Ben bu konuda sen kadar kötümser bakmıyorum. Herkesin yeri dolar. Marcao gitse yeri dolar mı dendi, Konya'dan gelen Abdülkerim doldurdu. Şöyle bir ihtimali kim tahmin edebilirdi ki? Şimdi aynı şeyler Abdülkerim için de söyleniyor. Bu konuda bence cesur olmak lazım. Elbette kimse satmış olmak için de satılmamalı, orası kesin. Ben de şu aşamada misal Abdülkerim'i satmayı tercih etmem ama en azından Kaan transferi, Emin-Metehan gibi genç rotasyonu da arkada bekliyor, gerçekten ederini bulan bir teklifte, oyuncu da gönüllüyse önünü açardım. Kerem iyi gelişim gösteriyor lakin söylediğim gibi Türkiye Ligi'nde bu gelişim bir yerde bitecek ve gerilemeye başlayacak, onun da yerine birkaç alternatif hazırlanabilir, mesela altyapıdan Caner, Hamza gibi ya da en kötü eldeki Barış Alper / Yunus gibi seçenekleri değerlendirme ihtimalin var. Ha dersin ki bu isimler Kerem kadar katkı verir mi, işte bu noktada isimlere bağlı olmaktan çok, sistem takımı olman gerekiyor. Bu sezon bunun çalışmalarını biraz biraz gördük gibi, birçok kez rotasyon oldu, maçlar kazanıldı hatta bir noktada giren-çıkan herkes sistem içinde katkı vermeye başlamıştı ama şu aşamada genel bir formsuzluk ve ciddi rehavet oluştu. İyi bir sistem ekibi olursak, yerli kuralından veya diğer koşullardan bu kadar endişe etmeye gerek kalmayacak bence. Yani bir sene şampiyon olup ertesi yıllarda 5.liğe 15.liğe düşüyorsan burada sorun sadece giden 2-3 adamdan çok daha fazlasıdır. Hem unutulmamalı sahada 3 yerli kuralı var ama sahadaki 8 isim yabancı olabildiği için gene de günün sonunda takımın kaderini belirleyen şey yabancı kalitesi olacaktır.
SM-G970F cihazımdan
Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi