Üye Görüşü 4-4-2 Fetişistlerine Sualler

Merkezi Sneijder-Melo, kanatları da Bruma-Olcan ikilisinden oluşan bir 4-4-2'nin defansif anlamda yeterli olacağını düşünmüyorum. Selçuk-Melo yapsan Sneijder'i sola koysan yine yeterli olmaz çünkü Sneijder savunmada yetersiz kalırken Selçuk hem savunmada hem de hücumda hiçbir işe yaramıyor. Benim düşüncem Melo'nun yanında Emre Çolak'a şans verip önlerine Sneijder'i koyarak merkez orta saha sayısını arttırmak. Yani alttaki gibi:

------------Muslera------------
Sabri-Chedjou-Semih-Tarık
----------Melo-Emre----------
--Olcan---Sneijder---Bruma--
-------------Umut-------------

Öncelikle Burak denen karadelik olduğu sürece hiçbir diziliş başarılı olamaz ve iyi futbol oynayamayız. Yani öncelikle Burak defolup gidecek.

Sonra Sneijder'in merkez orta saha olduğu ileride Umut-Pandev ikilisinin olduğu bir diziliş gayet oynanabilir.

Sneijder forvet arkası olup tek forvet Umut ile 4-2-3-1 oynanabilir

En iyi diziliş eldeki oyunculardan en iyi verim alan diziliştir arkadaşlar. Bunun formatı önemli değil.

Melo
Olcan Sneijder Bruma
Umut Burak

Bu tür kadrolar yapanlar var, her maç +7 olur ve muhtemelen daha fazla gol yiyen taraf oluruz.

4-2-3-1 bize en uygun tercihtir. Devre arasına kadar yarıştan kopmayıp, devre arasında orta sahaya sertlik getirecek hayvani bir orta saha + fizik olarak kuvvetli bitirici bir santrafor ve/ve ya golcü bir kanat bize güle oynaya şampiyonluğu getirir.

EPL'nin 2.sınıf forvetlerinden birini gayet makul ücretlere getirebiliriz (anamızın liginde büyük fark yaratabilirler, bknz :Elmander)
Kiralık sert bir orta saha
+ eğer geri çağırma maddesi varsa Amrabat geri çağrılabilir. Bu yoklukta ona bile ihtiyaç var

Son düzenleme:
aynen burakla 4-2-3-1 oynanmaz
ya burakı kesecesin adam gibi bir golcü alacaksın ya da bu adamı oynatacaksan çift forvet oynayacaksın (bana kalırsa bedelsiz bile göndersek çok büyük iş yapmış oluruz)
4-2-3-1 oynayacaksak hücumda etkili isimler oynamalı hamitle xhemailli ile oynanmaz mutlaka bruma sneijder olcan olmalı
meloya gelince performansında ciddi bir düşüş ve laubali hareketleri var pas vermesi gereken yerde çalım deniyor pas atmakta gecikiyor
zaten koşu mesafelerine bakıldığında hiçbir zaman meloyu bizim takımda ilk 5te göremiyoruz. çift forvet oynarsak ortasahayı tek başına asla idare edemez.

4-4-2 oynayacak diye sneijder gibi bir adamı göndermek yüzyılın aptallığı olur. bu takıma 1 forvet 1 orta saha transferi yapılırsa düzelir (tabi kankileri göndermek şartıyla)

4231 systemi tek system modern futbolumuzda.
systeme göre oyuncu gerekiyor gercigi ama ya neyse.
bizde 40 tane topcu var ama bu systemi oynaya bilecek futbolcu eksikligi var. özelikle ilerdeki o 1...
ne burak, ne umut nede pandev o bir ola bilecek özeliklere sahip futbolcular degil.
topu saklama ve pass dagitma beceresi olacak o birinin golcülügü yaninda. pandevde var belki top saklama ve top dagitma özeligi ama adam golcü degil.
Kanatlara gelirsek... olcan ve bruma aslinda iyi duruyor gibilerama özelikle bruma hic hazir degil.
sinan gümüs belki denilene bilir... Bence campbell en azindan transfer edilmeli arsenalden ki bu mümkün gibi.
bekler idare ediyor türkiye icin.
stoper kurgusu tam fiyasko...
Sneijder dokunulmaz merkez hucum orta sahada...
melo, ok..
yanina teknigi az cok iyi olan , rakibi isiran ve faul !!! yapmadan topuda kapa bilen birisi gerekir.
yerli olarak tolgay arslan geliyor ilk aklima. Bursadan ozan tufanda fena olmaz aslinda ama dünya kadar para isterler.

Bu takıma şeneri almalıydık her zaman söylemiştim ortaları süper.

Forumda bazi dogru gorus yoksunu uyur-gezer r'daslarimiza bir kac soru yoneltmek icab etti

1- Dun bazi postlara denk geldim, Anteb'e attigimiz gol hususunda; gercekten Sneijder oyundan ciktiktan sonra biz 4-4-2'ye mi donduk, oynadigimiz oyun degisti mi -size gore; buldugumuz golun Sneijder'in oyundan cikmasiyla bir ilgisi var mi idi?

sorunun sorulma sebebi; herifin tekinin bir postuna denk geldim; "bize 4-4-2'den baska YOL YOKKKKKKKKK" temali buyuk iht bir engin fatass dusunselligi (no'fense), gerci pek ciddiye alinacak bir tarafi yok ama, benzer goruse sahip olan var mi ogrenelim

2- velev ki 4-4-2 oynadik, 4-4-2 dediginiz vakid; ne sebeple Sneijder hususunda "solda oynar", "solda oynayamaz", "sneijder solda ozaman hebele hoboblo?¿ "nerede oynayacak lan" vb turevinde delirmeye baslamaktasiniz? peki Sneijder ne sebeple Melo'nun yaninda oynayamaz-ne sebeple 4-4-2'nin gobeginde - oynayamaz ,Sneijder dediginiz herif ;; Selcuk Inan dangalaginin yaptigi neyi yapamaz? Selcuk Inan dingilinin kadir oldugu neye kadir degil? Bunlara lutf aciklik getiriniz

hani de ki mesela;

"Selcuk Inan shunu yapiyor o bolgede! aha Sneijder ogu yapamaz!! Sneijder ogu yapamayacagi icin takim halinde cokeriz, halbuki Sneijder yapabilse o isi, Selcuk Inan gibi, o zaman cokmeyiz!"

3- sizin gorus aciniza gore mevcut tobcularimiz 4-4-2 oynamadigimiz icin mi 2 pas yapmaktan aciz haldeler? 4-4-2 oynamadigimiz icin mi her mac defansif acidan kalbura donme potensiyali sabit seyretmektedir? Bunlarin da cevabini rica ediorum

thanks in adv.

Mesajının içinde bahsettiğin zat benim, hatta 4-4-2 fetişisti olan da benim. Yukarıda yazdığın futboldan bi haber yorumunda takdire şayan doğrusu. Gelelim futboldan bi haber yorumlarına.
1. 4-4-2 nin dünkü maçla bir alakası yok sen bana son 3 yılda içinde 3(yazıyla üç) geçen herhangi bir sistemde iyi oynadığımız 3 maç göster...
2. Yine içinde 3(yazıyla üç) geçen bir sistemde büyük yıldızımız Sneijder in iyi oynadığı 5 (yazıyla beş) maç göster...
3. Senin elinde yetenek fakiri, pozisyon bilgisi olmayan, top tutamayan, duvar olamayan kanat oyuncuların (Bruma,olcan,hamit, v.s) ve golcülerin (burak,umut) varken sen içinde 3(yazıyla üç) geçen hiç bir sistemi oynayamazsın. Yada oynarken oynadığını sanırsın tıpkı senin gibi...
4. Eskiden de defalarca yazdım bu oyuncu kadronla Sneijder elinde tutman, futbola ihanet adama yazık seyreden bize de yazık. Oturup burak a selçuk a küfür edeceğinize gidin yerlerine adam gibi futbolcu almayan büyük başkanınıza KUFUR edin laf söyleyin. Yok buna yüreğiniz yoksa sakın burak a küfür etmeyin çünkü herkes biliyor ki BURAK UMUT tan 2 gömlek daha yetenekli bir oyuncu (DİKKAT!!UMUTTAN YETENEKLİ OYUNCU YOKSA KENDİSİ YETENEK FUKARASI KABUL...)
5. Ve en büyük yanlışın sadece bu sene bile içinde 3 (yazıyla üç) geçen her sistemde 3 lük 4 lük olduk bırak yediğimiz gölleri pozisyon bulamadık. o yüzden ya futbol seyretme ya da buraya gelip ahkam kesme renktaş çünkü ya tarihindeki futbol yapını sistemini bilmiyorsun ya da futbol bilmiyorsun....Bence herikisi de ya neyse...
Hadi sana iyi geceler....

Olayın bir yönü de şu ki elimizdeki oyuncularla en verimli nasıl oynanabiliyorsa oynamaya çalışmalıyız,

olmuyorsa bunu rapor edip yönetimle kritik edip devre arası veya sezon sonu şablona uygun oyuncular alınabilir,

ha yönetim para yok kardeş diyorsa o zaman da ayağını yorganına göre uzatacaksın arkadaş..

Aslında en kralı 4-6-0 da bakma cesaret edemezler ona.

-------melo----sabri
Olcan----sneijder---emre---bruma

Of efsane fm15 almaya gidiyorum deneyecem :D :D

Anlatmaya çalıştığım burak selçuk kestiğin sürece bu takımın orta sahası diri olur daha çok pozisyona girer. Orta sahada sabriyi koşturacaksın. Emre sneijder gibi top saklayıp dağıtacak afamlarında olacak. Topu kanatlara yayınca snrijder emreyi ceza sahası içine sokup. Meloyuda ofans bölgesine yaklaştır. Efsane efsane
Olcan yerine amrabatı saklayacaktık golde atardı reyiz.

4-4-2 oynamamız gerektiğine katılıyorum ama...

Bence kadro bu olmalı.

Devre arası Burak yerine Huntelaar tipi bir adam da alınırsa çok güzel oynarız bunu.

4-4-2 oynamamız gerektiğine katılıyorum ama...

Bence kadro bu olmalı.

Devre arası Burak yerine Huntelaar tipi bir adam da alınırsa çok güzel oynarız bunu.

Emre çolakı sag kanatta oynarak ters köşe yapmışın çakal seni ,topu soluna çeker kaleye yapıştırır diyosun :idea:

Bırakmayacak Ocak a kadar duracak takıma donemezse rusya ya yada kasımpaşa ya gidecek kesin bilgi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Bjk den teklif aldı kendisi gitmek istemedi

Kesin kardeş

Başkanla konuşmuş başkan kendisini kimin kadro dışı biraktirdigini bilmiyormuş. Ayrıca mancinin raporunda da böyle bir durum söz konusu bile değilmiş. Bir yöneticinin parmagi var diyorlar...

Yüzyüze konuşmuş başkan bu şekilde söylemiş

Yerli oyuncu cetesinin ne yapacagini hangi taktikle oynamak istediklerini ve takimdan kimi gondermek istediklerini ogrenmek istiyorsaniz Sayin Sisman'in mesajlarini iyi takip edin derim.

Yapilmasi gerekenle olacak olan cok farkli maalesef. Yabanci siniri kalksa Emir'in soyledikleri mantikli ama sark kurnazlarinin sidik yarisindan ibaret Turk futbolunda yerli futbolculari memnun etmeden sidik yarisini kazanmak mumkun degil maalesef. Oynanacak taktige de, kimin gidip kimin kalacagina da onlar karar veriyorlar.

Yerli oyuncu cetesinin ne yapacagini hangi taktikle oynamak istediklerini ve takimdan kimi gondermek istediklerini ogrenmek istiyorsaniz Sayin Sisman'in mesajlarini iyi takip edin derim.

Yapilmasi gerekenle olacak olan cok farkli maalesef. Yabanci siniri kalksa Emir'in soyledikleri mantikli ama sark kurnazlarinin sidik yarisindan ibaret Turk futbolunda yerli futbolculari memnun etmeden sidik yarisini kazanmak mumkun degil maalesef. Oynanacak taktige de, kimin gidip kimin kalacagina da onlar karar veriyorlar.

Sen sabriyi oynatmayıp yerine tarık ve veysel gibi 2 leş oyuncu alıp 5 mılyon para veriyorsun ve sabriye yine muhtaç kalıyorsan kusura bakma kardeş bunu görmek için azcık futboldan ve koşullardan anlamak yeter. Ha ben sabri nin olayını nereden mı biliyordum? Eşinden öğrenmiştim, Eşi uçuş okulunda öğrencim...Anladın !!!!!

Emre çolakı sag kanatta oynarak ters köşe yapmışın çakal seni ,topu soluna çeker kaleye yapıştırır diyosun :idea:

Aynen karşim.

Solda denedik olmadı, bir de sağ da deneyelim ya topla taca çıkar ya da ekseni etrafında dönmeden oynamayı öğrenir.:D

Sen sabriyi oynatmayıp yerine tarık ve veysel gibi 2 leş oyuncu alıp 5 mılyon para veriyorsun ve sabriye yine muhtaç kalıyorsan kusura bakma kardeş bunu görmek için azcık futboldan ve koşullardan anlamak yeter. Ha ben sabri nin olayını nereden mı biliyordum? Eşinden öğrenmiştim, Eşi uçuş okulunda öğrencim...Anladın !!!!!

Oyuncularin performanslari da takim icin politikayla alakali Sayin Sisman. Bruma sut cekti diye bagiran Burak onun yarisi kadar yetenegi olmayan Sabri sut cekse tek laf eder mi, etmez. Takim ici yardimlasma, paslasma, oyuncularin ne kadar mucadele edecegini tahmin etmek icin futbolu degil Turk insaninin karakterini iyi bilmek gerekir. Anladin mi Sayin Sisman????

Geri
Üst Alt