#34 Nigel de Jong

Topu kosturmak butun spor dallarinda kullanilan bir terimdir . Hic kimse toptan hizli hareket edemez, bu yuzden en hizli mesafe kat etme yontemi topu daha ileride bulunan birine isabetle gondermektir

Buna gulmek kendine guldurmektir . Topu kosturma becerisi ,mucadele etmeye kosmaya engel bir ozellik de degildir.

Bizim takımın sıkıntıları
Sneijder_selçuk'un sürekli oyunu yavaşlatması
Poldi-Selçuk maç içinde hayalet gibi
Sneijder sürekli oyunu sol kanada sıkıştırıyor oyunu açayım bir adam geçeyim dediği an top kaybı
Tolga'dan başka şut çeken adamımız yok oda karavana zaten
Bruma kadar etkili bir sağ kanadımız olması lazım solak içeri kat eden
İki bek oyuncumuzunn hücum katkısı 0 Carole-Cavanda hücuma çıkmaz orta açmaz Galatasaray'ın iki bekide hücumcu olmalıki rakibi kendi sahasına hapsedebilmeliyiz
Tolga canını yediğim çok iyi oynuyor ama iki hatası top kontrolü ve şutları iyi değil bazen topu kontrol edeyim diye ayağından aşırıyor ve topu kaybediyor top kontrolü ve şu çalışmalı
Eren daha ceza sahası golcüsü olması gerek ona suç bulmuyorum ileri top gelmediği için oda sürekli geri gelip top almaya çalışıyor yapması gereken asıl şeyleri ceza sahasında yapmalı
Serdar'ı kazandık gibi duruyor yanına birde Sakho'yu kiralarsak o istediğimiz sert güçlü agresif defans hattını kurmuş oluruz
Takım topu ayağında tutmuyor topu ayağında bekletiyor ince paslar atan topu alıp hücuma çıkmaya çalışan kimse yok tüm hücum yükü Bruma'da birtek daha seri hızlı mümkün olduğunca tek paslarla ileri çıkmamız lazım

Elimizde 20 ye yakin adam var , bunlardan dogru 11 i yakalarsak isimlere takilmadan , bir de stoper ile forvete takviyeler ile , belki o zaman iddiali oluruz

bizde bir disiplin sorunu da var , terimin aldigi verimi alamiyoruz sneijderden mesela .. bu kadar TD degisti , cekip kenara konusmuyorlar mi , nedir bu halin , selcuk a demiyorlar mi 2 seneki selcuk bu muydu diye

futbolculari degistirmek kadar mevcutlarin performansini yonetmek de bir beceridir

öncelikle zarbi ve türevi oyunculara sabır eden ben değil sizin zihniyetiniz.. jong denen adam ise suyu sıkılıp posası kalmış bir emekli futbolcu eskisi yılda 2-3 milyon euro veriyorsun ama adamın tempo kazanmasını bekliyorsun,ölme eşeğim ölme ... 30 küsür yaşında amerikan ligine kaçmış adamdan forma girmesini bekliyorsun, işte bu zihniyettik Galatasarayı batıran, riva ve floryada gidiyor bakalım ondan sonra çer çöpe nereden para bulup yedireceksiniz.
zihniyetten bahsediyorsun ama hic bir oyuncunun ücüncü lig takimina karsi oynarken yüzde yüzünü verecegini neden düsünmüyorsun?

Dün görmedin mi adamlara karsi neredeyse yürüyerek pozisyon bulduk

Bunun disinda De Jong bir kac kez defansif orta saha görevini yapti ve rakibe müdahele etti

Önce bir lig macinda görelimde ondan sonra konusalim

Ha Selcuktan fit görünüyor lafinada afedersin ama müsayit bir yerimle güldüm

hamit bile selcuktan daha fit bir izlenim veriyor

takımın hepsi dikine ve tek pas oynamaya çalıştı

hamit aralarında bas bas bağırdı benimle hızlı oyun olmaz diye

Trabzon maçında eski hallerinden(geçen sezon ki) biraz daha hızlıydılar bu yüzden hep yerini almış defansa tosladık

biraz fırçalanmışlar sanırım

Son düzenleme:
Serhat Ulueren | Bruma bal yapmayan ari
Serhat Ulueren | Galatasaray dogru dürüst zorlu rakiplere oynamadan buralara geldi
Serhat Ulueren | Riekerink tribüne oynuyor kisiligi ile
Serhat Ulueren | De Jong 2 dizinden sakat, Galatasaray bunu bliyordu ama torpilli diye aldi, ayda 4 mac yapamaz denildi

:2aloh1: Buna kim ne yapmis da ciddi ciddi algi operasyonu yapiyor haftalardir? Özellikle JOR konusunda.. Cin altyapisinda görev yapmis, kim ki diyor.. Yillardir Ajax'ta calsitigini söylemiyor bile, Ajax'tan bahsediyoruz..

