#50 Engin Baytar

Cevap: #50 Engin Baytar

Engin, hakliydi ama yanlis yapti. Yapmamaliydi evet; hakli olmak baska, dogru olmak baskadir.

Çokta iyi yaptı. O pislik herif yıllardır bi şekilde Galatasarayın hakkını yiyordu. Her kararında futbolcuları dövecekmiş gibi bakmalar falan artist noldu engin üstüne geldikçe kaçıyordun kel ?

Adamın dibisin sen ENGİN..

ulan Emre belözoğlu yıllardır hakemleri tekme tokat dövmediği kaldı sahada hakemin karşısına geçip hakemin eline vurup "indir ulan elini senin ananı avradını s..." dedi bırak ceza vermeyi sarı kart bile gösteremiyordu hakemler korkudan Aziz yıldırım birşey yapar diye. Gitti adam Zokora'ya pis zenci dedi şaka gibi sadece 2 maç ceza aldı...

Onlara gelince birşey demiyorsunuz bizim Engin maçın hırsıyla hakemi 2 adım sürükledi hemen auuuuv..

Adamı çıldırtmayın.

Benzerlerini büyük oyuncu diye tabir ettiklerimiz de yaptı.

Maradona, Hagi vs.

Hagi de hakeme benzer bir hareket yapmıştı zamanında.

Ve final maçında kırmızı görmüştü Arsenal'e karşı.

Sırf bundan Engin'i silmek yanlış olur.

kimse kendini kandırmasın bugun kupayı şikebahçe alsaydı çoğunuz engine saydırıyor olacaktı.Mecburiyetten pozisyon gereği kırmız görürsün eyvallah ama bu kadar kendini kaybetmek nedir?Sen orda bizi temsil ediyorsan sinirin için bizi eksiltip kupayı riske atamazsın.Engin eski Engin değil artık gözümde.

Evet ama takim 10 kisi kaliyor. Ince bir cizgi var; hakli olmakla dogru olmak arasinda. Baba "Cildir stayla" ol, yap ama bu macin telafisi yok. Hani senin var, görürsün kirmizi karti ve alirsin cezayi. Bir sonraki mac Melo oynar, falan oynar, filan oynar... Bu tarz maclarda kendini kontrol etmesi gerekir. Öyle ya da böyle Engin, "bizim oglan, can oglan'dir".

Size de hak veriyorum ki elestiriyle asmak arasinda da fark var. Bazi arkadaslar yerden yere vurmus olabilirler; yere-göre sidiracak degillerdi...

Velhasil; hakliydi, yanlisti.

Benzerlerini büyük oyuncu diye tabir ettiklerimiz de yaptı.

Maradona, Hagi vs.

Hagi de hakeme benzer bir hareket yapmıştı zamanında.

Ve final maçında kırmızı görmüştü Arsenal'e karşı.

Sırf bundan Engin'i silmek yanlış olur.

Bulent ve Hasan da yapmisti. Onlara da Engin'e verilen tepkiye bezer tepkiler olmustu, yinede bu denli degildi. Ama Hagi yaptiginda kimsenin giki cikmamisti. Bir diger anlamda "Galatasaray taraftarindan adamina gore muamele". Selcuk yapsa tek bir kisinin giki cikmayacakti, buna kalibimi basarim. Bugun tapilan nami diger "9 cakar 1 atar" Umut, yarin bir kac mac golleri kacirsin, yine hemen hedef tahtasi olacaktir. Yaz bu dediklerimi bir kenara.

Engin'i silmek bazı şeylere boyun eğmek demektir. Benim gönlümde sahadaki ben'dir Engin Baytar. Açıkcası daha fazlasınıda yapsa kızamazdım, Engin hakkımızı yedirtmiyor aslında çoğumuzdan daha Galatasaraylı gibi davrandı. Hakem efsane faciaydı... Unutulmamalı bazen anarşi hayat kurtarır.

467342_405760112818641_1892899934_o.jpg

Galatasaraylılık budur. Bir kalemde silmek değil hatalarından ders çıkarmasını sağlamaktır.

ulan Emre belözoğlu yıllardır hakemleri tekme tokat dövmediği kaldı sahada hakemin karşısına geçip hakemin eline vurup "indir ulan elini senin ananı avradını s..." dedi bırak ceza vermeyi sarı kart bile gösteremiyordu hakemler korkudan Aziz yıldırım birşey yapar diye. Gitti adam Zokora'ya pis zenci dedi şaka gibi sadece 2 maç ceza aldı...

Onlara gelince birşey demiyorsunuz bizim Engin maçın hırsıyla hakemi 2 adım sürükledi hemen auuuuv..

Adamı çıldırtmayın.

Bir Galatasaray futbolcusuna bu hareketi yakistirabiliyorsaniz, benim Galatasaray'im ve sizin gibilerin Galatasaray'i cok farkli demek. Engin'i savunmak icin, Türk futbol tarihinin görmüs oldugu en cirkef, en kisiliksiz oyuncudan örnek verme geregi hissetmissin, bu da ayri bir komedi.

Gerekli insanlar, gerekli cezayi verecektir. Engin de eminim pismandir yaptigindan. Ama Engin'i savunanlara zerra kadar hak ya da anlam veremiyorum. Karsi yakanin futbolcusu böyle birsey yaptiginda etmedikleri laf kalmayanlar, sirf bu sefer yapan oyuncunun üstünde tuttuklari renk var diye dogrularini degistirme geregi duyuyorlar..

Emre de yapiyormus.. Emre'den tüm Türkiye bosuna nefret etmiyor ki zaten. Bu nasil bir mantiktir yahu? Sen dogrunun tarafinda misin, yanlisin mi onun kararini ver de sonra konus. Yanlisi baska takimin futbolcusu yapinca yanlis, kendi futbolcun yapinca dogru mu oluyor? Tam tersi, baskalarinin yanlisini elestirme hakkina sahip olmak icin, önce kendin dogrulari yapmalisin. Baskasini 1 elestiriyorsan, kendini 2 elestirebilmelisin.

Emre de yapmismis.. ya sabir!

Valla ben o an birisi Cüneyt'e patlatsın istedim açıkçası sinirimden.

Engin de keşke daha sert davransaydı diye geçirdim içimden yalan söylemeyeyim.

Sevmeye, desteklemeye devam ki elestirmeden olmaz sevgi ve destek.

Galatasaraylılık budur. Efendi olmak bazen ters teper. Anarşi lazım beyler uyanın. Herkes bize karşı artık. Başarılı insanı toplum olarak yapı olarak Türk milleti sevmez. Engin gibi bi adamın olacak. Hakem karar verirken 2 kere değil 40 kere düşünecek. Keşke vursaydı 2 tane.. Engine olan sevgim gram azalmazdı. 34 maç ceza alsın ama saha içinde kimse Galatasarayın hakkını yiyemez. Yerse Enginin de söyleyecek ve yapacak şeyleri vardır.

Galatasaraylilik buysa, ben yillardir yanlis takimi tutuyorum galiba..

Ne yani Beşiktaş gibi olup bir maç çıldırt bizi yıldırım demirören diyip diğer maç yeter yıldırım demirören diye mi bağıralım ?

Fener gibi 6-0 lık maç sonrası aykut hoca aykut hoca diye bağırıp kaybedilen maç sonrası istifa istifa diye mi bağıralım ?

Benim Galatasaraylılığım budur. Engin'in sorunluğu olduğu belirtiliyo. Kendiside söyledi bana herkes psikopat gözüyle bakıyo fakat ben normal görünmek istiyorum diye.

Adam istiyosa o adama yardım ediceksin. Laf yapmıcaksın.

Galatasaraylılık budur. Efendi olmak bazen ters teper. Anarşi lazım beyler uyanın. Herkes bize karşı artık. Başarılı insanı toplum olarak yapı olarak Türk milleti sevmez. Engin gibi bi adamın olacak. Hakem karar verirken 2 kere değil 40 kere düşünecek. Keşke vursaydı 2 tane.. Engine olan sevgim gram azalmazdı. 34 maç ceza alsın ama saha içinde kimse Galatasarayın hakkını yiyemez. Yerse Enginin de söyleyecek ve yapacak şeyleri vardır.

Seni tanimiyorum, Galatasarayli olup olmadigindan bile emin degilim. Ama tanimadigim, hakkinda hic birsey bilmedigim bir insanin yorumu yüzünden bir an tuttugum takim adina utanc duydum.

Keske sana vursa iki tane, ne güzel olurdu..

Ne diyon

Sımdı senle sıdık yarıstırıcak değilim 2009 üyesiyim forumda sadece tekrar üye olma gereği duydum. Benim onun veya şunun Galatasaraylılığı seni zerrrrrrrrrre ilgilendirmez.

Efendilik biryere kadar. Vururlar ensene alırlar lokmanı. Adnan Öztürk başkan gibi sert mizaçlı olanı ve takımda Engin gibi hakkını yedirtmeyen insanı ömrüm yettiğince görmek isterim.

Son cümlenide gelişimini tamamlayamıyışına veriyorum.

Engin konusuna sirf hakkinda ne tarz elestiriler yapilmis diye bakmak icin girdim. Cok agir elestiriler aldiysa, adami hemen asmayin falan yazacaktim.

Omuzlara alinip, kahraman ilan edilmis meger. Keske hakemi dövseymis.. Görmeseydim keske bu yorumlari, utandim. Antu'ya falan mi girdim dedim bir an..

Bir daha da Engin Baytar basligina ugramam zaten.

Geri
Üst Alt