#34 Nigel de Jong

Bir zamanlar GS altyapisi suat kaya bulent korkmaz tugay kerimoglu gibi efsaneleri cikariyordu.

Simdi Aydin yilmaz semih kaya!

Melo de jongun cok otesinde bir on libero idi. Ama bugun artik o da pek is gormezdi.

Melo cok degisik bir adamdi abi.

Burada yok Juventus da tutunamadi falan diyenler var, banane yahu, benim gözümde tas gibi ön liberoydu.

Juventus da sorunu milli takımla ilgiliydi de fiorentina da ki melo izlesinler bide. Bizdeki en iyi melo x2.

Olaganustuydu.

Ben bizdeyken de mesela Mehmet Topalin futbolundan nefret ediyordum.

Tek yonlu oyuncu buyuk takim oyuncusu olmaz derdim. Yillardir soyle iyi boyle iyi deniyor. O tip adamlar net kucuk takim oyuncusu.

Melo hem cok sert kesici hem de topla oyun yonunu aniden degistiren ve atak hazirlayan gercek bir on liberoydu.

De jong da Topal gibi iste.

Tek tesellim donk denen okuzle kiyaslanamayacak kadar sert bir on libero olmasi ve yaninda insallah dikine oynayabilen, selcuktan cok cok daha iyi savunma yapan Tolganin oynayacak olmasidir.

Son düzenleme:
Olaganustuydu.

Tek yonlu oyuncu buyuk takim oyuncusu olmaz derdim. Yillardir soyle iyi boyle iyi deniyor. O tip adamlar net kucuk takim oyuncusu.

Melo hem cok sert kesici hem de topla oyun yonunu aniden degistiren ve atak hazirlayan gercek bur on liberoydu.

Tek tesellim donk denen okuzle kiyaslanamayacak kadar sert bir on libero olmasi ve yaninda insallah dikine oynayabilen, selcuktan cok cok daha iyi savunma yapan Tolganin oynayacak olmasidir.

Donk demisken burada Donk Melo'dan daha iyi diyen hiyarlar vardi, evet en hafif tabir ile hiyar oluyorlar. Aslinda daha da sert sözleri hak ediyorlar ama neyse.

Umarim utanclarindan yerin dibine giriyorlardir simdi.

Olaganustuydu.

Melo hem cok sert kesici hem de topla oyun yonunu aniden degistiren ve atak hazirlayan gercek bur on liberoydu.

Takım savunmasına etken gösterip daha az pozisyon vermede katkı sağlarsa yeter bence. Hucumsal anlamda beklentim sıfır bu adamdan zaten de Hucumsal anlamda yeterince güçlüyüz türkiye ligimiz için zaten.

Olaganustuydu.

Melo hem cok sert kesici hem de topla oyun yonunu aniden degistiren ve atak hazirlayan gercek bir on liberoydu.

Nigel+De+Jong+qdsVxn-J1P2m.jpg

Donk demisken burada Donk Melo'dan daha iyi diyen hiyarlar vardi, evet en hafif tabir ile hiyar oluyorlar. Aslinda daha da sert sözleri hak ediyorlar ama neyse.

Umarim utanclarindan yerin dibine giriyorlardir simdi.

Sorma ya. Hatirlarsan kuzmanovski 2 olacak demistim.

Falco gonderildiginde kocaelisporun kazmasi icin de falcodan iyi libero diyordu Turk basini!!! Sonra gorduyduk hanyayi konyayi. O zaman kuzmanovskinin gelmesine de ne kufur etmistim!! :( o kadar emindim ki elimizde patlayacagindan!!

Ayni olay melo-donk konusunda tekrar etti iste.

Neyse iste. Diarra olsa super olacakti asil tabi ama o da anasinin gozu cikti! :(

Ne yapalim en azindan de jong da donk denen hiyarla karsilastirilabilecek bir on libero degil deyip sevinecez.

Takım savunmasına etken gösterip daha az pozisyon vermede katkı sağlarsa yeter bence. Hucumsal anlamda beklentim sıfır bu adamdan zaten de Hucumsal anlamda yeterince güçlüyüz türkiye ligimiz için zaten.

Kesinlikle.

Dusunsene. Rakip orta saha oyuncususun. Gecen sene bize karsi oynarken sirti donuk top bekliyorsun. GS onliberosu sifatindaki okuz donk 10 metre gerinde bekliyor. Ayagina alinca da agir agir iceri gomuluyor!!

Bu sene ise ensesinde nefesini hissettigi adam De jong olacak! :)

Kesinlikle.

Dusunsene. Rakip orta saha oyuncususun. Gecen sene bize karsi oynarken sirti donuk top bekliyorsun. GS onliberosu sifatindaki okuz donk 10 metre gerinde bekliyor. Ayagina alinca da agir agir iceri gomuluyor!!

Bu sene ise ensesinde nefesini hissettigi adam De jong olacak! :)
Daha öncede yazdığın gibi jong belki iyi oynar veya kötü oynar ama seninde demek istediğin gibi rakibini korkutur varlığı ile. Adamın sabıkası az buçuk değil yani sertliği ile.

Talisca talisca diye övüp durdu bugün benim beşiktaşlı kuzen. 5.hafta vodafone arenada de jong taliscayı göstercek sana dedim.

De Jong reis. Tek ricam. Bileklere Bileklere !! Bama güme.

Daha öncede yazdığın gibi jong belki iyi oynar veya kötü oynar ama seninde demek istediğin gibi rakibini korkutur varlığı ile. Adamın sabıkası az buçuk değil yani sertliği ile.

Aynen. Zaten gecen sene bu ulkenin en yumusak stoperlerine sahiptik.

Sezonun ilk yarisinda on liberomuz yoktu bir tane bile. 2. Yari ise hem golcumuz yoktu hemde on libero aldigini sanip aslinda 8 milyon euroyu da cope atmistik.

Rakip futbolcular De Jong' un eski sabıkasından ürksünler, ayaklarını denk alsınlar ama o tarz hareketleri burada yapmasın mümkün olduğunca, işini iyi yapsın yeter; bizim basın-TFF filan malum...

Zorundalıktan oldu ama futbol oynamak istiyorsa hala bence en iyisini aldık ilgilendiğimiz isimlerden. Diarra belki ofansif olarak daha katkı sağlayabilirdi ama yumuşak olan orta sahamıza ben sertlik katacağına hiç inanmıyordum, müdahale olarak değil mücadele olarak. Leiva ile eş değer görüyorum artıları eksileri çok küçük farklılıklar gösteriyor kanaatimce ama benim aradığım ilk özellik sertlik olduğu için, orta sahamızı tarla gibi geçen rakiplere "orda dur hele yeğenim" diyecek bir adam istediğimden De Jong bu işin tanımı zaten.

Ayrıca adamı tek yönlü olmakla çok gömmüşsünüz ama tek yönlü oyuncuyu İngilizlerin köy takımı bile oynatmaz kaldı ki M.City gibi bir takımda oynasın yıllarca hadi Milan'ı geçtim adamın şapkadan tavşan çıkartmasını beklemiyorsak eğer gayet vazifesini yapacaktır her iki anlamda da. Elzem olan Selçuk denen oluşumun tarihimizin tozlu raflarına kaldırılmasıdır bu hamle bile orta sahada bir çok problemi başlı başına çözecektir.

De Jonglu Selcukla ortasaha, Sabri, Chedjou Balta Carolelu savunmayla ilk3 bile giremezsiniz. Bosuna hayal kurmayin.

De Jong cok agir. Hucumu yok. Selcukla birlikte sürekli yan ve geri pas yaparsiniz.

Geri
Üst Alt