Serhat Ulueren | Bruma bal yapmayan ari
Serhat Ulueren | Galatasaray dogru dürüst zorlu rakiplere oynamadan buralara geldi
Serhat Ulueren | Riekerink tribüne oynuyor kisiligi ile
Serhat Ulueren | De Jong 2 dizinden sakat, Galatasaray bunu bliyordu ama torpilli diye aldi, ayda 4 mac yapamaz denildi

:2aloh1: Buna kim ne yapmis da ciddi ciddi algi operasyonu yapiyor haftalardir? Özellikle JOR konusunda.. Cin altyapisinda görev yapmis, kim ki diyor.. Yillardir Ajax'ta calsitigini söylemiyor bile, Ajax'tan bahsediyoruz..

bu gece poposunu açık bırakıp yatıyor ,sonra rüyasında gördükleriyle ortalığı batırıyor

Dersimspor kıyas bir rakip değil ama adamın oyun stili ve katkısı bizi level atlatacak durumunda. Tolga daha defansif oynar buda box to box . Kondisyon güç seviyesi oynadıkça yükselir.
Dikine etkili key pasları çok iyi.

1-2 hafta sonra formunu bulur.selçuk'tan daha çok katkı vereceği kesin.adam maçta topu yiyordu neredeyse!

kadro mühendislerimize bakın hele , kendi koşamayan balonlaşmış ama topu koşturan önlibero, acep bu takımda kim topu koşturma yerine ciddi ciddi koşacak ,mücadele edecek. bu sene bütün kabak bruma ve tolganın üstüne kalmış gibi duruyor keza büyük önliberomuz de jong bile topu koşturuyormuş!! selçuk,sneijder,say say bitmez neredeyse takımın alayı topu koşturuyormuş... gülesim yokdu ama yinede güldüm, HAH...

Sen nasil bi adamsini be eyyyy adam kac mactir sakat zaten ne bekliyorsun kafan mi guzel senin

Du kafaya hastayim varya isine geldi mi premier lig agabey ya bambaska yer baksana adamlar nasil topla hizli cikiyor. Arsenal 3topla gole gidiyor vuu yaparlar. Islerine geldi mi avrupa istatistiklik sisketleri su oyuncuya bilmem kac milyon euro biciyor su su ozelliklere bak barcelona abi 700 pas yapmis hobarey derler ama islerine gelmedi mi asistin asistiymis ehhe asistin asistinin asistinin asisti diye sizofrenik espriler kasanlari da mevcut.

Ne istedigimizi net bilmiyoruz

Du kafaya hastayim varya isine geldi mi premier lig agabey ya bambaska yer baksana adamlar nasil topla hizli cikiyor. Arsenal 3topla gole gidiyor vuu yaparlar. Islerine geldi mi avrupa istatistiklik sisketleri su oyuncuya bilmem kac milyon euro biciyor su su ozelliklere bak barcelona abi 700 pas yapmis hobarey derler ama islerine gelmedi mi asistin asistiymis ehhe asistin asistinin asistinin asisti diye sizofrenik espriler kasanlari da mevcut.

Ne istedigimizi net bilmiyoruz

Sorunun ismi belli. Tutarsizlik.

Bizim millet cok tutarsiz, fikir ve düsünceler aniden 180 derece degisebiliyor.

Ne istedigimizi biliyoruz , herkes kendince yorumunu yapiyor , millet birbirine satasmazsa insanlar problemsizce yazilarini yazarlar. Sneijderin 1,5 sezondur rezalet halde oldugunu kabul etmeyip , ben 20 mactir golu yok ,50 sut atmis bu normal mi dedigimde , normal olmadigini bile bile insanlar gelir de sirf tersini yazmak icin "ama asistin asistini yapti.." diye savunma yaparsa elbette karsilikli atisilir

