#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Ynt: #52 Emre Çolak

Nereye vurması gerekiyordu Talha? De gea pozisyonunu almıştı Emre'ye göre onun için soruyorum.

Bence yerden ayağının içiyle sert gönderse daha yüksek şansı olurdu, De Gea'nın sağından. Çaprazdan gelen şutlar yerden olunca daha çok zorlanıyo kaleciler benim gözlemlediğim kadarıyla, De Gea'nın da bu tip şutlarda sorunu var, ki topu gönderdiği yer De Gea'nın topun en çok gitmesini istediği yerlerden biri gibi. Gerçi De Gea kapatmış ama tam direğin dibinden, yerden sert gönderebilse gol olma ihtimali daha yüksek olurdu gibi.

Ama benim bu konudaki yorumum genel anlamda. Bu pozisyonda belki ben yanlış yorumluyor olabilirim ama Emre yerden vurmayı öğrenmeli.

Cevap: #52 Emre Çolak

soldan bir atagimizda sacma sapan bir sekilde topu bi saga, bi sola cekip durmasi ve pozisyonun icine etmesi delirtti beni.

buraka attigi pas güzeldi, gerci iste hizli olsa, kendine güvense biraz daha götürüp, daha net bir pozisyon yapabilirdi o ataktan.

sonraki sutuda iyidi, ama keske yerden vurssaydi, kesin gol olurdu

baska bir atakta yoktu zaten.

Bence orada çok aklteili bir pas atamadı.Burak'ın açısını daraltacak şekilde atacağına daha karşı karşıya yöne doğru atabilse Burak çok daha iyi vurabilirdi topa.Şut tercihi ise yine tartışılır De Gea'nın hamle yapması muhtemel olan soluna vuracağına sağına doğru vurmayı denese gol olma şansı daha yüksekti.

Ama Amrabat'a göre çok daha topun bizde kalmasını sağlıyor.Çünkü sürekli içeri doğru kat etme alışkanlığı var orta saha orjinli olmasından ötürü ve bu şekilde daha iyi top çevirmemizi sağlıyor.

Emre ile +1 level top kontrolü ve pas trafiği , -1 level kontra atak gücü var elimizde.

Pozisyonu bir daha izledim De Gea tam olarak almış pozisyonunu o tarafı tutmuş yani. Emre'nin vuruşu temizdi bence.

özetleri izlemedim ama yanlis görmediysem ayagin üstüyle vurdu

ayagin üstüyle vuruyorsa, ön yada arka direk, farketmez, yerden gitseydi iyi olurdu top.

saglak olsa ayagin iciyle doksana kesmeliydi derdim.

O pozisyon o kadar net bir pozisyon degil, yine de o vurus tercihi yanlisti bence. Yerden sert bir vurus en azindan karambol yaratabilirdi. Orda baska bir oyuncumuz daha var mesela, donen top olsa tamamlayabilirdi.

Bence yerden ayağının içiyle sert gönderse daha yüksek şansı olurdu, De Gea'nın sağından. Çaprazdan gelen şutlar yerden olunca daha çok zorlanıyo kaleciler benim gözlemlediğim kadarıyla, De Gea'nın da bu tip şutlarda sorunu var, ki topu gönderdiği yer De Gea'nın topun en çok gitmesini istediği yerlerden biri gibi. Gerçi De Gea kapatmış ama tam direğin dibinden, yerden sert gönderebilse gol olma ihtimali daha yüksek olurdu gibi.

Ama benim bu konudaki yorumum genel anlamda. Bu pozisyonda belki ben yanlış yorumluyor olabilirim ama Emre yerden vurmayı öğrenmeli.

Genelse eyvallah da hayatında ilk defa şampiyonlar ligi maçına üstelik de manchester karşısında çıkmış bu elaman. En iyi pas ya da şutu seçemedi belki ama yine de bizim adımıza maçın en net pozisyonlarından birisini oluşturdu. Selçuk'un kafasının dışında organize olarak, pasla geldiğimiz tek atak buydu heralde. Selçuk-Melo bile ne tercih hataları yaptı ki Emre'ninkiler fena değildi bence. Pası da güzeldi vuruşu da. Daha iyisi olabilirdi benimde aklımdan geçti diğer köşeye vursaydı, pası daha iyi atsaydı diye ama işte buradan eleştirmek gereksiz bence bu elemanı. Genel olarak dediğin doğru halı saha maçında gibi sürekli doksana atmaya çalışıyor topu haklısın o konularda.

Genelse eyvallah da hayatında ilk defa şampiyonlar ligi maçına üstelik de manchester karşısında çıkmış bu elaman. En iyi pas ya da şutu seçemedi belki ama yine de bizim adımıza maçın en net pozisyonlarından birisini oluşturdu. Selçuk'un kafasının dışında organize olarak, pasla geldiğimiz tek atak buydu heralde. Selçuk-Melo bile ne tercih hataları yaptı ki Emre'ninkiler fena değildi bence. Pası da güzeldi vuruşu da. Daha iyisi olabilirdi benimde aklımdan geçti diğer köşeye vursaydı, pası daha iyi atsaydı diye ama işte buradan eleştirmek gereksiz bence bu elemanı. Genel olarak dediğin doğru halı saha maçında gibi sürekli doksana atmaya çalışıyor topu haklısın o konularda.

Pası gerçekten çok iyiydi yalnız, tam zamanında ve olması gereken şiddette. Pasın şiddetini ayarlayabiliyor olması güzel.

Ben Emre'den umutluyum yine de. Aydın 25 yaşına geldi, yeni yeni güveniyoruz adama. Emre bu senenin tecrübesiyle seneye iyi işler çıkaracaktır.

Pası gerçekten çok iyiydi yalnız, tam zamanında ve olması gereken şiddette. Pasın şiddetini ayarlayabiliyor olması güzel.

Ben Emre'den umutluyum yine de. Aydın 25 yaşına geldi, yeni yeni güveniyoruz adama. Emre bu senenin tecrübesiyle seneye iyi işler çıkaracaktır.

tam aksine bir daha izle hocam geç kalıyor 2 saniye daha önce verse bire bir kalıyordu burak defansla .emre bir türlü pas zamanlamasını geliştiremedi

tam aksine bir daha izle hocam geç kalıyor 2 saniye daha önce verse bire bir kalıyordu burak defansla .emre bir türlü pas zamanlamasını geliştiremedi

aynen, ya bi 2 saniye daha önce verse, yada dahada götürüp, sonra verse daha iyi olabilirdi sanki ama önemli degil ya, hele hele emre ise o pasi veren ...

hayatinda ilk defa cl macina cikiyor, hemde manuya karsi

gerci isico mudur nedir, malagali genc, o da 20 yasinda, 2 tane harika gol atmis zenite

Bence tam zamaninda verdi. 2 saniye erken verse Burak rakibiyle boğuşmak zorunda kalabilirdi. Pası verdiği an Burak'a sadece şut çekmek kaldı.

Bence tam zamaninda verdi. 2 saniye erken verse Burak rakibiyle boğuşmak zorunda kalabilirdi. Pası verdiği an Burak'a sadece şut çekmek kaldı.

Aynen bence de iyiydi. Bir de bu kadar net olmasa da benzer pozisyonlarda Hamit de Selçuk da atamadılar doğru pasları. Hele Selçuk Amrabat'ı ofsayta düşürdü resmen çok fenaydı o. Canı sağolsun reyisin orası ayrı:tiphat:

2 saniye önce verse muhtemelen rakibini açık alanda hızıyla geçecekti.doğru karşı karşıya bırakmak istedi emre ama burağın şut açısı kalmamıştı.bence bir forvete bir opsiyonlu pozisyon hazırlamaktansa adamı geçebileceği zamanı verecek pozisyon hazırlamalı.tabi rakip sahada ikiye bir değillerse

2 saniye önce verse muhtemelen rakibini açık alanda hızıyla geçecekti.doğru karşı karşıya bırakmak istedi emre ama burağın şut açısı kalmamıştı.bence bir forvete bir opsiyonlu pozisyon hazırlamaktansa adamı geçebileceği zamanı verecek pozisyon hazırlamalı.tabi rakip sahada ikiye bir değillerse

Sanırım Evans'tı o pozisyondaki.

2 saniye önce verse Evans'ın tek hamlesi yetebilirdi pozisyonu savuşturmasına. Burak geçse %99 gol şansı olurdu belki ama Evans'ı geçememe ihtimali de oldukça yüksekti. Şut çekme şansını bile bulamayabilirdi. En azından şut çekme şansı tanıdı Burak'a. Bence doğru olanı yaptı.

Dikkatinizi çekmiştir diye düşündüm ama kimsenin dikkatini çekmemiş.. Şimdi herkesi maçın özetini tekrar izlemeye ve Emrenin şut pozisyonunda ne kadar uyuşuk davrandığını görmeye davet ediyorum.. Arkadaş adam pası attım bitti edasında.. Utanmasa savunmaya dönecek pastan sonra.. İçeri katedip dönen top kovalayacağına bekliyor ve topu daha önde yakalama şansını yitiriyor.. Beklemese takipçi olsa daha ön alanda topla buluşup tık diye golü yapacak.. Bunun ne tecrübeyle ne gençlikle alakası var bu bi futbolcunun olmadığına işarettir. Yol yakınken futbolu bırakıp LGS'ye falan gir Emre..

