#33 Alexandru Cicâldău

Gheorghe Hagi: "Cicaldau'yu tebrik ediyorum. Gelişimine katkıda bulunan ve onu böylesine iyi seviyeye getiren Craiova'yı da tebrik ediyorum. Harika bir takıma transfer oldu ve bu da Cicaldau'nun geldiği seviyeyi gösteriyor. Kendisine başarılar diliyorum."

profimedia-0619950607.jpg

Renktaş sen bunu yazınca ben de bir anekdotu hatırladım

Transferin detayları görüşülürken satan kulübün başkanı bizim başkana, ‘çok iyi bir oyuncu alıyorsunuz, ayrıca sessiz sakin, çok ilginç bir adam. Her sezon en az 8-10 gol atıp onun en az yarısı kadar da asist yapar ama attığı golleri hatırlayamazsınız’ diyor

Gerçekten de adam Galatasaray’dan geldi geçti, herkes de çok sevdi ama yav şu hareketi vardı, şu golü vardı gibi hiçbir şey hatırlamıyorum :)
Beşiktaş maçı var işte akıllarda kalan:)

Don't trust anything from Romania. The league reached a low level, you can see how our teams play against teams from Albania, Gibraltar or Luxembourg (CFR, the champions, lost against Dudelange 3 years ago). Don't trust any romanian journalist or "legend" talking about our players. They're delusional, they're trying to sell players at high prices for no reason. None of the players who left in these past years did anything special... and I don't think anyone would do soon. It's sad.

You can take a look at our national team, we lost against Armenia (without Mkhitaryan) and Georgia. The future is not bright.

I hope Alex would be good for Galata, we really need players who do well outside the romanian league, but will be hard for him.

Ayni düşüncedeyim umarım yanılırım Rumen futbolu son yıllarda bizden daha kötü durumda

Sonunda bonservisiyle aldığımız bir isim oldu. Kesinlikle ödenen bonservisin fazlasına satabileceğimiz bir oyuncu kazandık.

Bonservisli ve düşük maaşlı transferleri özlemişiz, Çok ciddi katkı alacağımızı düşünüyorum açıkçası oyun tarzını beğendim. Morutan gibi çok özel yetenekleri yok ama hemen hemen her şeyi ortalama üstü yapıyor.

Stancu Selçuk İnan'a benziyor demiş. Selçuk'un iyi zamanına yaklaşsa bile çok iyi transfer demektir. Bire bir aynı seviye demiyorum, ona yaklaşması bile yeter.

Sanki sırf Rumen diye yeni Hagi takıntısından dolayı alınmış gibi geliyor. Sanmıyorum ama umarım beklentileri karşılar.

Oyuncuyla ilgili 3 gündür boş boş yorumlar görüyorum her yerde. En iyisi SSS yapalım

-bonservisi niye bu kadar fazla?

+maaşı düşük, genç oyuncu istiyoruz diyenler şimdi bonservise takmış. Kalite istiyorsan maliyeti yüksek olacak. Bonservissiz gelip 3-4 milyon euro maaş alan eskimiş oyuncu yerine bunu 100 kere tercih ederim

-hagi neden para alıyor?

+adam kendi akademisinde yetiştirdiği oyuncudan neden para almasın? yetiştirme parası fifa'nın zaten zorunlu tuttuğu bir bedel. Akademisini ayakta tutmak bu paralara ihtiyacı var

-bu oyuncuyu neden avrupa kulüpleri görmemiş?

+oyuncuyu takip ettikleri ortada ancak belki henüz kendi seviyelerinde görmemiş olabilirler. 1 tık üst seviye ligde gördükten sonra almak isteyeceklerdir. Cicaldau'da bu sebeple serbest kalma bedeli koymuş zaten. Ayrıca atıyorum sampdoria alsa bu oyuncuyu "biz neden böyle oyuncular bulamıyoruz" diyor aynı tayfa

özetle; bu tarz genç oyuncuya verilen bonservisten korkmayın, zarar etme şansımız düşük ancak kar şansımız oldukça yüksek. Garanti olarak görülen 30 yaş üstü, bonservissiz ama yüksek maaşlı oyunculardan edilen zararları görüyoruz

Geri
Üst Alt