#42 Abdülkerim Bardakcı (K)

Konya maçı dışında falsosu yok
O maçta da beni sağlam kızdırmıştı
ne overratedi yahu

rate ne ki over olsun Suleyman kardes , yerli sol ayakli stoper asiri hatalar yapmadigi surece kafidir. Cok fazla paralarda odenmedi bence performansina gore.
müthis fayda sagladi ve asiri hirsli süphesiz

ama cok fazla pozisyon hatasi yapiyor ve acik alan birakiyor prese girince, bunlar gelecek sezon avrupa'da oynarsak iyice aciga cikacak

Kainatın en iyi topçusu marcao şu kadar top oynamadı da neler neler okuduk onun için.
Marcaodan net iyi sadece daha oncede dedigim gibi Abdulkerim hantal ama ligde pek zorlamiyor bu durum onu ama avrupada ne olur bilmem. Marcao tam zamanda cok iyi fiyata sattik yoksa gotumuzde patliyacakdi

konya maçı kadar ümraniye maçında da kötüydü. çünkü hocamızın garip tercihleriyle abuk subuk adamların yanında oynamak durumunda kalmıştı. tek başına muazzam bi savunmacı değil ama etrafında iyi kötü ayakta durabilen topçular olunca takımı da yakmıyor.

sene başı büyük takım stoperi olacam diye çok önde basıp kolay çalım yediği bikaç maç vardı, hangileri hatırlayamadım şimdi onun dışında oyunda zayıf karnı olarak söyleyebileceğimiz savunma tarafında bile çok bi falsosunu görmedim aslanın.

ek olarak bu kadar kabzımal bek, geriden top almaya tenezzül etmeyen 2 orta saha ve ayakları kalastan bi tık yumuşak savunma partneriyle hücumda verdiği katkı zaten paha biçilemez doğal olarak. dün 1 dakikada 3 tane gol atıyodu herif duran toptan bile. türkücü servet'ten beri hangi stoperimiz öyle bi aksiyona girebildi hatırlamıyorum.

Savunma kısmını geçtim, dün 1 dk da 3 tane gollük kafa vuruşu yaptı. Sezon genelinde duran toptan yeterince etkili olamamamıza rağmen, biraz şanslı olsa 2 katı gol atmıştı şimdiye.

sezonun ilk transferiydi ve onun gelişi aşırı kritikti. Marcao gideceği kesin gibiydi

o gittikten sonra yerli almak zorundaydık. Muhtemelen kaan ayhan'a 5-6 milyon vermek zorunda kalacaktık yazın. Abdülkerim çok daha ucuza müthiş kapattı orayı

sezonun en iyi transferi demez kimse ama en kritik transferi der

Çok iyi oyuncuda şu ileri çıkıp mevkisini terketme olayını yapmasa daha iyi olur. Okan hoca mı böyle yapmasını istiyor bilmiyorum ama Karagümrük maçında yediğimiz ilk golde Abdülkerim mevkisinde olsa o golü yemezdik.

Konyaspor'da iken, transfer sürecinde ve sonrasında en çok öven ve beklentilerini yüksek tutan 3-5 kişiden biri olduğum mesajlarımla sabittir, toplu olarak paylaşmıştım hatta...

Konya maçındaki berbat performansının sebebi sonradan açığa çıktı. Nelsson' un yokluğunda fedakarlık yaparak hasta haliyle maça çıktığı için o maçı dikkate almıyorum, keşke çıkmasaymış, hata etmiş...

Hava toplarında başarı oranı yüksek ama tıpkı partneri gibi yandan gelen etkili ortalarda pozisyon alma ve zamanlama konusunda ölümcül hatalar yapabiliyor. BJK ın ilk golünde çoğu kişi Sergio' ya öfkelendi ama esas hatalı olan Apo idi mesela, daha önce bahsetmiştim...

Gelecek sezon kadro planlamasında, yabancı kısıtından da bağımsız ilk sıraya yazdığım oyuncumuzdur. Özellikle defansif oyuncular için tercihlerin doğru yapılması gerekiyor. Mesela Torreira giderse bu defa hava toplarında etkili biri alınmalı yerine. Melo, genellikle hava toplarında aciz stoperlerle oynamış ve çoğu maçta iki stoperin toplamından fazla defansif kafa vuruşu yapmıştı, sağlam kafa varmış herifte ki tepe sersemi olmadı!..

Geri
Üst Alt