4 Büyükler Kadro Karşılaştırması

Cihangir Erk

Yeni Üye
Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un kadro kıyaslamasını yapacağım. İlk 11'de 5 yerli oyuncuyu gözeteceğim. Durum fazlasıyla lehimize gözüküyor. 4-2-3-1 sistemini benimsiyorum her takım için. Aşağı yukarı benzer sistemler var zaten takımlarda. Yedekler için de kaleci + 2 defans + 3 orta saha + 1 forvet rotasyonuyla kıyas yapacağım. Tamamen objektif yorumlar olacak, Galatasaray'a haksızlık yaptığımı düşünmeyin.

Kaleci:

Fernando Muslera > Onur Kıvrak > Tolga Zengin = Volkan Demirel

------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoper:

Semih Kaya > Ersan Gülüm > Egemen Korkmaz > Mustafa Yumlu

Aurelien Chedjou > Bruno Alves = Pedro Franco > Essaid Belkalem

------------------------------------------------------------------------------------------------

Sol Bek:

Caner Erkin > Ramon Motta > Hakan Balta = İshak Doğan

Sağ Bek:

Gökhan Gönül > Tarık Çamdal > Aykut Demir > Serdar Kurtuluş

Orta Saha:

Felipe Melo > Atiba Hutchinson > Mehmet Topal > Carl Medjani

Emre Belözoğlu > Selçuk İnan > Veli Kavlak = Kevin Constant

Sol Kanat:

Moussa Sow > Bruma = Olcay Şahan > Yusuf Erdoğan

Sağ Kanat:

Olcan Adın > Dirk Kuyt > Gökhan Töre > Sefa Yılmaz

Forvet Arkası:

Wesley Sneijder > Diego Ribas > Jose Sosa > Majeed Waris

Forvet:

Demba Ba > Oscar Cardozo > Burak Yılmaz > Emmanuel Emenike

Yedek Kaleci:

Mert Günok = Sinan Bolat = Cenk Gönen > Fatih Öztürk

Yedek Defans 1 (Sol Ağırlıklı):

Alex Telles > Michel Kadlec > İsmail Köybaşı > Avraam Papadopoulos

Yedek Defans 2 (Sağ Ağırlıklı):

Jose Bosingwa > Tomas Sivok > Veysel Sarı > Bekir İrtegün

Yedek Orta Saha 1 (Defansif Ağırlıklı):

Yekta Kurtuluş > Mehmet Topuz > Necip Uysal > Salih Dursun

Yedek Orta Saha 2 (Merkez Ağırlıklı):

Blerim Dzemaili > Raul Meireles = Oğuzhan Özyakup > Soner Aydoğdu

Yedek Orta Saha 3 (Ofansif Ağırlıklı):

Alper Potuk > Mehmet Ekici > Yasin Öztekin > Kerim Frei

Yedek Forvet:

Goran Pandev > Pierre Webo > Cenk Tosun > Mustapha Yatabere

Bakıldığında, çok iyi bir rotasyon kurmuşuz. Bu takım bu sezon şampiyon olur. Fenerbahçe de 2. olacak gibi ama devre arasında Beşiktaş'ın yapacağı 3 transfer her şeyi tersine çevirebilir. Trabzonspor toplama kampı gibi. 3-4 üst düzey isim gelmesi gerekiyor, aksi taktirde yarışa giremezler.

Bu tarz > < karşılaştırmaları ben de yapmışımdır 1-2 sene öncesine kadar ama çok sağlıklı olmuyor cidden.

Emeğine sağlık bu arada.

"Selçuk İnan > Veli Kavlak"

Şu anda bu yoruma katılmam mümkün değil.

Bu şekilde kadro karşılaştırılması yapılmaz genel kadrolara bakarsak açık ara biz daha iyiyiz.Ancak fb nin avantajı tek kulvarda yarışması.

olcay şahan=bruma :D :D

ayrıca demba ba buraktan fazla gol atamaz neye göre daha iyi (burakı beğenmiyorum ama forvette gole bakarım ben)

bjk yi salla onlardan bi bok olmaz. zaten kendimi bildim bileli anlamamışımdır. ulan o kadar transfer yapıyorsun 3. oluyorsun en fazla . yapmasanda yine 3. oluyorsun değişen bişi yok yani ;) Trabzon desen çorba . Cardozo haricinde hiç winner yok.

karşılaştıracak olursak

muslera = volkan

tarık < gökhan

semih > egemen

chedjou < b.alves

hakan < caner

melo > topal

selçuk = emre

sneijder > diego

olcan = kuyt

bruma < sow

burak = emenike

sinan > mert

veysel = topuz

gökhan > bekir

koray ? s.kesimal

telles > kadlec

yekta > selçuk şahin

dzemaili ? meireless

emre ç/hamit/furkan < alper

pandev ? webo

Aynı formatta ben de bir karşılaştırma yaptım ama bu tarz karşılaştırmaların sonucu belli etmediği geçen senenin Atlético'sundan bellidir. Yine de sıralamaları puana vurup bir güç dağılımı hesaplamaya çalıştım.

Kaleci:

Fernando Muslera > Onur Kıvrak > Tolga Zengin > Volkan Demirel

Stoper:

Semih Kaya > Ersan Gülüm = Egemen Korkmaz > Mustafa Yumlu

Bruno Alves > Aurelien Chedjou > Tomas Sivok > Essaid Belkalem

Sol Bek:

Caner Erkin > Ramon Motta > Tarık Çamdal = İshak Doğan

Sağ Bek:

Gökhan Gönül > Jose Bosingwa > Veysel Sarı > Serdar Kurtuluş

Orta Saha:

Felipe Melo > Atiba Hutchinson > Mehmet Topal > Carl Medjani

Raul Meireles > Selçuk İnan = Veli Kavlak = Kevin Constant

Sol Kanat:

Moussa Sow > Bruma = Olcay Şahan > Yusuf Erdoğan

Sağ Kanat:

Dirk Kuyt > Olcan Adın > Gökhan Töre > Sefa Yılmaz

Forvet Arkası:

Wesley Sneijder > Diego > Jose Sosa > Majeed Waris

Forvet:

Demba Ba > Oscar Cardozo > Emmanuel Emenike > Burak Yılmaz

Yedek Kaleci:

Mert Günok > Cenk Gönen = Sinan Bolat > Fatih Öztürk

Yedek Defans 1 (Sol Ağırlıklı):

İsmail Köybaşı > Alex Telles > Michal Kadlec > Avraam Papadopoulos

Yedek Defans 2 (Sağ Ağırlıklı):

Pedro Franco > Aykut Demir > Hakan Balta = Bekir İrtegün

Yedek Orta Saha 1 (Defansif Ağırlıklı):

Emre Belözoğlu > Yekta Kurtuluş > Necip Uysal > Salih Dursun

Yedek Orta Saha 2 (Merkez Ağırlıklı):

Blerim Dzemaili > Oğuzhan Özyakup > Soner Aydoğdu > Mehmet Topuz

Yedek Orta Saha 3 (Ofansif Ağırlıklı):

Alper Potuk > Mehmet Ekici > Kerim Frei > Yasin Öztekin

Yedek Forvet:

Goran Pandev > Pierre Webo > Cenk Tosun > Mustapha Yatabere

Puanlama:

Galatasaray: 52

Fenerbahçe: 52

Beşiktaş: 48

Trabzonspor: 32

sow berbat hemde solda en sonuncu olur. bruma ile olcay hiç olmamiş. emenicede buraktan net üstün.

bjk yi salla onlardan bi bok olmaz. zaten kendimi bildim bileli anlamamışımdır. ulan o kadar transfer yapıyorsun 3. oluyorsun en fazla . yapmasanda yine 3. oluyorsun değişen bişi yok yani ;) Trabzon desen çorba . Cardozo haricinde hiç winner yok.

karşılaştıracak olursak

muslera = volkan

Burdan sonrasını okumadım.

Dzemaili Meirelesten iyi demissin de Dzemailiyi kac defa izledin merak ettim.

Emegine saglik

Ama bana böyle dörtlü karsilastirma cok "freestyle" geliyor...

Bireysel olarak iki oyuncuyu karsilastirmak bile zorken, böyle dört oyuncuyu siraya dizmek cok cok zor bir olay! Futbolcularda'ki yetenek, form durumu, kafa durumu, tecrübe, uluslar arasi kariyer, karakter hepsini degerlendirip karsilastirmak neredeyse imkansiz. Bir profesyonel scout anca 10larca saat sonucu böyle rapor hazirlayabilir bence.

Bide olay bireysel olarak bitmiyor, öyle olsa takimina yildiz dolduran sampiyon olurdu. Tarihde defalarca tanik olduk böyle olmadigina. Takim geneline, uyumuna dikat etmekte fayda var.

Geri
Üst Alt