Dikkatinizi çekmiştir diye düşündüm ama kimsenin dikkatini çekmemiş.. Şimdi herkesi maçın özetini tekrar izlemeye ve Emrenin şut pozisyonunda ne kadar uyuşuk davrandığını görmeye davet ediyorum.. Arkadaş adam pası attım bitti edasında.. Utanmasa savunmaya dönecek pastan sonra.. İçeri katedip dönen top kovalayacağına bekliyor ve topu daha önde yakalama şansını yitiriyor.. Beklemese takipçi olsa daha ön alanda topla buluşup tık diye golü yapacak.. Bunun ne tecrübeyle ne gençlikle alakası var bu bi futbolcunun olmadığına işarettir. Yol yakınken futbolu bırakıp LGS'ye falan gir Emre..

iste amrabat bunu yapmaz, zaten ligde attigimiz 2 golde takip ettigi icin direkt imzasi var amrabatin, bursanin kendi kalesine attigi gold, ve umuta attirdigi golde.

o iki gol emre olsaydi olmicakti iste, cunku emre amrabat gibi zorlamazdi.

bu hatayi burakta yapiyor dikatimi cekti 3 mactir.

mesela o pozisyonda burak sutu cekti, yerden kalkmiyor, sonra emre sutu cekiyor, , kaciriyor, burak hala yerde.

aynisi bursanin attigi golde olmustu kendi kalesine attigi golde bursanin.

hamit veriyor, burak cekiyor sutu, düsüyor, kaleci kurtariyor, amrabat zorluyor, kendi kalesine atiyorlar, buraka baiyorum, yerde yattigi yerden izliyor golü :asd:

Evet, o da dikkatimi çekti. Pası attıktan sonra gerisini düşünmedi. Kaleye doğru koşmaya devam etmeliydi "top seker" diyip. Sen alakası yok demişsin ama tecrübesizliğine veriyorum ama bunu, genç daha, oynaya oynaya öğrenecek. "Futbolcuyum" diye geçinen adamlar penaltı pozisyonu oldu mu direk hakeme koşuyolar seken topu tamamlayıp gol yapabilecekken, normal yani. Öğrenecek.

iyi bir yedekten ötesine asla gidemez. klas denen olay beyinden ayaklara gecer. Emre sahada ne yaptigini bilmiyor resmen. bir kac hareket ezberlemis onlari tekrarlayip duruyor. bazen saskin tavuk gibi kendi ekseni etrafina dönüyor. oyun görüsü rakibin gücü arttikca düsüyor. alan daraldikca pas kaltesi düsüyor. dikine top sürme kabiliyeti sifir. anlamadim gitti emreyi.

iste amrabat bunu yapmaz, zaten ligde attigimiz 2 golde takip ettigi icin direkt imzasi var amrabatin, bursanin kendi kalesine attigi gold, ve umuta attirdigi golde.

o iki gol emre olsaydi olmicakti iste, cunku emre amrabat gibi zorlamazdi.

bu hatayi burakta yapiyor dikatimi cekti 3 mactir.

mesela o pozisyonda burak sutu cekti, yerden kalkmiyor, sonra emre sutu cekiyor, , kaciriyor, burak hala yerde.

aynisi bursanin attigi golde olmustu kendi kalesine attigi golde bursanin.

hamit veriyor, burak cekiyor sutu, düsüyor, kaleci kurtariyor, amrabat zorluyor, kendi kalesine atiyorlar, buraka baiyorum, yerde yattigi yerden izliyor golü :asd:

Evet Burak da o 2 pozisyonda buna yakın hatalar yaptı.. Takipçilik konusunda Umutun eline kimse su dökemez.. İsterse takip ettiği topu taca atsın takip eden adam candır..

iyi bir yedekten ötesine asla gidemez. klas denen olay beyinden ayaklara gecer. Emre sahada ne yaptigini bilmiyor resmen. bir kac hareket ezberlemis onlari tekrarlayip duruyor. bazen saskin tavuk gibi kendi ekseni etrafina dönüyor. oyun görüsü rakibin gücü arttikca düsüyor. alan daraldikca pas kaltesi düsüyor. dikine top sürme kabiliyeti sifir. anlamadim gitti emreyi.

çok ümitsiz bir yorum ama galiba haklısın.

Emre'den iyi bi "ofansif libero olur".

4-2-3-1

Kanatla'da degil... Orta Sahasin ortasinda oynmasi lazim.

Forvet arkasi da oyniyabilir... Tam bi Box2Box Futbolcu olma yolunda. Tabiki kendisini Fizik&Mental gelistirmesi lazim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt