Üye Görüşü 4-4-2 Fetişistlerine Sualler

Emir Sato

Captain Bouncy
Ulubatlı Souness
Forumda bazi dogru gorus yoksunu uyur-gezer r'daslarimiza bir kac soru yoneltmek icab etti

1- Dun bazi postlara denk geldim, Anteb'e attigimiz gol hususunda; gercekten Sneijder oyundan ciktiktan sonra biz 4-4-2'ye mi donduk, oynadigimiz oyun degisti mi -size gore; buldugumuz golun Sneijder'in oyundan cikmasiyla bir ilgisi var mi idi?

sorunun sorulma sebebi; herifin tekinin bir postuna denk geldim; "bize 4-4-2'den baska YOL YOKKKKKKKKK" temali buyuk iht bir engin fatass dusunselligi (no'fense), gerci pek ciddiye alinacak bir tarafi yok ama, benzer goruse sahip olan var mi ogrenelim

2- velev ki 4-4-2 oynadik, 4-4-2 dediginiz vakid; ne sebeple Sneijder hususunda "solda oynar", "solda oynayamaz", "sneijder solda ozaman hebele hoboblo?¿ "nerede oynayacak lan" vb turevinde delirmeye baslamaktasiniz? peki Sneijder ne sebeple Melo'nun yaninda oynayamaz-ne sebeple 4-4-2'nin gobeginde - oynayamaz ,Sneijder dediginiz herif ;; Selcuk Inan dangalaginin yaptigi neyi yapamaz? Selcuk Inan dingilinin kadir oldugu neye kadir degil? Bunlara lutf aciklik getiriniz

hani de ki mesela;

"Selcuk Inan shunu yapiyor o bolgede! aha Sneijder ogu yapamaz!! Sneijder ogu yapamayacagi icin takim halinde cokeriz, halbuki Sneijder yapabilse o isi, Selcuk Inan gibi, o zaman cokmeyiz!"

3- sizin gorus aciniza gore mevcut tobcularimiz 4-4-2 oynamadigimiz icin mi 2 pas yapmaktan aciz haldeler? 4-4-2 oynamadigimiz icin mi her mac defansif acidan kalbura donme potensiyali sabit seyretmektedir? Bunlarin da cevabini rica ediorum

thanks in adv.

Son düzenleme:
Burak oynuyorsa sistem önemsiz.Her şeyi batırıyor kendisi.Umut'lu 4-2-3-1 oynamalıyız.

---------Muslera--------
Sabri-Semih-Koray-Tarik
-----------Melo---------
Bruma---Sneijder---Olcan
------Umut---Pandev----

Icerideki kolay maclarda bu denenebilir en fazla.

Burak'la 4-2-3-1 olmaz ama umut'la olabilir.
Ayrica Sneijder selcuk'un yerinde cok rahat oynar,topla daha cok bulusur ve topu olumlu kullanir.

---------Muslera--------
Sabri-Semih-Koray-Tarik
-----------Melo---------
Bruma---Sneijder---Olcan
------Umut---Pandev----

Icerideki kolay maclarda bu denenebilir en fazla.

neden icerideki kolay maclarda? arsenal macinda gobekte sneijder oynamadi mi, takimda tek is yapan tobcu degil miydi o macta da

muslera

camdal --- gunter ----- kay --- balta

colak ---- melo ----- sneijder -- telles

bulud ----- pandew​

nie olamaz mesela

bölgesinde sneijder yürüyerek oynamıyor hep mücadele ve oyunun içinde bu sebeple

olcan-----melo---sneijder----bruma

---------umud-------burak----------

çift forvetsiz olmaz bu ligte

tsl gibi dandik 1 ligte sneijder ve melo ortasahası yeterince dengeli

selçuk,hamit(dzemaili),melo aynı anda oynadığı zaman gol atma şansımız kalmıyor hiçbirinin gol atma niyeti yok

nası gol atacak bu takım

sneijder extra bişeyler yaparsa gol atıyoz işte onun dışında bişey yok

Moderatör tarafında düzenlendi:
neden icerideki kolay maclarda? arsenal macinda gobekte sneijder oynamadi mi, takimda tek is yapan tobcu degil miydi o macta da

muslera

camdal --- gunter ----- kay --- balta

colak ---- melo ----- sneijder -- telles

bulud ----- pandew​

nie olamaz mesela

Bu daha guzelmis.Gole ihtiyacimiz olursa Telles-Bruma degisikligini yapariz.

---------Muslera--------
Sabri-Semih-Koray-Tarik
-------Melo-Selcuk---------
Olcan---Sneijder---Bruma
---------Niasse--------

bu sene böyle idare eedecegiz,fukara halimizle daha iyisini yapabilirmiyiz mechul

Muslera
Sabri chedjou semih Tarik
Melo selcuk
Olcan Sneijder umut
Burak

Golcu kanat veya sirti dönük oynayan demba ba tarzi bi forvet gelene kadar boyle bi 4-2-3-1 deneyebiliriz.

Inter döneminde 4-4-2´nin cestili variasyonlarinda oynamis bir oyuncudur Sneijder, gayet tabi dir ki bizde de oynayabilir. Zaten Türkiye´de defasif yönü daha agir basan, iki tane ön libero oynatmanin mantigini cözemedim bugüne kadar.

------Umut----Pandev------
........Melo----Sneijder........

Bu sekilde olabilir, bence cok bile basarili olur. Ama Pandev oynamaz artik daha bizde, Burak ile Umut´un birlikte görev aldigi 4-4-2´den de hayir gelmez. Burak ile Umut sadece 4-3-3 sisteminde birlikte oynarlar, Umut´u ortaya, Burak´i kanada aticaksin. Bu da cok basarili bir teknik direktör basarisi gerektirir tabi, Senol Günes yapmisti zamaninda.

planlama YANLIŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

WESLEY varken 4-4-2 OYNANMAZ

BURAK varken 4-2-3-1 OYNANMAZ

bu beklerle 4-3-1-2 OYNANMAZ...

yine bunların arasında yapılacak en iyi tercih wesley faktörü ile 4-3-1-2 oynamak gibi duruyor ancak seneye bunun gözden geçirilmesi şart

Hay 4-4-2'niz batsın. Dünya üzerinde başka diziliş yok anasını satayım. Sneijder'ı koy forvet arkasına, kankaları defet, gerisi önemli değil.

Bruma--Melo--Yekta--Sneijder
-------Umut--Burak/pandev----

Gayette iyi oynanır.
Umut oyun içinde kanada falan da geçebilir 4-2-3-1'e dönüş yapılır falan değişik formasyonlarda oynar bu kadro.

4-4-2'ye geçtiğimizde Umut'un ceza sahasına karıştırmasyla Burak'ın karambolde 2 kez girdiği pozisyon,Umut'un kafa pozisyonu falan bunların toplamı 4-4-2 oynamadığımız uzunca sürede yakaladığımız gol pozisyonlarından fazlaydı.
4-4-2 oynanabilir.

ft bi 442 de basarili oldu diye 422ciler turedi. o sezon takim olarak iyiydik ama bazi arkadaslar 442 oynadigimiz icin iyi oldugumuzu dusunmekteler

saygilar herkese

Bende Sneijder'in olduğu takımımızın 4-4-2 oynamasını istemiyorum ama şu hakikat beyler bu takım 4-4-2 takımı.Sev ve ya sevme gerçek bu, yapıcak bişey yok.

Benim tercihim Wesley faktörü ile bu sisteme en yakın olan 4-4-1-1'dir.

...................Umut................
..................Wesley..............
Olcan..Dzemaili..Melo..Hamit
Tarık..Chedjou..Semih..Sabri
.................Muslera..............

Son düzenleme:
planlama YANLIŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

WESLEY varken 4-4-2 OYNANMAZ

BURAK varken 4-2-3-1 OYNANMAZ

bu beklerle 4-3-1-2 OYNANMAZ...

yine bunların arasında yapılacak en iyi tercih wesley faktörü ile 4-3-1-2 oynamak gibi duruyor ancak seneye bunun gözden geçirilmesi şart

Vaziyetimiz aynen bu.Biz yanlışı 2013 yazından Burak'ı satmamakla yaptık.O yaz Sneijder Drogba üzerine bir takım kurulup sistemin değişmesi gerekirdi ama biz sanki bu adamlar hiç yokmuş gibi davrandık.Terim'in en büyük suçu budur.

Madem sen bu soruyu soruyon o zaman ben de bazı sorular sorayım herkese.

Burda biçok kişi neden dizilişe ve sneijderin oynayıp oynamamasına takmış durumda mesela?

Burda önemli olan hangi dizilişin doğru olması veya sneijderin oynayıp oynamaması değil ki.

Önemli olan rakibe göre doğru sistem ve dizilişle sahada olmak ve dizilişe uygun oyuncuları tercih etmek.

Ve en önemlisi de istikrar, yani kendine bir oyun şablonu oluşturmak ve kazanan bir takım yaratmak.

Mesela ben olsam biçok maça, özellikle de zorluk seviyesi yüksek maçlara 4-2-3-1 çıkarım ve sneijderle başlarım.

Muslera
Sabri Cedju Semih Hakan
Selçuk Melo
Olcan Sneijder Bruma
Burak

Sonra bakarım oyunun gidişatına göre aksayan yerler varsa o bölgeye hamle yaparım, atıyorum brumayı alır emreyi koyarım,
veya selçuğu alır emreyi koyarım, veya hakanı alır tellesi koyarım vs..

Veya baktım olacak gibi değil dizilişi değiştiririm oyun içinde, 4-4-2 'ye dönerim mesela, veya 4-1-3-2'ye dönerim rakibe göre pozisyon alırım,

Baktım yine olmuyor sneijder-umut alırım mesela 4-4-2'ye dönerim, veya selçuk-umut alır 4-4-2'ye dönerim,

Muslera
Sabri Cedju Semih Hakan
Olcan Melo Sneijder Bruma
Burak Umut

Ve baktım bu uygulamayla maç kazanıyorum bunu her maç denerim ve sürekli kullanırım, baktım olmuyor başka proje üretirim.

Önemli olan rakibe göre pozisyon olmak, rakip açılıyorsa ona göre, sürekli kapanıyorsa ona göre,
ortadan geliyorsa ona göre, kanattan geliyorsa ona göre pozisyon almak marifet.

Dünyada her maçı kazanan tek bir doğru sistem ve diziliş olmadığı gibi, her oyuncu da 90 dk oynayacak diye bir kural yok olay bu kadar basit..

Son düzenleme:
Burak ve umut gibi iki benzer özellikli forvetle çift forvet oynamak bize hiçbir şey kazandırmaz. Birbirini tamamlayan 2 forvetle denenebilir. Fakat bunu denerken Sneijderi sola atmak avantajdan çok dezavantaj olur. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Sol tarafı olduğu gibi bek'e bırakmak sorun çıkarır. Sneijder yapı itibariyle Melonun yanında da olmaz. Ya da şöyle söyleyeyim. Selçuk ne kadar oluyorsa Sneijderde o kadar olur.

Edit; Hamit - Selçuk - Burak - Sabri - Semih gibi oyuncularla hiçbir şablonu duzgun oynayamayız zaten. Şuan 4-2-3-1'i tam anlamıyla oynayan sadece Chelsea var benim gözümde.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt