Ben hâlâ Semih den falan öyle aman aman büyük bir farkı olduğunu düşünmüyorum.
İnşallah yanıltır beni ama pek sanmıyorum. Çok ama çok daha iyisini ve tecrübelisini almalıydık. 22 yaşında ,hoca kovduran (Vural), Anadolu dan gelmiş futbolcuya defansı güçlendirecek son kurtuluş olarak bakıyor demek ki yönetim. Haftalarca oyaladılar 20 tane stoper ismini ortaya atarak sonunda yine kala kala buna kaldık en başından dediğimiz gibi.
Kaç yıldır lider vasfı olan "şef" eksikliğini hissediyoruz savunmada. Böyle lider adamlar bizim gibi defans yapmasını bilmeyen takımlarda şart, birisi mutlaka diğerlerini yönetmeli geride. Çoğu futbolcumuz daha ne zaman nerede duracağını bilmiyor savunmada (Sabri, Semih, Balta ve özellikle bu sezon Carole). Carole da dikkatimi çeken birsey var hep Balta nın adamının kademesine girme peşinde. Içeri doğru giriyor yani. Osmanlı maçında mesela bu yüzden golü yedek Balta ya yakın kaldığı için kanattan rakip rahatça ortasını yaptı. Sabri yi konuşmaya gerek yok adam 15 senedir bir gram geliştiremedi kendini, 15 senedir orta açmasını hâlâ bir türlü öğrenemeyen bir adamdan bahsediyoruz sonuçta.
Bu yüzden Ahmet bence çok gereksiz bir transfer, defans da ne kadar yabancı varsa o kadar iyidir benim gözümde. Tabi Chedjou gibi Cavanda gibi gerizekalı adamlardan bahsetmiyorum. Son senelere bakarsak Eboue, hatta Riera(devşirme sol hem de), Ujfalusi gibi adamların savunma anlayışı ve yer tutması ile Semih-Sabri-Balta vs nin savunmada duruşu arasında dağlar kadar fark var bence.
Şu an savunmada hiç bir adam güven vermiyor, diyelim Ahmet tuttu ve hepimizi yanılttı ama hâlâ 4 savunmacının diğer 3 tanesi seni her an yakabilecek kapasiteye sahipler.
Bu yaptığımız ancak dizi açılmış pantolona yama yapmak gibi birşey. Bizim yapmamız gereken yeni pantolon almak (biraz saçma bir örnek oldu ama ne demek istediğimi anlamışsınızdır

)