3'lü Savunmaya Devam

Alp Memduh Kalyoncu

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Dün Kayserispor deplasmanında onca eksiğe rağmen gayet tutarlı bir oyun gördük. Uzun zaman sonra rahat bir deplasman galibiyeti aldı takım. Bunun kilit noktası ise hocaya eleştiri olarak yazdığımız `` eldeki futbolculara uygun oyun bulma `` konusunda hocanın başarılı olması. Porto maçını örnek veriyoruz sürekli. Doğru oyuncu grubu ile doğru bir deplasman oyunuydu çünkü. Dün de başka bir formasyon ile çok doğru bir oyun oynadık.

Conte'nin şampiyon Chelsea'si 3-5-2 konusunda çok iyi bir örnekti. Eğer üçlü savunmayı doğru uygulayabilirseniz defansta 5 kişi olup bir kalabalık sağlayabilirsin veyahut pozisyona göre dörtleyebilme şansın da mevcut. Hücumda da rwb-lwb katılımıyla çok daha efektif bir çoğunluk yaratabiliyorsun. Pas takımı olmadığımızı daha evvel çokça söyledim. O sebeple oyunun belli bölümlerinde topu rakibe bırakmamız mühim. Fenerbahçe maçında bunu yapamadık mesela skora rağmen. Hem topa sahip olalım hem direkt oynayalımla olmuyor malesef. Bu takım öyle kompakt bir takım değil ve bunun yanında fiziksel olarak kötü durumda.

Mariano ve Feghouli bu sistemde yaratıcılık bakımından elzem. Ömer dün fena değildi sistemin iyiliği ve rakibin kötülüğü sebebiyle fakat Nagatomo ile çok daha kuvvetli oynarız bu oyunu. Doğru düşünecek gole yakın ve kontra sırasında doğru pası atacak adam Feghouli. O yüzden formayı vermemeli. Mariano ise yerleşik oyunda 2'ye 1 yapmada ve orta konusunda bayağı başarılı. Conte'nin takımında Hazard çok iyi bir ikinci forvet performansı göstermişti. Onyekuru o rolde iş yapabileceğini gösterdi en azından işin kontra tarafında. Sinan adlı yetersiz yerine pas istasyonu alabilecek iyi bir forvet (Morata) ile bu taktiği güzelce uygulayabiliriz.

En zor maçlarımız Beşiktaş, Başakşehir maçları. İkisi de topa hakim olmayı seven takımlar ve bence ikisine karşı da pasla baskı kurabilecek yetenekte değiliz. Kesinlikle topu verip kontra oyunu oynamalıyız. Rakip hücumlarda ise 5'liye dönüp savunmayı kalabalık tutmamız gerekiyor. Babel, Visca gibi adamlar biraz alan bulursa bizim ağır ve dengesiz savunmamızı delik deşik edebilirler. O yüzden 3-5-2' ye devam edip Feghouli-Mariano gibi adamları da kullanmaya devam etmeli hoca.

3-5-2 bize uygun. Çünkü
1) stoperlerimiz yetersiz olduğundan savunmada ikili kalıp az adamla yakalanma, arkaya adam kaçırma sorunu en aza iniyor. Stoperlerimizin zaafları pek gözükmüyor.
2) ortasahada beşli olup kalabalık oluşturabiliyoruz.
3) forvette sinan çok yetersiz olduğundan tek başına bir hiçti. İki forvet olunca en azından gol şansı bulabilecek ayak sayısı artıyor, sinan gereksizine muhtaç kalmıyoruz.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

geçen sene tudor bu sistemi sanirim ilk basaksehire karsi denedi ve rezil oldu orda herkes elestirdi 5 tane yedik diye. orda sanssiz miydik veya bu sisteme uygun olmayan adamlar mi kullandik? simdi bir mac iyi gitti diye bu sistemi övmek ne kadar dogru? ayrica galibiyet kayseriye karşı.

Her maç olmaz,bazı anadolu deplasmanlarına uygun bir sistem

Mariano ve Feghouli sürekli birbirine yakın oynamalı.

Bizim geçen sene aslında en büyük silahımız bu 2liydi

geçen sene tudor bu sistemi sanirim ilk basaksehire karsi denedi ve rezil oldu orda herkes elestirdi 5 tane yedik diye. orda sanssiz miydik veya bu sisteme uygun olmayan adamlar mi kullandik? simdi bir mac iyi gitti diye bu sistemi övmek ne kadar dogru? ayrica galibiyet kayseriye karşı.
3-5-2'yi tahtaya yazmak ayrı onu uygulatabilmek ayrı. Şimdi geniş özetine tekrar baktım maçın 4'lü gibi oynamışız oyunun içinde, yine de o düzeni 3'lü savunma düzeni gibi yorumlayayım. Sol tarafta Lato var. En kritik mevki kenarlar 3-5-2'de. Sahada Tolga adlı kazma ve ön tarafta Gomis-Eren gibi ağır bir ikili var. 3-5-2 seri olmayı gerektiren bir sistem ve Garry,Onyekuru,Nagatomo gibi adamlarla uygulayabilirsin bunu ,Gomis,Eren vb ile değil. En azından birinin daha mobil olması gerekiyor ön tarafta.

Bu tarz bir oyuna ihtiyacımız neden var üstte yazdım açıklamaları ile. Ne kadar doğru ne kadar yanlış uygulanmaya devam edildiğinde görürüz. Schalke bize karşı çok iyi bir deplasman oyunu oynadı benzer kurguyla , gider aynısını Beşiktaş ve Başakşehir'e yaparsın. Zaten bu ortasahayla topu bırakmaktan başka çaren yok bu iki takıma karşı , özellikle Başakşehir'e.

Tudor'un Başakşehir 3-5-2'si son derece demode bir 3-5-2 idi. Oyuncu tercihlerine bakarak bunu görebilirsiniz. Alp renktaşın dediği gibi özellikle santrafor tercihleri yanlıştı.

Terim'in dün yaptığı bir tercihten çok mecburiyet olsa da bence iyi işledi. Hatta bu sistemde Fernando'yu üçlü savunmanın ortasında Ndiaye'yi de Selçuk yerinde oynatırsak çok daha etkili olabiliriz. 3-4-2-1, 3-4-1-2 veya 3-4-3 oynanabilir.

Muslera
Maicon Fernando Serdar
Mariano Ndiaye Belhanda Nagatomo
Feghouli
Garry Onyekuru

Sıkıntı yaşayacağımızi düşünüyodum ama beklediğimden iyiydi takım. 3 5 2 de bunu becerebilmemiz ayrı mutlu etti beni. Güzel bi oyunla güzel bir skor aldık. Bunca sakat ve cezalar kendimize sistem bulmamaza vesile oldu gibi. İnş aynı oyun anlayışı aynı istek devam eder. Kritik haftalara giriyoruz.

ASUS_Z00AD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tudor'un Başakşehir 3-5-2'si son derece demode bir 3-5-2 idi. Oyuncu tercihlerine bakarak bunu görebilirsiniz. Alp renktaşın dediği gibi özellikle santrafor tercihleri yanlıştı.

Terim'in dün yaptığı bir tercihten çok mecburiyet olsa da bence iyi işledi. Hatta bu sistemde Fernando'yu üçlü savunmanın ortasında Ndiaye'yi de Selçuk yerinde oynatırsak çok daha etkili olabiliriz. 3-4-2-1, 3-4-1-2 veya 3-4-3 oynanabilir.

Muslera
Maicon Fernando Serdar
Feghouli
Garry Onyekuru

Fernandoyu 3luye dahil etmek benim de aklima gelmisti.
Gecen sezon(tudorlu donem) orda oynadi sikca

Garry suan formayi hakketmiyor yerine yunus oynamali

Fernandoyu 3luye dahil etmek benim de aklima gelmisti.
Gecen sezon(tudorlu donem) orda oynadi sikca

Garry suan formayi hakketmiyor yerine yunus oynamali

Olabilir Yunus da. Ben kağıt üstünde ideal olarak düşündüğümü yazdım. Normalde orada Onyekuru ya da Garry birbirinin alternatifi olmalı ve yanlarında bir tane hareketli ama gerçekten santrafor olan biri olmalı ama malesef o tarzda bir adam yok bizde. Fernando savunmadan çıkışı çok rahatlatır. Gerektiğinde libero gerektiğinde öne çıkarak ön libero da olabilir. Tudor'lu dönemde herkesin aksine ben geriye yakın oynamasını olumlu buluyordum hala da öyle düşünüyorum.

Çok onemli bir maçı aldık sadece 3 puan olarak bakmamak lazım olaya. Ama ben bu sistem işine inanmıyorum bu ülkede. Kazanan haklı oluyor kaybetsek en az 30 sayfa terim gömülürdü burada. forveti sinan orta sahası selçuk bekleri dökülen bi takımın hangi sistemde oynadığının bir anlamı yoktur. İyi futbol iyi oyuncular ile oynanır maçta skora göre yerleşiyor takım zaten. Biz erken gol bulduğumuz her maçı kazanabiliriz. Çok çok onemli bir kırılma maçını kazandık konyayı yenip beşiktaş ı en kötü 1 puan ile geçebilirsek bir şekilde devreye atarız kendimizi yoksa zor işimiz halen.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muslera
Maicon Fernando Serdar
Feghouli
Garry Onyekuru
Maiconu üçlünün soluna yada sağına yazarsan yine sıcarız. Çünkü yine adam kaçırır, ağır kalır vs. Maiconun yeri orası bu belli. Dünkü maçta gerçekten tüm taşlar yerindeydi. Mesela feghuli gibi yaratıcı bir 10 numara bu sistemde mutlaka gerekli. Bu adamın yeri orası.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Beşiktaş karşısına üçlü savunma çıkarsak bizi elek ederler gibime geliyor. Bilal cok zorlamış bizi, Quaresma affetmez maalesef benzer hataları.

her zaman en cok sevdigim sistem olmustur. 3-5-2 candir. Dogru oyuncularla yaratik bir takim olursun. ortadaki 3luden 2si adam yiyen olursa aklımızı kaybederiz.
Buna uygun oyuncular var mi var eklemeler yapabilir miyiz kesinlikle.

3lu oynamak beceri ister her takım oynayamaz iki Bekin güçlü ve gidip gelebilmeli ortasahanda mutlaka bozan bir adam olmalı Tudor denen cahil 3luyu en olmaması gereken intihar bombacısı gibi oynatıyordu
Her maç olmaz fakat bazı maçlarda 3lu oynamak takıma direncte katabilir

Deplasmanlarda böyle oynayabileceğimizi düşünüyorum iç sahada 4-3-3 falan biraz daha ideal olur

Kayseri maçı kazandık mutlu olduk ve unutulup gidilmeli,daha fazla değerlendirme olmamalı yoksa zarar gören biz oluruz. Çünkü rakip son 8 haftada sadece 3 puan alabilen bir takım.

Döndük dolastik Tudor'un gecen sezon 7 galibiyet 1 beraberlik aldigi oyun sistemini düsünmeye basladik

Fernando'yu tudor dönemi oldugu gibi stoperlerin arasinda oynatmak dogru bir tercih olacaktir diye düsünüyorum cünkü Maicon'la falan 3'lü defans olacak is degil

Geri
Üst Alt