#42 Abdülkerim Bardakcı (K)

Belkide cogunlugun düsündüklerine karsi olacak benim yazacaklarim, fakat Abdülkerim icin güzel bir teklif gelirse, satmayi düsünmeliyiz.

Neden mi?

Lig ve yerli takimlar icin gayet iyi bir defans oyuncusu, fakat hizli oyuncular ile pek bas edemiyor gibi geliyor bana. Yavas kaliyor sanki. Heleki sampiyonlar ligi gibi yüksek bir seviyede tutunmak istiyorsak, Abdülkerim ile olacak is degil gibi. Abülkerim bana göre pek hizli olmadigi gibi, maalesef bazen gereksiz fazla öne gidip (muhtemelen pas vermek icin), geri dönüste zorlanabiliyor (önce yazdigim gibi, heleki hizli oyunculara karsi).

Davinson bu konuda cok daha basarili.

Yerine yerli savunma oyuncusu kimi alabiliriz diye sormayin ..

Belkide cogunlugun düsündüklerine karsi olacak benim yazacaklarim, fakat Abdülkerim icin güzel bir teklif gelirse, satmayi düsünmeliyiz.

Neden mi?

Lig ve yerli takimlar icin gayet iyi bir defans oyuncusu, fakat hizli oyuncular ile pek bas edemiyor gibi geliyor bana. Yavas kaliyor sanki. Heleki sampiyonlar ligi gibi yüksek bir seviyede tutunmak istiyorsak, Abdülkerim ile olacak is degil gibi. Abülkerim bana göre pek hizli olmadigi gibi, maalesef bazen gereksiz fazla öne gidip (muhtemelen pas vermek icin), geri dönüste zorlanabiliyor (önce yazdigim gibi, heleki hizli oyunculara karsi).

yerine yerli savunma oyuncusu kimi alabiliriz heis

Neden mi?

Ret ❌

ABDÜÜÜÜÜLL
KEEEERİMMM
BARDAKÇI
ABDÜLKERİM
BARDAKÇI

Neden mi?

Apo satılmaması gereken ender oyunculardan. Defanstan çok ofansif anlamda daha çok katkı veriyor. Topu oyuna sokma konusunda Avrupa nın sayılı stoperlerinden birisi olabilir. Ayrıca gol ihtimali de çok forvet oyuncusundan daha fazla... Yarım eksisini görüp artılarını görmezden gelirsek çok canımız yanar...

Abdülkerim' i beğenmeyip, yedek bile olmasın, gönderilsin demek için ilk 11 de ondan önce 6-7 oyuncunun çok daha iyileriyle değiştirilmesi gerekir ki paraya kıyıp 10 tane tartışılmayacak oyuncu alsan bile bunu sağlayamayabilirsin; sonuçta insan performansına yatırım yapıyorsun.

Hadi Güney Amerika üçlüsü Muslera, Torreira, İcardi' yi, bir de Barış' ı saydık; başka 'net' oyuncu kim var kadroda?

Nelsson umduğu teklifi aldığı anda bağlasan tutamazsın.

Davinson için 20 civarı teklif gelirse, reddetmek kulüp menfaatlerine aykırıdır. 4 yıl daha takımda kalsa; 20+4x3=32 milyon; bir defans oyuncusunu senelik 8 milyon maliyetle oynatma lüksüne sahip değil bu kulüp...

Abdülkerim' i beğenmeyip, yedek bile olmasın, gönderilsin demek için ilk 11 de ondan önce 6-7 oyuncunun çok daha iyileriyle değiştirilmesi gerekir ki paraya kıyıp 10 tane tartışılmayacak oyuncu alsan bile bunu sağlayamayabilirsin; sonuçta insan performansına yatırım yapıyorsun.

Hadi Güney Amerika üçlüsü Muslera, Torreira, İcardi' yi, bir de Barış' ı saydık; başka 'net' oyuncu kim var kadroda?

Nelsson umduğu teklifi aldığı anda bağlasan tutamazsın.

Davinson için 20 civarı teklif gelirse, reddetmek kulüp menfaatlerine aykırıdır. 4 yıl daha takımda kalsa; 20+4x3=32 milyon; bir defans oyuncusunu senelik 8 milyon maliyetle oynatma lüksüne sahip değil bu kulüp...
Biat etmeliler

Takımın 2 senedir sorunu orta sahanın kötü oluşu. Rahat geciliyor buda stoperleri ekstra zorluyor. Apo satılırsa arkasından çok ah vah ederiz.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Takımın 2 senedir sorunu orta sahanın kötü oluşu. Rahat geciliyor buda stoperleri ekstra zorluyor. Apo satılırsa arkasından çok ah vah ederiz.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY
+Solbek konusunda bir türlü istikrar sağlanamamış olması da ekstra yük bindiriyor.

Abdülkerim'in zaafı hızlı oyunculardan ziyade fizik olarak kendini ezebilen Markao gibi oyunculara bunu gördük. Çünkü karşı taraf insan azmanı da olsa hala alıştığı şekilde vücutla fizikle oynamaya çalışıyor ve tabi yeniliyor.

Çok hızlı kıvrak oyunculara karşı 1.70'lik istisna çabuk stoperlerden değilsen hemen hemen her stoperin birebirde bir tık zaafı vardır. Van Dijk'ın bile vardır yani. Abdülkerim'in de 2 tık olsun ama o kadar olur zaten. Onları pozisyon alma becerisiyle, birbirlerinin kademesine girerek, arkada libero kaleci faktörüyle, bek katkısıyla, takım olarak alan daraltmayla vs vs kapatırsın...

Sadece takipte kalin bakin. Agir oyunculara karsi gayet iyi oynayabilir, fakat dinamik oyunculari kacirma tehlikesi cok yüksek. Euro 2024 belli olur belkide.

Abdülkerimin yerini suan doldurabilecek yerli savunma oyuncusu zor bulunmasi veya olmamasi sorun zaten, evet.

Şampiyonluk konuşması çok güzelmiş maç öncesi

İnanılmaz bir kesicilik, kusursuz bir sol ayak kalitesi, harika bir hava hakimiyeti. Tartışmasız Türk futbol tarihinin en iyi yerli stoperi ve en kaliteli stoperi Abdülkerim Bardakcı! Kusursuzdun bu sezonda aslanım benim. Tam gaz devam seneyede

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt