ortak atadan gelmiştir.

din: insan özeldir. özellikle yaratılmıştır. herşey onun için yaratılmıştır.

din kesin bir dille bizim özel bir canlı olduğumuzu ve tanrı tarafından bizzat kasıtlı yaratıldığımızı söyler. bilim ise insan türünün doğal seleksiyon sayesinde tamamen tesadüf çevre koşullarının verdiği karmaşık yapıdan evrimleştiğini söyler.

madem maymunlar evrim gecirip insan oldu simdi neden evrim gecirmiyolar

İnsan özel bir varlıktır.Akıl denilen nimet verilmiştir. Hayvanlar akıldan dolayı değil içgüdüsel olarak davranmaktadırlar. İnsan Kur'an'da belirtildiği üzere yaratılmışların en üstün olanıdır.

UFO'yu dolabın arkasına kaldırmıştım, çıkartayım bari.

madem maymunlar evrim gecimişler niye çekik gözlü maymunlar yok asya ya da ?!

Metehan Turan ,
her ikisi içinde bu tip kesin yargılara varmamak lazım ,
Son dönemde her iki keskin taraf içinde tabular yıkılıyor umarım tamamen de ortadan kalkar ,
öncede dediğim gibi evrimi tesadüfler temeline dayandırmakta , yada tamamen reddetmekte iyi birşey değil ,
özellikle son çeyrek yüzyıl itibariyle ben bilimin insan sıradan bir canlıdır diyebileceğini hiç sanmıyorum ,
hatta sadece insan değil herhangibir canlı dahi sıradandır diyebileceğini düşünmüyorum .

Konuya döner isek acaba bu uzun sürecek kış dönemi bölgesel mi olacak yoksa dünyanın tamamınımı kapsayacak ,
bugün sıcak ve ılıman bölgeler daha da ısınırken soğuk bölgeler daha da soğuyabilir mi acaba ,

Ayrıca dünyanın tamamını kapsayan bir soğuma olursa bir anlamda doğanın kendisine reset atılması olarakta algılayabilirmiyiz , küresel ısınmanın felaketlerini düşünürsek ?

her sene son 50 yilin en sert kisi olacak denirdi. hayret bu sefer farkli haber sasirdim

Eyyyyyy kış sabrimizi sınama!!

Geri
Üst Alt