Mert GÜLMEZ
10 Numara!
- 31 Ocak 2013
- 14.757
- 1.666
- 1.328
Hayırlısı olsun verdiği katkılar için teşekkürler.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
2011-2013 arası Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim, o dönem altyapıdan Semih Kaya ve Emre Çolak'ı ilk 11'e monte etti. Florya'yı A'dan Z'ye değiştiren Terim'e bağlı çalışan altyapı hocalarından Nedim Yiğit'e Silivrispor'da çalışan meslektaşı Uğur Alper henüz 11 yaşında olan Ozan Kabak'ı izlemesini tavsiye etti. Nedim Hoca izler izlemez Ozan'ı Galatasaray altyapısına aldı.
Fatih Terim, 2011'de 3. kez göreve geldiği G.Saray'da altyapıda yeniden yapılanmaya gitmişti. 2000 doğumlular için çok sayıda takviye yapan Cimbom, bugün aralarında Ozan Kabak'ın da yer aldığı Atalay Babacan, Yunus Akgün, Abdussamed Karnuçu gibi milli oyuncuları kadrosuna katmıştı. Terim, 3. döneminde oluşturduğu ekipten Ozan'ı 11'de, Yunus'u rotasyonda, Atalay'ı kupada oynatarak 4. döneminde parlattı.
Marcao ile bire bir aynı örnek değil mi?Stuttgart tarihinin en pahalı transferi olmuş. Hem de kendi takımıyla 20 tane resmi maç yapmamış bir adam. A milli maçı da yok. Çöp diyebilir miyiz?
Değil tabii Ozan'ın acayip bir potansiyeli var. Zaten bir sonraki transferinde ödenecek bedelle net olarak görülecek bu gerçi şu anki bedellerle de durum gayet bariz. Hele bir de oynadığı ligi, oyuncu pasaportlarını falan hesaba katarsan... Ozan'ı 4 milyona Koç bile satmaz utanır. Belki Özbek satardı, Osmanlıspor'a vermeye çalışmışlardı çünkü.Marcao ile bire bir aynı örnek değil mi?
Yapma Ahmet yav.
Tamam da kulüplerin içinde bulunduğu şartlar da farklı. Bizim boşa sıkacak mermimiz yok ve sürekli olması gerekenden yüksek rakamlar ödüyoruz. Stutgart'ın böyle bir sorunu zaten yok.Değil tabii Ozan'ın acayip bir potansiyeli var. Zaten bir sonraki transferinde ödenecek bedelle net olarak görülecek bu gerçi şu anki bedellerle de durum gayet bariz. Hele bir de oynadığı ligi, oyuncu pasaportlarını falan hesaba katarsan... Ozan'ı 4 milyona Koç bile satmaz utanır. Belki Özbek satardı, Osmanlıspor'a vermeye çalışmışlardı çünkü.
Ozan'dan zarar etme şansı yok Stuttgart'ın çok kötü bir sakatlık yaşamadığı takdirde. O yüzden aslında risksiz bir transfer. Marcao'yu ise çoğumuz tanımıyoruz, kapalı kutu. Ben bakış açısını eleştiriyorum, oyuncuyu bilen tanıyana lafım yok zaten. Bonservis üzerinden, Chaves'in ligdeki konumundan, oyuncunun Brezilya milli olamamasından, Chaves'in transfer geçmişine kadar eleştiri kalemleri var elimizde ve bunlar manipülasyona açık kavramlardır benim Ozan üzerinden algı kasmam gibi. Yoksa ironik bir örnek elbette. Bunlar yanıltıcı olabilir.
Oyuncunun bizde göstereceği performans verilen bonservis bedelini hiç bir zaman haklı çıkarmayacak sanırım senin gözünde? Yani ikisi arasında bir bağıntı kurmuyorsun. "Bu adam Chaves denilen kulüpten aslında 1.5 milyon euroya alınabilirdi, biz gidip 4 milyon verdik. Şimdi adam gelse ve müthiş bir performans sergilese bile bu verilen bonservisin yanlış olduğunu değiştirmez" diyorsun. Doğru mudur? Ya da marcao alınmaması gereken bir futbolcu muydu? Performansı belirsiz bir adama neden bu kadar para verdik? ekseninde bir eleştiri mi?Tamam da kulüplerin içinde bulunduğu şartlar da farklı. Bizim boşa sıkacak mermimiz yok ve sürekli olması gerekenden yüksek rakamlar ödüyoruz. Stutgart'ın böyle bir sorunu zaten yok.