Ben sneijderi bir mac iki mac icin elestirmiyorum ,herkes goruyor artik adam 1,5 senedir yok . nigel de jong icin bu tip seyler yazsam tamam ,daha ne sure aldi ki denir , ama sneijder (ve selcuk) banko oynayan adamlar ama zerre katki alamiyoruz

bunu soyleyince ters ters dusunceler ortaya koymanin geregi var mi , kotuyse kotudur , forumda biri kotu dedi diye iyi demek gibi bir acz olabilir mi ? beni gec ,bir insan once kendisine yakistirmaz bu tutumu

Ne istedigimizi biliyoruz , herkes kendince yorumunu yapiyor , millet birbirine satasmazsa insanlar problemsizce yazilarini yazarlar. Sneijderin 1,5 sezondur rezalet halde oldugunu kabul etmeyip , ben 20 mactir golu yok ,50 sut atmis bu normal mi dedigimde , normal olmadigini bile bile insanlar gelir de sirf tersini yazmak icin "ama asistin asistini yapti.." diye savunma yaparsa elbette karsilikli atisilir

Ben sneijderi bir mac iki mac icin elestirmiyorum ,herkes goruyor artik adam 1,5 senedir yok . nigel de jong icin bu tip seyler yazsam tamam ,daha ne sure aldi ki denir , ama sneijder (ve selcuk) banko oynayan adamlar ama zerre katki alamiyoruz

bunu soyleyince ters ters dusunceler ortaya koymanin geregi var mi , kotuyse kotudur , forumda biri kotu dedi diye iyi demek gibi bir acz olabilir mi ? beni gec ,bir insan once kendisine yakistirmaz bu tutumu

Sen hala o konuda mı kaldın? Ben sana bu durumu izah ettiğimi düşünüyorum,savunduğun şey doğru savunma tarzın yanlış. Evet Sneijder'de bariz bir düşüş var ama bu senin dediğin gibi 20 maçtır gol atamadığı için değil 5-6 gol de atmış olsa oyun olarak düşüş olduğu gerçeğini değiştirmez. Sneijder'den beklenen Ortasaha ile ileri 3'lü arasında ki pas bağlantısını kurmak bunu yaparken topu hızlı değiştirmek, defans arkasına atmak, verkaç yapmak vs gibi defansın dengesini bozarak yapmak. Yoksa Selçuk'tan al Bruma'ya ver şeklinde değil...

Ama şuan bizde tam bu pozisyonda oynamıyor çünkü kendisi geriye gitmeyince pas gelmiyor Selçuk kendisinden beklenen görevi yerine getirmediği için, Sneijder, Selçuk görevini üstleniyor sahada. Sneijder'in görevini üstlenecek adam olmadığı içinde Bruma, Yasin (kanatta kim oynarsa) daha geride topla buluşmak zorunda kalıyor. Ondan sonrası oyuncuların bireysel yeteneklerine kalıyor. Bruma 2-3 kişiyi geçecek vs. ki top ceza alanına kadar gelsin.

Bu yüzden düşüş olması normal ha ne zaman sağlıklı değerlendiririz. De Jong sahaya oynar (Sneijder, Defans bağlantısı kurma konusunda Melo görevi görür) o zaman yine bu kadar düşük performansla oynarsa değerlendirmek daha doğru olur. De jong'un oynaması önemlidir. Dikine oynayan bir De Jong sayesinde Sneijder daha ileride topla buluşacak, kademeli olarak Bruma ve Yasin'in topla buluştukları nokta da ileri taşınacak. Haliyle ileri uç oyuncuları 20 metre top sürmek ve bireysel işler yapmak zorunda kalmayacak sadece bitirici hamleyi yapıp gol pozisyonuna girecekler veya servis yapacaklar. Ayrıca bu kadar hızlı bir şekilde oyun yönünü değiştiren bir De Jong ile Bruma,Yasin boş alanlar bulacaktır sık sık

De Jong hep beğendiğim bir oyuncuydu. Keşke 2-3 sene önce gelseydi. Şu anda lig için yeterli. Ama seneye katılabilirsek ŞL temposunu kaldıracağını zannetmiyorum.

Guray baska bir baslikta ben de aynen bunlari yazdim. Mutlaka denk gelirsin. Ama bunlar Sneijderin BIREYSEL olarak yapabileceklerini yapamadigi gercegini degistirmiyor

Yani Sneijderin takim oyunundan bagimsiz golleri bizi cok macta ayakta tutmustur , yani tonla geliyor aklima , fener maci , bjk maci , karabuk maci , ordu maci , konya maci , kupada bursa maci ,ligde bursa maci

Bu maclarin hepsinde ama hepsinde takimin zor anlarinda kendi bireysel ozelligiyle , baskasinin yapamadigini yapmasiyla bizi kurtarmis bir adam bu

Seninle ayri seyler soyluyoruz ama ikisi de ayri ayri dogru . Sen takimla uyumsuzlugu , takimdan da kendisinden de kaynaklaniyor diyorsun , ben buna katiyen itiraz etmem , dogrudur

Ama bir de ondan beklenen , takimin kilitlendigi anda onu sneijder yapan farkli becerileri .. ben 20 mac 50 sut 0 gol diyorsam buna vurgu yapiyorum . Bu normal bir istatistik degil

Eger 5-6 gol atsaydi (ornegin ts ye 2 gol attigini varsay bir an icin) , yine oyunu elestirilebilirdi ama bizi kurtariyor da denirdi

Mesela Podolski en az Sneijder kadar kayip oyunda , ama onu hala ayakta tutan sey 1-2 macta attigi goller. Ucurumun kenarinda o da , super etkisiz ama katlaniliyor cunku skor katkisi veriyor , Sneijder da EN AZINDAN onu yapsa bir kac mac, zaten bu elestiriler olmaz

Hadi bu mac ,hadi bu mac diye diye Subattan beri atamamis adam. Bana normal gelmiyor , gelenler olabilir ,bu istatistigi takimla iliskilendiremiyorum

Guray baska bir baslikta ben de aynen bunlari yazdim. Mutlaka denk gelirsin. Ama bunlar Sneijderin BIREYSEL olarak yapabileceklerini yapamadigi gercegini degistirmiyor

Yani Sneijderin takim oyunundan bagimsiz golleri bizi cok macta ayakta tutmustur , yani tonla geliyor aklima , fener maci , bjk maci , karabuk maci , ordu maci , konya maci , kupada bursa maci ,ligde bursa maci

Bu maclarin hepsinde ama hepsinde takimin zor anlarinda kendi bireysel ozelligiyle , baskasinin yapamadigini yapmasiyla bizi kurtarmis bir adam bu

Seninle ayri seyler soyluyoruz ama ikisi de ayri ayri dogru . Sen takimla uyumsuzlugu , takimdan da kendisinden de kaynaklaniyor diyorsun , ben buna katiyen itiraz etmem , dogrudur

Ama bir de ondan beklenen , takimin kilitlendigi anda onu sneijder yapan farkli becerileri .. ben 20 mac 50 sut 0 gol diyorsam buna vurgu yapiyorum . Bu normal bir istatistik degil

Eger 5-6 gol atsaydi (ornegin ts ye 2 gol attigini varsay bir an icin) , yine oyunu elestirilebilirdi ama bizi kurtariyor da denirdi

Mesela Podolski en az Sneijder kadar kayip oyunda , ama onu hala ayakta tutan sey 1-2 macta attigi goller. Ucurumun kenarinda o da , super etkisiz ama katlaniliyor cunku skor katkisi veriyor , Sneijder da EN AZINDAN onu yapsa bir kac mac, zaten bu elestiriler olmaz

Hadi bu mac ,hadi bu mac diye diye Subattan beri atamamis adam. Bana normal gelmiyor , gelenler olabilir ,bu istatistigi takimla iliskilendiremiyorum

O konuda haklısın Poldi ile Sneijder farklı karakterde oyuncular Sneijder mesela gol atamadıkça bu şutlarına yansıyan bir oyuncu öz güven meselesi yani gol atamadığı dönemlerde şutları hep dağa taşa gidiyor şimdide öyle mesela ilk geldiği yılda öyleydi. Atmaya başlayınca da maç içinde 3-4 tane füzesine denk gelirsin. Fazla şansta bulamıyor şuan cepheden şut için dediğim gibi olursa maç içinde 1-2 ekstra şut şansı bulacaktır. Umarım bir an önce gol atar ihtiyacı var takımın uzaktan sürpriz gollere

Sirf bu yuzden Bilal in ayrilmasini hic istemedim , defansif yonu cok zayifti , yasi vardi ama cok etkili sutlar atti ,kafa golu atti , ligde atti , kupada atti ,avrupada atti , atamadiginda penalti yaptirdi hatirladigim kadariyla bir macta

1 sezon oynadi 10 civari gol atti . bizim bu tip orta saha katkisina ihtiyacimiz var , bruma , yasin , hepsinin katkisi lazim

Geri
Üst Alt