450 Dakikadir Gol Atamiyoruz

Şerafettin KOÇ

Melisanın Babası
Berlin Panteri
Utanç verici ve Galatasarayımıza yakışmayacak bir durum. Israrla çift forvet oynamaya devam et Mancini. Ne kadar çok forvet ile oynarım o kadar çok gol atarım mantığından bıktırdı artık. Fatih Terim bir kaç maç böyle oynayınca eleştirildi sen ise gole ihtiyacımız olan her maç bunu yapıyorsun neredeyse. Sadece ismin var başka birşey yok. Elazığspor maçında bile kaleye tek isabetli şutumuz yok. Takimdan bütün kanatlari gönderdikten/sakatlandi ve biz hala stoper transferi icin yogunlasiyoruz. Bize acil forvet ve kanat transferi gerekli. Sol kanat icin bir tane oyuncumuz kalmadi.

450 dakikadir Amrabat'ın golü dışında penaltılar hariç gol atamama sorunumuz devam ediyor.

Bu maç test filan diyenleri de anlamıyorum. Yetmedi mi körü körüne savunmanız.

3 forvetten bir adam çıkmıyor. Drogba resmen yürüyor ve 90 dk sahada.

Umut diye gencecik çelimsiz çocuk 3-5-2 ortasahasında görev alıyor.

3-5-2nin savunması evlere şenlik.

Organize tek atak yok. 3 pas üst üste yapıldığı yok. Bu maçtan bu takım nasıl bir edinim elde etti, neyi test ettik olumlu olarak..

Full konsantre olunca bile öndeki muhteşem üçlü savunma sıkıntısı yaratıyorken bu 3-5-2 ve özellikle çift forvet sevdasının açıklaması ne?

Ne yapmasini istiyorsunuz?

Lisansi cikmamis Hajro'yu oynatmasini mi?

Gonderilmesi icin kulup aranan Amrabat'i kadroya almasini mi?

Sakat Bruma ve Aydin'a buyu yapip hemen iyilestirip oynatmasini mi?

Takimda 1 tane kanat oyuncusu yok yok arkadas yok!!

Cift forvet cikmazsan ya 3 forvet cikacaksin yada sacma sapan bir sey oynayacaksin 5 tane orta sahanin ortasi ile

ben çok uzun zamandır söylüyorum bunu bizim sorunumuz defans olmadı hiç bir zaman bizim asıl sorunumuz forvet hattı idi ve bu dahada gün yüzüne çıkmaya başladı...sniejderin yanına dikine oynayabilen başka biri daha lazım ve 1 tanede bitirici forvet benim şahsi fikrim bu yönde.

Forvet hattımızın durumu içler acısı. Her biri birbirinden rezil. Bu takıma 1 değil 2 tane forvet şart oğlu şart. Bu forvetlerle senenin sonunda başarıyı yakalayacağımıza inanan varsa bir zahmet yüzüne soğuk su çarpsın. Veya direk kafasını buzlu su kovasına soksun.

Terimi savunmuyorum ama biz 2 sene sampiyon olurken savunrak degil yedigimizden fazlasini atarak baskili oynarak sampiyon olduk. Icerde zar zor kazaniyoruz deplasmanda zaten kazanamiyoruz ve 8 puan kapanacak diyen Mancininin her mac sonu " daha cok calismamiz" lazim.sozunu dinliyoruz iyi uykular.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hep diyoruz Forvetler berbat. Burak ve Drogba geçen seneki formundan çok uzak. Umut'u anlatmaya gerek yok zaten. Forvetler kötü olunca onlara asist yapacak adamlarda ya kötü gözüküyor yada moral olarak yıpranıyorlar.

Drogba'nın şuanki hali,Burak ve Umut'u toplasan bir adam gibi forvet etmezler en büyük sorun bu. Devrenin sonuna doğru maç başı 20 şut çekiyorduk onların bile 2-3ü ancak giriyordu. 3-5-2 de zaten ancak 5 şut falan çekebiliyoruz.

Daha dur. Devre arası ultra mega transferler yapıp bizi şaha kaldıracak. Hem daha futbolculara alışamadı ki. O futbolculara alışana kadar bekleyelim en iyisi.

Fatih terim felsefesi her zaman daha iyidir olmuyor işte olmuyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yalnız şunu farkettim; gol atamıyoruz.

ben çok uzun zamandır söylüyorum bunu bizim sorunumuz defans olmadı hiç bir zaman bizim asıl sorunumuz forvet hattı idi ve bu dahada gün yüzüne çıkmaya başladı...sniejderin yanına dikine oynayabilen başka biri daha lazım ve 1 tanede bitirici forvet benim şahsi fikrim bu yönde.

buragin veya drogbanin anca biri oynar. bütün sistemlerde elinde en iyi oyuncular bile olsa bu 2 li beraber oynayamaz. tabi kanat sorunumuzda var. salih bile 2 defa geldi 2 pozisyon oldu. başkada pozisyonumuz yok zaten. rierayi herzaman söylüyorum ayaga iyi pas dişinda ölmüş eşşek gibi.

defans defans diyoruz. defans hücumdan başliyor. drogbayi severim bu maç için demiyorum yürüyor genelde zaten. buragin zaten öylesine bir presi var önde top tutmada buna girince defansin orta sahanin yamulmasi normal. drogba önde top tutuyor ama yavaş oldugu için hamle yapip aliyorlar. 1 tane topumuz diregin oralara ugramamiş. 3-5-2 oynamayi istiyorsa al tarigi. onunda süper topçu oldugundan degil. hizli ve bindirmeyi iyi yapmasi ve yabanci sorunu yüzünden. öbür tarafada telles. öbür türlü oynamaz 3-5-2. bence hiç oynamasinda neyse. gerçi maçin içinde degişiyor bunlar. birde geride olan 3 lünün hizli ve yer tutmasi iyi olmali.

Bana göre bu maç hiç önemli değil.Bizimkiler zeminden top yapamadı.Tokat maçı desen 11 kişi defans yaptılar.Antalya maçından Senijder boş kaleye atamadığı pozisyon var.

buragin veya drogbanin anca biri oynar. bütün sistemlerde elinde en iyi oyuncular bile olsa bu 2 li beraber oynayamaz. tabi kanat sorunumuzda var. salih bile 2 defa geldi 2 pozisyon oldu. başkada pozisyonumuz yok zaten. rierayi herzaman söylüyorum ayaga iyi pas dişinda ölmüş eşşek gibi.

defans defans diyoruz. defans hücumdan başliyor. drogbayi severim bu maç için demiyorum yürüyor genelde zaten. buragin zaten öylesine bir presi var önde top tutmada buna girince defansin orta sahanin yamulmasi normal. drogba önde top tutuyor ama yavaş oldugu için hamle yapip aliyorlar. 1 tane topumuz diregin oralara ugramamiş. 3-5-2 oynamayi istiyorsa al tarigi. onunda süper topçu oldugundan degil. hizli ve bindirmeyi iyi yapmasi ve yabanci sorunu yüzünden. öbür tarafada telles. öbür türlü oynamaz 3-5-2. bence hiç oynamasinda neyse. gerçi maçin içinde degişiyor bunlar. birde geride olan 3 lünün hizli ve yer tutmasi iyi olmali.

ben olsam 4 tane transfer yapardım 2 sağlam kanat nani ayarında 1 orta saha iniesta ayarında bir tanede forvet RVP ayarında ama gel görki bu oyuncuları almak ne maddi anlamda mümkün nede şu an ki yabancı sınırlamasıyla mümkün...bruma sakatlanmasaydı belki amrabat bruma 2 lisi dnenebilirdi ne biliyim birşeyler yapılmaya çalışılırdı belki ama oda bu saatten sonra pek mümkün gözükmüyor...

forveti silbaştan yapmak lazım. 2 tane yırtıcı forvet bir tane de içe katedebilen kanat şart. gerçekten hücum hattı bitik, ne pres var ne top tutma var ne varyasyon var resmen 9 kişi oynuyoruz her maç. bence takımın defansa değilde artık forvete ihtiyacı var bu belli.

Bunlar hep Fatih Terim'in kadro yapılandırması ile alakalı, hoş Mancini' de Hajrovic dışında skora etki edebilen kanat transferi yapmadı Hajrovic bu konuda ne kadar katkı sağlayacak soru işareti.

3-5-2 yi bırak, çift forvetli düzen artık günümüz futbolunda kalmadı. Ha çift forvet görünen takımlar var ama ikinci forvet mutlaka top taşıyabilen özellikte olmalı bu dizilişte. Bizde ise ne Drogba, ne Burak, ne de Umut'un böyle bir özelliği yok. Bunları transfer eden de Fatih Terim.

Mancini 3 lü defans deniyor lakin bu dizilişte 100 metreyi tek başına götürebilecek bek oyuncumuz yok.

Çift forvet oynama yetisi olan, top taşıyabilecek, adam geçip ikinci santraforun yanında skora katkı verecek forvetimiz yok.

Defansımız 3'lü diziliş için uygun değil.

Umarım tez vakitte gözümüz kapalı 11'e yazabileceğimiz, skora katlı yapabilecek bir kanat forvet transferi yapar ve daha çağdaş bir diziliş olan 4-2-3-1 ve varyasyonlarına döneriz.

Forvet için ise ;

Burak yeterli değil ama Türk pasaportu taşıması sebebiyle onu değerli kılan bir özelliği var, Burak'ı tek forvet bırakıp skorer kanat oyuncusu almamız ya da,

Yeni sezon için Drogba'ya teşekkür edilip yerine komple bir forvet almamız şart. Bu durumda, defansı türk oyunculardan oluşturmamız gerekli.

Son olarak şundan eminim ki Beşiktaş'ın da , Kasımpaşa'nın da hatta Sivas'ın bile kadro yapılandırması bizden çok daha iyi.

sorundan bol ne var takımda sayayım diyorumda üşeniyorum ALLAH sabır versin bu taraftara :42:

Geri
Üst Alt