Onu geçtim Chaves sıradan bir takım ve biz adam alırken yüksek bedeller öderken satarken nispeten düşük bedeller alıyoruz. Akbaba'ya verilen 4 nasıl fazla ise bu da fazla.
Soru işareti bir adama nispeten yüksek bir bedel ödedik son senesinde olan Akbaba transferinde yaptığımız gibi ki bu bize santraforsuz kalmaya maloldu.Oyuncunun bizde göstereceği performans verilen bonservis bedelini hiç bir zaman haklı çıkarmayacak sanırım senin gözünde? Yani ikisi arasında bir bağıntı kurmuyorsun. "Bu adam Chaves denilen kulüpten aslında 1.5 milyon euroya alınabilirdi, biz gidip 4 milyon verdik. Şimdi adam gelse ve müthiş bir performans sergilese bile bu verilen bonservisin yanlış olduğunu değiştirmez" diyorsun. Doğru mudur? Ya da marcao alınmaması gereken bir futbolcu muydu? Performansı belirsiz bir adama neden bu kadar para verdik? ekseninde bir eleştiri mi?
Oyuncuları düşük bedellere satmamız konusunda katılıyorum maalesef, badou iyi paraya gitti sadece.
İki ihtimal var. Ya şu an 38-40 puanımız vardı liderdik ş.liginde ikinci turdaydık ya da oyuncuların çoğuyla fifalık olmuştuk, maaşların ödenmediği, kadro dışı bırakılan bir sürü adamın olduğu bir tabloya bakıyor olacaktık. Bilemiyorum.Soru işareti bir adama nispeten yüksek bir bedel ödedik son senesinde olan Akbaba transferinde yaptığımız gibi ki bu bize santraforsuz kalmaya maloldu.
Eldeki yerli stoperi bir anda sildik üstüne diğeri gitti ve yerlerine yabancı ve soru işareti bir adam geldi.
Mevzu para değil belliki plansızlık var benim temel eleştirim bu yönde.
İkincisi bugün alınan Marcao ve alınacak santrafor şampiyonluğun kaderini yani yaklaşık 50 milyon euroluk gelirin gidişatını belirleyecek.
Onu da geçtim çok basit bir soru, geçen yılki takım hiç bozulmasaydı eğer bugün ne durumda olurduk?
İki ihtimal var. Ya şu an 38-40 puanımız vardı liderdik ş.liginde ikinci turdaydık ya da oyuncuların çoğuyla fifalık olmuştuk, maaşların ödenmediği, kadro dışı bırakılan bir sürü adamın olduğu bir tabloya bakıyor olacaktık. Bilemiyorum.
Soru sanırım "takım güç kaybetti mi?" %100. Hem de acayip. Neyse ki Ozan çıktı hem çok iyi performans verdi hem de para kazandırdı. Yoksa durum daha da fenaydı.
Planlama olsa zaten Marcao gibi bir adama gidip teklif verirsin atıyorum 1.5-2 milyon euro. Kabul etmezlerse aynı kalibrede 3-4 adamın daha vardır listede. Eyvallah der diğerleriyle görüşürsün. Ama böyle geniş bir liste olduğunu sanmıyorum, olsa bile yönetim o kadar organize olma kabiliyetine sahip değil.
Sana hiç bir itirazım yok ancak bir iki nokta üzerinde tekrar kafa yorabiliriz.İşte aynı takımla devam etsek muhtemelen Ozan ve Garry satışları yine olacaktı, gerekli finansman sağlanacaktı ki onu da geçtim ŞL gruplarından çıksak zaten 20 m euro nakit para cebimize girecekti.
Bak kötü demiyorum berbat bir planlama var, sezon başında da Akbaba transferinin lüks olduğunu söylemiştim ki 2017'de Akbaba gelsin diye yazıyordum foruma.
Sürekli ciddi hatalar yapan Maicon ile ne vereceği belirsiz Marcao'ya kaldık savunmada, santrafor mevkisi ise hala boş işin en kötü tarafı da o.