#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendisine olan güvenimi boşa çıkarmadığı için ayrıca teşekkür ederim.

neden herseferinde taraftar yada burada yorum yapanlar suclu oluyor bu tip konularda anlayamıyorum. bu adamlar belli bi seviyeden sonra duraklama dönemine giriyorlar alt yapıdan gelince. tembelleşiyorlar mı ya da farklı bi durummu ortaya çıkıyor bilemiyorum. aynı şeyi arda da yaşadı. özellıkle son senesi ufak çapta şirin bir damızlık danaya dönüşüp sakatlık bahanesiyle kaçmaya başladı maçlardan. öyleki uzun süre sakattı kilosu alıp başını gitmişti ama ne hikmetse sami yen kapanırken iyileşti son maç oynadı arenanın açılısı macında sonrdan girdi oynadı sonra gene sakatlandı. zaten gerisini biliyoruz barçaya kadar gitti. ispanyada tığ gibi olduğunuda unutmamak lazım.

aynı şekilde semihte bu olaya güzel bir örnek belli bi seviyeye kadar geldi cidden iyiydi ama şimdi çamura batırılıyor ancak önündekinin yanındakinin arkasındakinin yardımlarıylada olsa adam oynuyordu. keza aydın...

alt yapıdan geldikleri için bu tip isimlerden beklenti o duygusal bağ elbette farklı oluyor o beklentiye güvene sevgiye belli bi noktadan sonra oyuncu cevap verememeye başlayınca üstüne mücadele olarakta geriye gidince gelen tepkilerde çok doğal bana göre. hayal kırıklığının sarsılan güvenin getirdiği öfke.

esas sorun ve soru bu oyuncular belli bi noktaya geldikten sonra neden ileri gitmiyorlar kulüp bunyesinde bulunurken. tembellik? fazla ilginin getirdiği şımarıklık? ne yaparsam yapayım artık ben oldum? kulüp benim hayallerimin eş değerinde değil? veya belirli bir mental olgunluğa erişemeden kazanılan devasa paralar?

bana göre bu konularda genelin aksine düşüncem en son suçlu olan kesim taraftar. şimdi arda sinema örneği verilebilir ancak arda yeteneğinin ve nücadelesinin doruklarına ilerlerken basına bi kız arkdaşıyla olan fotoları düşmüştü işte malum ibne basın yeni bir yeteneği yok etmek için uğraş vermiş taraftara oynamışlardı. herkes taraftarın tepki göstereceğini beklerken adamlar ilk idmanda arda paris hilton yakısır sana diye tempo tutmustu. olayda kapanmıstı.

iğneyi biraz futbolcu kendine batırmalı çuvaldızı ise taraftarlar yönetimlere sokmalı.

İspanyolca bilmiş olsa karı kız kovalamaktan maçlarda görürdüm
Ama kendisi tembel olduğu için pek fazla kovalamıyo

neden herseferinde taraftar yada burada yorum yapanlar suclu oluyor bu tip konularda anlayamıyorum. bu adamlar belli bi seviyeden sonra duraklama dönemine giriyorlar alt yapıdan gelince. tembelleşiyorlar mı ya da farklı bi durummu ortaya çıkıyor bilemiyorum. aynı şeyi arda da yaşadı. özellıkle son senesi ufak çapta şirin bir damızlık danaya dönüşüp sakatlık bahanesiyle kaçmaya başladı maçlardan. öyleki uzun süre sakattı kilosu alıp başını gitmişti ama ne hikmetse sami yen kapanırken iyileşti son maç oynadı arenanın açılısı macında sonrdan girdi oynadı sonra gene sakatlandı. zaten gerisini biliyoruz barçaya kadar gitti. ispanyada tığ gibi olduğunuda unutmamak lazım.

aynı şekilde semihte bu olaya güzel bir örnek belli bi seviyeye kadar geldi cidden iyiydi ama şimdi çamura batırılıyor ancak önündekinin yanındakinin arkasındakinin yardımlarıylada olsa adam oynuyordu. keza aydın...

alt yapıdan geldikleri için bu tip isimlerden beklenti o duygusal bağ elbette farklı oluyor o beklentiye güvene sevgiye belli bi noktadan sonra oyuncu cevap verememeye başlayınca üstüne mücadele olarakta geriye gidince gelen tepkilerde çok doğal bana göre. hayal kırıklığının sarsılan güvenin getirdiği öfke.

esas sorun ve soru bu oyuncular belli bi noktaya geldikten sonra neden ileri gitmiyorlar kulüp bunyesinde bulunurken. tembellik? fazla ilginin getirdiği şımarıklık? ne yaparsam yapayım artık ben oldum? kulüp benim hayallerimin eş değerinde değil? veya belirli bir mental olgunluğa erişemeden kazanılan devasa paralar?

bana göre bu konularda genelin aksine düşüncem en son suçlu olan kesim taraftar. şimdi arda sinema örneği verilebilir ancak arda yeteneğinin ve nücadelesinin doruklarına ilerlerken basına bi kız arkdaşıyla olan fotoları düşmüştü işte malum ibne basın yeni bir yeteneği yok etmek için uğraş vermiş taraftara oynamışlardı. herkes taraftarın tepki göstereceğini beklerken adamlar ilk idmanda arda paris hilton yakısır sana diye tempo tutmustu. olayda kapanmıstı.

iğneyi biraz futbolcu kendine batırmalı çuvaldızı ise taraftarlar yönetimlere sokmalı.

oyuncu gelistirme konusunda ptt, oyuncu harcama konusunda da CL oldugumuz bir gercek
taraftarin sucu yok kismi da biraz supheli bence, emre gecen sene ilk atletico macinda oynamisti galiba, cocuk 25-30 dk idare etti sonra mal oglu mallar isliklamaya basladi
taraftarin oyuncu begenmesi icin 30un ustu ve en az 2 dev takimda oynamasi gerekiyor. bu kistasi tutturursa 5 macta 1 iyi oynayan adamlar el ustu tutulup altyapidan cikardigimiz ama gelismelerini saglayamadigimiz adamlara kin kusup duruyolar. klasik cahil taraftar mantigi

oyuncu gelistirme konusunda ptt, oyuncu harcama konusunda da CL oldugumuz bir gercek
taraftarin sucu yok kismi da biraz supheli bence, emre gecen sene ilk atletico macinda oynamisti galiba, cocuk 25-30 dk idare etti sonra mal oglu mallar isliklamaya basladi
taraftarin oyuncu begenmesi icin 30un ustu ve en az 2 dev takimda oynamasi gerekiyor. bu kistasi tutturursa 5 macta 1 iyi oynayan adamlar el ustu tutulup altyapidan cikardigimiz ama gelismelerini saglayamadigimiz adamlara kin kusup duruyolar. klasik cahil taraftar mantigi

Aynı kişiler 2 senedir Sneijder dökülürken de eleştirmesi gerekirken maalesef ortada yoklar. Hiç kimse eleştirilemez olmamalı. Ama bizde tapma olayı var sevgi bu değil.

Hoş sadece Sneijder özelinden gitmek istemem. Bu tarz çok var.

Antrenman sistemimiz yanlış. Hadi oğlum koş dememek gerekir bireysel olarak yeteneklerini artırıcı çalışmalar yapılmalı. Ek olarak bizde oyuncular yerim garanti dediği için eleştiriye gelemiyorlar. Eleştirildiklerinde forma elden gideceğini biliyorlar buna harcadıkları eforu gelişim için harcasalar her sene en az 4-5 futbolcu ülke dışına gider.

Burada para var. Az parladın mı 1.2 milyon euro elinde (bkz semih 1.6 alıyor) yurt dışına giderse bu paranın 3te birini anca alacak. Hop 4-5 maç kastın mı kral sensin.

Yaptırımı kulüpler değil aslında federasyon uygulamalı. Atıyorum 1.ligde oynamanın şartları 23 yaş altı sorunsuz 25 yaş ve üzeri isen 6 ay 1 sene yurt dışında top koşturma şartı.

Zaten 14 yabancı var +14 olmak zorunda değil. Futbol takımları 22 kişilik kadro ile oynuyor, geniş kadro olayı hikaye her takımda 5 tane adam sırf yatıyor.

E kardeşim ülkeye baksan full gurbetçi zaten. Parazit gibi yedek kulübesinde yaşayacaklarına gitsinler ispanya 2- belçika- avusturya-isviçre bir yerde tecrübe edinsinler.

Birde ipini koparan anında hoca oluyor kardeşim ülkede. Öğretmen olmak için 50 milyon sınava girip üzerine mulakat atanma gibi zorluklar yaşarken bu adamlar daha futbolu bıraktığı gün takım buluyor. Başarısı ne koştuğu için futbolcu olmuş. Formasyon hakkında bilgisi nedir, oyunculara nasıl yaklaşacak sallayan yok. Günlük başarılar peşinde koşan takımlar olduğu sürece bu ülkede futbolcu falan yetişmez.

15 gün gidip ingilterede çevirmenle beraber eğitim al hop hocasın yok ya.

Son düzenleme:

tabiki taraftarında suçu var ama orada da belirttiğim gibi en son suçlu kesim o diğer faktörlerin seviyesinde asla suçlu olamazlar. taraftar ciddi bir tepki verene kadar zaten o sabrı ve gerçekten sevgiyi fazlasıyla alt yapıdan gelen oyuncuya gösteriyor. emre çolak ilk denizli maçında oynayıp insanları yeteneğe doyurduğu maçında tribünler birden bire doğaçlama tezahuratlarda bulunmustuda kendisinin adına.(ilk maç konusunda yanılmıyorumdur inş)

işin gerçekten içinde olmadığımız dış kapının dış mandalı olduğumuz için nedenleri net olarak süzemiyoruz. ancak taraftar bu insanların gözünde müşteriyse ve malı hazırlayan sunan ve satanda aranmalı sorun ilk. belliki bu adımlar ara elemanlar tarafından üstün körü geçiştirilmiş iyi hizmet verilmemiş veyahu sadece yanlış sunum yapılmış.

bizde tek emre var oda belozoglu

3-0 öndeler Socidedad a karsi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt