#53 Barış Alper Yılmaz | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devre arasına kadar idare eder umarım, zor ama açıkçası hatası olacaktır doğal olarak. Minimum olmasını temenni edelim bu hataların.

Böyle bir sinirli, mutsuz bir vücut dili var, bazen pas verirken al a… der gibi veriyor özellikle stopere oynarken. Birşeye tavırlı ama neye anlamadım. Kötü oyuna olabilir.

Aklımız varsa derbide sol bek oynamaz. Çok net işlerler orayı,diğer takımlardaki gibi olmaz ki orda bile bombaları oluyor

Cezasahasinda dan dun gir oğlum çekinme hiç,hücumda topu sürerken de pas mi vereceğim şut mu çekeceğim diye yine kararsız kal

Ben de beğenenlerdenim. Ange gitti gidiyor, Kazımcan' dan neredeyse tümüyle ümidimi kestim.

Yapması gereken, daha sakin ve kontrollü oynamak; defans oyuncusu için bunlar daha da önemli. Olmadık yerden gereksiz serbest vuruş veya penaltıya sebebiyet vermek, kritik bir maçta kart sorunu yaşamak gibi risklerden olabildiğince uzak durmalı. Kontrolden kastım, sürekli ileri-geri deparlı oynamayı da bir tık azaltmalı, akıllı tercihler yapmalı; Sacha gibi 'aygır' performansını başka çok az futbolcu sergileyebilir. Çoğu zaman yakınındaki arkadaşına vereceğin basit bir pas 40-50 metre depar atıp zorlu ikili mücadeye girmekten daha fazla fayda sağlar ki Demirbay-Kaan-Torreira o yönden çok yardımcı olabilen adamlar...

Geçmişten günümüze Metin Tekin, İlker Yağcıoğlu, Albert Riera, Caner Erkin, Ferdi Kadıoğlu gibi pek çok hücumcu oyuncu sonradan beke evrilip çok iyi performanslar gösterdiler...Caner Erkin 25 yaşında bek oldu; Ersun Yanal ''Oğlum eskiyi unut, sen artık solbeksin!'' demiş. 2013-2014 sezonundaki Caner Erkin, bizim ligde bildiğim en etkili solbek performansını göstermiş, sol çizgiyi tümüyle kullanmıştı; şimdiki Ferdi' den de net daha üstündü; sonrasında devam ettiremedi ayrı konu...Bir de Barış hücumda fiziksel özellikleriyle iş yapabilen biri, teknik özellikleri bakımından tavanı kısıtlı. Mevcut yetenekleri, geriden çıkışlarda kullanılmaya daha müsait...

Ara transferde alınacak muhtemel solbekin takıma girmesiyle hem sağbek, hem de solbeki yedekler. Göstereceği performansa göre de seneye 1. veya 2. sağbek olarak devam eder; gerektiğinde yine ön tarafta da zaman zaman şans bulabilir diye tahmin ediyorum...

Defansif yönü kötü malesef. Biraz defansa önem ver yav, habire ileri depar atıyorsun. Bölgeni koru

Fener maçında irfan can denen tip Barış Alper'e kart aldırmaya uğraşacak. Daha dengeli olması lazım defansta. Diğer taraftan rakip oyuncular Avrupa'da köy takımlarından fark yerken Barış Alper şampiyonlar ligi oynuyordu, olaya bu açıdan bakıp rahat olması iyi olur.

Rakiplere cok bodoslama daliyor, kanat olarak önde böyle faul yapsan kimse umursamaz ama bir bek olarak ceza sahasina yakin veya icinde yaparsan isler karisir, bu konuda ciddi anlamda dikkat etmesi getek.

Derbide kesinlikle zayıf karnımız. Hata yapacaktır o nedenle yardımlaşmalı oynamalız abdulkerim ve zaha yardım etmeli fazlasıyla

derbide bu adamı ferdinin karşısına koymak lazım

bu adamın sol bek performansı söylenenin aksine çok da iyi değil

hücuma çıkınca son 2 maçta fayda eder gibi göründü de bence sol bekimiz her türlü aksayacak

bence kazımcan riskini alıp barışı sağ tarafa koymalıyız

Derbide net ilk 11 başlamalı. Angelico ve kazım bundan neyi daha iyi yapıyor hücum mu savunma mı?

fb maçının kilit adamı olacaktır. iyi oynarsa kazanırız kötü oynarsa saçma sapan goller yeriz. kendini çok hırpalamadan dengeli bir sekilde oynamalı. abuk sabuk yerlerde kendini atıp faul kovalamamalı. ayakta kalması çok önemli. hakemlerin şu yumruk olayından sonra daha cesur kararlar verip ota boka oyunu durdurmadıklarını gördüm birkac maç. şu detaydan bir gol yememeliyiz. boey yapmıyor zaten öyle seyler de barıs dengesiz hareketlerle çok basvuruyor faul almaya.

fb maçının kilit adamı olacaktır. iyi oynarsa kazanırız kötü oynarsa saçma sapan goller yeriz. kendini çok hırpalamadan dengeli bir sekilde oynamalı. abuk sabuk yerlerde kendini atıp faul kovalamamalı. ayakta kalması çok önemli. hakemlerin şu yumruk olayından sonra daha cesur kararlar verip ota boka oyunu durdurmadıklarını gördüm birkac maç. şu detaydan bir gol yememeliyiz. boey yapmıyor zaten öyle seyler de barıs dengesiz hareketlerle çok basvuruyor faul almaya.
IMG_0407.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt