#33 Alexandru Cicâldău

Evet Sasa İliç benim de en sevdiğim yabancı futbolcularımızın listesinin başını çeker kesinlikle.

Adam sessiz sedasız geldi, sessiz sedasız işini yaptı ve de sessiz sedasız gitti. Gittiğinde çok üzülmüştüm, müthiş bir herifti.

Renktaş sen bunu yazınca ben de bir anekdotu hatırladım

Transferin detayları görüşülürken satan kulübün başkanı bizim başkana, ‘çok iyi bir oyuncu alıyorsunuz, ayrıca sessiz sakin, çok ilginç bir adam. Her sezon en az 8-10 gol atıp onun en az yarısı kadar da asist yapar ama attığı golleri hatırlayamazsınız’ diyor

Gerçekten de adam Galatasaray’dan geldi geçti, herkes de çok sevdi ama yav şu hareketi vardı, şu golü vardı gibi hiçbir şey hatırlamıyorum :)

22 olacak deniliyor
a8.jpg

Bütün videolarda ismini Çikıldu şeklinde söylüyorlar
Hatta “L” harfini kalın değil ince söylüyorlar; “pala” daki gibi değil de “kalem” deki gibi

Hayırlı olsun. Kendi iyiligi icin ilk yapması gereken 10 numara harici bir numara secmek olur. Taraftar simdiden neler yazmaya baslamis. Adam bi sahaya ciksaydi.

Videoları biraz izlediğimde içime sindi gibi biraz

Açıkçası bence böyle bir adam gerekiyordu ama tabi bizdeki sistemsizlik devam ederse sahadan silinip gidebilir de

ortasaha 8 gibi sanki ama biraz 10 özellikleri de var (çok abartı beklenti olmamak koşuluyla)

Yani hem ortasahada pas trafiğine katılıyor, hem top kapmaya çalışıyor (baskıyla değilde daha çok doğru pozisyon alarak), hem aldığı pası tekrar kısa pas veya ara pası veya çapraz uzun kullanıyor (topla driplingini pek görmedim sanki)

Ceza sahası çevresinde de doğru yere koşuyor ve tamamlayıcı oluyor genelde

Yıllar sonra bir adama para yatırıyoruz gözlerim yaşardı ama çok büyük risk aldık.

Adam pek bu paraları hak edecek durmuyor bakalım inşallah yanılırız.

5 yıllık anlaştık toplamda bonservis + maaş 12 milyon €'luk bir yatırım.

Allah utandırmasın...

Geri
Üst Alt