18 yaşında bir çocuk formayı ilk aldığı maçtan beri oynadığı hemen her maçta takımın en iyi oyuncusuydu

O kadar maaş alan Belhanda-Feghouli-Muslera filan utansın hallerinden Ozan kadar inisiyatif almıyorlar Ozan kadar mücadele edemiyorlar

Daha bu yaşta böyle fiziği varken premier lige falan giderse terminatör olur 1-2 yıla.

Modern stoperin bütün meziyetlerini karşılıyor yaşı da oldukça küçük.Bundesliga'nın orta sıra takımlarından birinde olsa en az 25m € ederdi ama bizim ligimiz malum CL'de de ilerleyemeyince değerini katlayamadık.
şu yaşta almanyada olsaydı transfermarktta değeri direk 15-20milyon € olurdu

almanya orjinli site olduğu için gençlerin fiyatını direk yükseltiyolar :d

Sözlesmesini uzatmazsa yazin mecbur satmaliyiz. Bizim 15-20 milyona hayir deme lüksümüz yok

Aralik ayinda Hristiyanlarin noel takvimi olur 1-24 Aralik arasi her gün takvimde bir "kapi" acilir ve icinden hediye cikolata vs cikar. Buna esinlenerek Transfermarkt sitesi de bu sene Aralik ayinda "yetenekler takvimi" altinda her gün ayri bir ülkeden bir yetenegi tanitiyor okuyucularina.

Ne zaman sira Ozan Kabak'a gelecek diye bekliyordum ben de, bugün sira Ozan Kabak da 7 Aralik'in yetenegi Ozan Kabak.

Link'i birakiyorum buraya. Aksama dogru tercümesini yaparim eger isterseniz buna dair yeni bir konu acarak.

Ozan Kabak: Galatasarays aufgehender Stern am tristen Istanbuler Himmel

Simdi zaman buldugum icin 2 gün önce paylastigim yazinin tercümesini yaptim. Birebir tercüme etmeye özen göstersem de bazi yerlerde degisik ifadeler kullandim daha iyi anlasilabilsin diye. Buyrun:

Ozan Kabak: Istanbulun kasvetli gökyüzünde Galatasaray'in parlayan yildizi

Ozan Kabak bu sezon genellikle hayal kirikligina ugratan Galatasaray takiminin tek kesfi. Fatih Terim 18 yasindaki stoperi A takima dahil etti ve 5.haftadan itibaren ona kendini kanitlama sansini tanidi.

18 yasindaki U18 Milli Takim oyuncusu bu sansi iyi degerlendirdi ve o günden itibaren Erzurumspor maci haricinde ligde her macta ilk 11 de yer aldi. Aynisi 3.haftadan itibaren Sampiyonlar Ligi icin de gecerli. Daha ilk macinda Schalke 04'e karsi iyi bir izlenim birakti, cok ikili mücadele kazandi, savasci haliyle ve basit oyunuyla göze batti. Bu macta Manchester United gözlemcileri tarafindan takip edildi.

Tam Saha dergisine konusan Ozan "Idolüm Bülent Korkmaz gibi adımı Türk futbolunun unutulmazları arasına yazdırmak istiyorum" aciklamalarinda bulunup "Öncellikli hedefim Galatasaray da kalici olmak. Daha sonrasında Avrupa'da oynayıp ülkemi en iyi şekilde temsil ederek yeni başarılara ve kupalara ulaşmak istiyorum. Avrupa'da, eğer fırsat olursa Premier Lig'de oynamak isterim. Çünkü bu ligdeki mücadeleyi beğenerek izliyorum ve maçlar her zaman tamamen dolu tribünler önünde oynanıyor. Premier Lig'de de Manchester United'a ayrı bir sempatim var." diye konustu.

Esas itibariyle genc stoperin sahadaki durusu gayet saglam ve güclü, genc yasina ragmen de oldukca sakin. Özellikle oyun kurma konusunda gelisime acik. Ayrica ofansif olarak daha cok tutulgan ve ileri cikmak icin cesaret eksikligi var ama zamanla tecrübeyle birlikte bunlar gelisecektir.

Kabak bu sekilde oynamaya devam ederse kuvvetle muhtemelen Süperlig de fazla kalmayacaktir. Üst düzey Avrupa kulüpleri Ozan'in farkina vardilar ve kendisini transfer etmek icin kesinlikle fazla süre beklemeyeceklerdir. Yetenekli türk oyuncularinin artik Avrupa da önemli bir rol oynadigini Cengiz Ünder veya Enes Ünal gibi futbolcular gösteriyor zaten.

Ozan Kabak Sampiyonlar Ligi tarihinde oynayan en genc 4. türk futbolcu. Bu siralamada ilk sirayi koruyan oyuncu baska bir pozisyonda oynasa da Ozan gibi zamaninda yetenegini göstermis ve ayni sekilde Galatasaray icin oynamis ve su an serefsiz olusum IBB de oynayan 38 yasindaki Emre Belözoglu'dur. Emre B. ilk Sampiyonlar Ligi macinda hatta daha 17 yasindaydi. Ozan Kabak dan daha genc olan geriye kalan diger iki oyuncu eski Bayern forveti Berkant Göktan ve bu sezon Ekim ayinin basinda Porto ya karsi oyuna giren Yunus Akgün.

Kabak Türk futbolunun starlarindan biri olabilecek potansiyele sahip. Bunun icin özellikle yerel medyanin kendisini gelisimi sürecinde rahat birakmasi cok önemli. Türkler su an savunma hattinda iyi bir tandeme sahip olmadigi icin, Ozan Kabak Caglar Söyüncü ile beraber uzun bir zaman boyunca Milli Takimin stoper tandemini olusturabilir.

Son düzenleme:
Uğur karakullukcu,tweeter da ısrarla ozanın serbest kalma maddesi 7.5 milyin diye haykırıyor.

Buna rağmen sözleşmesini uzatmak için veya bunu yalanlamak için bir hareket yok.
Yorumcu bile yöneticilerden daha çok kulübü düşünüyor.
Eğer ozan 7.5 milyona serbest kalırsa eğer bilinki bi işin içinde birilerinin parmağı var ve bilerek yeni sözleşme yaptırılmiyor.

Illa satilacaksa para + oyuncu oneren kulupler tercih edilsin. Mesela 10 + Mangala gibi
Bu cocuk iyi stoper ama ayni zamanda gercekten akilli. Tavani gercekten cok yuksek.

1544436507312.webp

Mest ediyorsun be kardeşim helal olsun sana

Bu arkadaş için bildiğiniz etkili nazar duası var mı

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bülentin veliahti diyecegim de muhtemelen Semih Kaya hk. ayni sey denildi

Chiellininin veliahti diyelim

Biz mal olduğumuz için ciddi para kazanamayız ama bu çocuk a sınıf takımlarda çok rahat oynar.

Devre arasi veya sezon sonu 20m euroya satma ihtimalimiz olabilir. Ins dusuk bir paraya satmazlar.

Portonun oyuncusu olsa, kisin 25 milyon teklif gelir ve yazin rahat 30-35e satarlardi Ozani

Geri
Üst Alt