#30 Yusuf Demir

Yapılan düzenleme ile 2015 öncesi yerli sonrasında yabancı sayılması hususu ile ilgili atlanan net bir nokta var buda hukuken olayı başka bir boyuta taşıyor.

Durum şu ki o dönem yabancı sınırlaması yok uygulamada bu durumdan ötürü böyle bir düzenleme yapılıyor ancak şuan sınır değişti yani şartlar da değişti, sırf bu sebeple dahi ilgili düzenleme gözden geçirilmeli bu hususla alakalı ya Twitter çalışması yada Cimer başvuru etkinliği biz GSC halkı tarafından başlatılmak suretiyle ısrarlı ve tüm Galatasaray taraftarlarının katılımı ile kesinlikle ve kesinlikle yapılmalı ve kamuoyu oluşturmalıdır, forumumuzun büyüklerini, yöneticilerini, abilerini, hukukçularını saygılarımla göreve davet ediyorum.

Herkes kural üzerinden tantana yapıyor tv de ama kimse kuralın yarısının rafa kalkıp yarısının kalkmamasının saçmalığını konuşmuyor

Bence kuralda başvuru ile bu kısmı üzerinden esnetmeye gidilmeliydi

Yoksa milli takım tercihini değişmeye yönelik fifa bazlı başvuru çocuğun geleceğini mahveder
Avusturya kapıya koyar

Yillar once Emre Belozoglu itinin ilk ciktigi macta boyle heyecan yapmistik. Yusuf daha hazir ve dahada teknik gozuktu 15dk'da. Abartiyorda olabiliriz ama son 20 yilda beni bu kadar kisa surede bu kadar heyecanlandiran adam olmadi.

Çok gaza gelmeyin beyler bu adam daha 19 yaşında çok öğrenecek şeyleri var . Kapalı defans oynayan takımlara karşı oldukça top kaybı yapacaktır o zaman öven insanlar o zaman sövmesin. Bize geldikten sonra 4-5 maçını izledim çok top kaybı yapıyor bazen o yüzden sabırla ilerlemek gerekiyor.

Herkes kural üzerinden tantana yapıyor tv de ama kimse kuralın yarısının rafa kalkıp yarısının kalkmamasının saçmalığını konuşmuyor

Bence kuralda başvuru ile bu kısmı üzerinden esnetmeye gidilmeliydi

Yoksa milli takım tercihini değişmeye yönelik fifa bazlı başvuru çocuğun geleceğini mahveder
Avusturya kapıya koyar
2015 öncesi tercih edenlere yönelik şerh olmasaydı da dava açıp kazanabilirlerdi çünkü kazanılmış hak onlarınki.

2015 sonrasınınki ise kaybedilmiş hak.

2015 öncesi tercih edenlere yönelik şerh olmasaydı da dava açıp kazanabilirlerdi çünkü kazanılmış hak onlarınki.

Evet ama benim bahsi mevzum 14 yabancı serbestliği değişirken diğer mevzuatın askıda kalması

Zaten yabancı serbest olduğu için ,mt şeçmeyen yabancı sayılsın ,çünkü kuralda mt için de bir anlamı olması hesaplanmış ,haliyle o kısım havada kalıyor ,yabancı sayısı değişince

Yillar once Emre Belozoglu itinin ilk ciktigi macta boyle heyecan yapmistik. Yusuf daha hazir ve dahada teknik gozuktu 15dk'da. Abartiyorda olabiliriz ama son 20 yilda beni bu kadar kisa surede bu kadar heyecanlandiran adam olmadi.

zamaninda ribery heyecandirmisti

Evet ama benim bahsi mevzum 14 yabancı serbestliği değişirken diğer mevzuatın askıda kalması

Zaten yabancı serbest olduğu için ,mt şeçmeyen yabancı sayılsın ,çünkü kuralda mt için de bir anlamı olması hesaplanmış ,haliyle o kısım havada kalıyor ,yabancı sayısı değişince
Bence ikisinin alakası yok. Şu an daha çok yabancıya izin veriliyor aksine.

Yerli kuralı MT uygunluğu içermesi konusunu da doğal karşılıyorum.

Önceki kuralda 11 yabancı sahada serbest olsa da kadroda toplam 12 olmasını gerektiriyordu, bu da çok kısıtlayıcıydı mesela.

Burada şu büyük sıkıntı değil mi;
İki tane Avusturya'da doğmuş Türk asıllı topçu var diyelim.
Bunların ikisine de Türk milli takımından teklif gelmiyor, birine Avusturya milli takımından teklif geliyor ve o milli takımda oynuyor haliyle.
Bunlardan hiç bir milli takımdan teklif almadığı için seçim yapmamış olan yerli statüsünde oynarken, Türk millli takımı teklif yapmadığı için yabancı milli takımı seçmiş olan yabancı sayılıyor :)

Türk milli takımından teklif gitmeden bu adam seçimini Türk milli takımından yana nasıl yapacak ki?

Bunların ikisine de Türk milli takımından teklif gelmiyor, birine Avusturya milli takımından teklif geliyor ve o milli takımda oynuyor haliyle.
Bunlardan hiç bir milli takımdan teklif almadığı için seçim yapmamış olan yerli statüsünde oynarken, Türk millli takımı teklif yapmadığı için yabancı milli takımı seçmiş olan yabancı sayılıyor :)

Türk milli takımından teklif gitmeden bu adam seçimini Türk milli takımından yana nasıl yapacak ki?
Aynen bence şöyle olmalıdır kuralda Türkiye milli takımı kendisine teklif götürüp yazılı bir şekilde kendisi red ediyorsa yerli sayılmaması.

Bence ikisinin alakası yok. Şu an daha çok yabancıya izin veriliyor aksine.

Yerli kuralı MT uygunluğu içermesi konusunu da doğal karşılıyorum.

Önceki kuralda 11 yabancı sahada serbest olsa da kadroda toplam 12 olmasını gerektiriyordu, bu da çok kısıtlayıcıydı mesela.
3 değişiklik hakkı vardı ,ona binanen bence daha mantıklı olan 12 yabancı olmasıdır

Haliyle bu kadar yabancıya izin varken ,kalanların mt seçmemesiyle yabancı sayılması mantıklı idi , ama o kural değişirken ,diğer yarısın aynı kalması bence mantıksız ,şahsi fikrim bu yönde

Yusuf bizde olmasa aslında ilgileneceğim bir husus da değil açıkcası (tüm futbol akışıyla ilgilenecek bir durumum yok)

Aynen bence şöyle olmalıdır kuralda Türkiye milli takımı kendisine teklif götürüp yazılı bir şekilde kendisi red ediyorsa yerli sayılmaması.
Türk milli takımından önce yabancı milli takım teklif yapıyorsa da geçmiş olsun, o oyuncu üzerinde bir söz hakkın zaten olamaz. O yüzden yerli/yabancı olmasına da bir söz söyleyemezsin. Bu olay yargıya taşınmalı kesinlikle.

3 değişiklik hakkı vardı ,ona binanen bence daha mantıklı olan 12 yabancı olmasıdır

Haliyle bu kadar yabancıya izin varken ,kalanların mt seçmemesiyle yabancı sayılması mantıklı idi , ama o kural değişirken ,diğer yarısın aynı kalması bence mantıksız ,şahsi fikrim bu yönde

Yusuf bizde olmasa aslında ilgileneceğim bir husus da değil açıkcası (tüm futbol akışıyla ilgilenecek bir durumum yok)
Benim kastım kuralda bir yerli baskısı görmüyorum bunu FT de demişti. FTnin kuralında aslında daha çok yerli oynuyordu.

Bahsettiğin konu oyuncu kalitesiyle de alakalı, Mikail Tırpan yerli sayılıyor mesela ama bir önemi yok. Avusturya'nın oynattığı adam da doğal olarak daha kaliteli olur bu durumda.

Yerli bazlı bir kural koyuluyorsa da ya ülke altyapılarından yetişme kuralı olmalı ya da MT uygunluğu olmalı aksi taktirde bu yönde bir sınır koymanın manası kalmaz.

Arda niye emekli oldu çünkü Galatasaray’ı emanet edebileceği kendi gibi yetenekli biri takıma katıldığı için.

Mesela yerli kuralı ülke alt yapılarndan çıkmaya dayansa gelen tepkiler daha büyük olurdu şimdi.

Bir de sen kuralı bilerek aldın Yusuf'u; 7 yıldır böyleydi kural. Ferdi Kanada'yı seçseydi o da 3 sene Türkiye'de yerli olarak oynamasına rağmen yabancı sayılacaktı mesela.

Şu gerçeği atlamamak lazım eğer yusuf yerli sayildaydi klübü 6'ya bırakmazdı ve bize gelemezdi. O yuzden seneye değişecek kural için daha fazla hayiflanmaya gerek yok oturup yusuf'un şovunu izliyelim.

Geri
Üst Alt