3lü mü 4lü mü

Cengaver ekibimizin hangi defansif düzene tabi olmasını tercih ediyorsunuz

• 3lü

• 4lü

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
@Alpay Asma nasıl daha fazla kadro zenginliği yaw

4lüde sağ bek oynayabilecek hiçbir oyuncumuz yok

sol bek olarak da jakobs kötürüm, ereni de net olarak 11e yazamayız

Frankowski 20 maçın 9'unda sağ bek oynamış ve 2 gol 2 asist yapmış.

Bence bizim ligde de oynar ya. Tabi ki sağ kanat orta saha oynaması daha makul.

Ama Barış gidene kadar sağ bek de olur.

Yoksa solda oynayacağız mecburen.

Kadro neredeyse tamamen 3'lü savunma sistemine uygun.

Bi kere bu takımda şuan sadece 2 tane kanat forvet var. Yunus ve Barış.

Ancak kanat bek oynayabilecek 5 tane oyuncu var.

Takımda zorlu maçlarda 4'lünün beki oynayabilecek oyuncu sayısı ise 2. Jakops ve Eren. Franky ise 4'lü beki olarak değil kanat bek olarak iş yapan bi adam.

Ya Günayı yazıyorsunuz, anlıyorum da.

Her çeldiği topu rakibin önüne atıyor.

Bu çok büyük eksi.

Frankowski 20 maçın 9'unda sağ bek oynamış ve 2 gol 2 asist yapmış.

Bence bizim ligde de oynar ya. Tabi ki sağ kanat orta saha oynaması daha makul.

Ama Barış gidene kadar sağ bek de olur.

Yoksa solda oynayacağız mecburen.
Sag kanat franky

Sol kanat bek baris felaket uygun adamlar

4lu falan hic gerek yok

4lude taca cikan cok adam var

Lemina'ya da yer bulabilmek adına 3lü daha iyi. 3-4-1-2
Ortada Torreira-Lemina
Önlerinde Sara. (Gerektiğinde Sara yerine Mertens veya Yunus; Sara arkaya; Torreira veya Lemina'dan birisi dışarı, zaman zaman da Sara dışarı; maçına göre; zaten sürekli sakatlık cezalı durumları oluyor.)
Frank sağ koridoru tek başına kullanması gereken bir herif. Tam açık değil tam bek değil, tek başına yardırır orada.
Solda da Barış fizikalitesiyle koridoru tek başına götürür.
Yunus' ıskartaya çıkarmadım. Solda, sağda, 10 numarada zaten sürekli birisinin yerine oynayacak; 3 maçın en az 2sinde oynar.

Lemina'ya da yer bulabilmek adına 3lü daha iyi. 3-4-1-2
Ortada Torreira-Lemina
Önlerinde Sara. (Gerektiğinde Sara yerine Mertens veya Yunus; Sara arkaya; Torreira veya Lemina'dan birisi dışarı, zaman zaman da Sara dışarı; maçına göre; zaten sürekli sakatlık cezalı durumları oluyor.)
Frank sağ koridoru tek başına kullanması gereken bir herif. Tam açık değil tam bek değil, tek başına yardırır orada.
Solda da Barış fizikalitesiyle koridoru tek başına götürür.
Yunus' ıskartaya çıkarmadım. Solda, sağda, 10 numarada zaten sürekli birisinin yerine oynayacak; 3 maçın en az 2sinde oynar.
Lemina yedek olacak gibi görünüyor üçlüde de dörtlüde de hangisini oynarsak oynayalım.

Şu anki kadro için üçlü.

Maç içerisinde formasyon değişebilir bu başka konu

Ama bu sene en azından takımın taktiği 3'lü olmalıdır

Maça 3'lü başlarsın, zaman zaman 4-4-2'ye de kayarsın zaman zaman 3-4-1-2'den 5-3-2'ye de kayarsın vs.

Çünkü elindeki oyuncular buna uygun.

Frankowski mesela, 3-5-2'de de 4-4-2'de de sağ kanat oynar. Aynısı Barış-Sallai vs için de geçerli. Sara-Lemina bunlar 4'lüde de 3'lüde de aynı şekilde oynar.

Zaten çift santrafor oynayacağımız belli artık.

O yüzden 3-5-2 ve varyasyonları her daim ilk planımız olmalı bence bu sezon. Dediğim gibi maç içerisinde duruma göre formasyon değişebilir.

Eren Elmalı transferini de bu yüzden uygun buluyorum, mesela rakip hayvan gibi bastırıyor, öndesin, zorlu maç, skoru tutmak istiyorsun ve 3-5-2'den 5-3-2'ye döndün diyelim. Dk 70, sol kanat bek oyundan da düşmüş, çıkardın yerine attın Eren'i. O 20 dakika mis gibi savunur orayı.

Üçlü için çok uygun adamlar aldık. Fakat Yunus'u 3'lüde kullanmak pek mümkün değil gibi. Yunus forvet arkası oynayamıyor, içe kat eden kenar oyuncusu.

Kafamdaki kadro biraz defansif dursa da 3'lü stoper, Torreira-Lemina-Sara orta sahası, Barış-Frankowski'nin kanat bek, Morata-Osimhen'in çift forvet olduğu bir kadro.

Fakat hocanın 4'lüden kolay vazgeçeceğini sanmıyorum. Bu arada Frankowski dışında 4'lüyü de çok iyi oynayacak bir kadro var elimizde.

Frankowski'nin 4'lü de sırıtacağını hiç zannetmiyorum ama etkinliği biraz azalabilir.
Yunus icin ogrenemez veya eveilemez diye bir sey yok. Ama ciliz haliyle ceza sahasinda kaleden uzaklasirken kendisine bariz faul yapildigi halde dusmemeye calisan birinden (birden fazla macta) akil gerektiren bir pozisyonda oynamasi biraz zor.

jelert sol stoper, ahmet kutucu sol kanat bek oynamayacaksa 3lü ama ADS maçında bunları gördüğümüz için korkmuyor değilim

Tabi biz ne konuşursak konuşalım maçların son 20 dk taktiği
Muslera
Sanchez
Berkan
Mertens Morata Osimhen Barış Yunus Yusuf Kutucu Sallai

3'lü kanatlarda Frank-Barış yedeği Sallai-Jelert
Lemina-Torreria-Sara genel itibariyle ikisi oyunda
Oshimen ya da Morata önde
Arkasında Mertens-Yunus-Kutucu ikisi oynayacak şekilde

Geri
Üst Alt