#53 Barış Alper Yılmaz | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hücumdaki gücü topsuz oyundan kaynaklanıyor o yüzden deplasman maçlarında sağ kanat iç saha maçlarında sol bek kullanmak en mantıklısı

Bekte de iyi oynuyor. Haksızlık etme. Geçen hafta bekten gelip gol attı.
Barış her yerde iyi oynar da burda önemli olan lig başından beri topu kaleye sokmaya zorlanan takımın iyi bir hucüm oyuncusu varken onu bek yapmaya çalışan taraftarın ne yapmaya çalıştığını anlamak.Gitsin aktürk öğrensin bek olmayı o oynasın orda , biz niye hucümda güç kaybedelim tren gibi giden son noktayı koyabilen adamımız varken.

Barış’ın Şampiyonlar Ligi’nde aldığı süreler. Son 10-20 dk falan hep. Bu adam nasıl oynatılmaz?
Bayern’e Manchester’e falan 90 dk oynayıp içlerinden sağlam bir geçseydi 50 milyondu şimdi

IMG_2584.webp

Cikista degildi. Yeni yeni yakaladi. Sonradan akil vermek su forumun en derin hastaligi yemin ederim

Sent from my iPad using GSCimbom Forum
Allah allah öyle mi olmuş?
Yeni çıkışa geçti çünkü mecbur kalıp ilk 11 oynatmaya başladık. Adam hep hazırdı.
Daha önce oynatsan daha önce çıkışa geçerdi. Bunu görecek olan ben değilim. Öyle olsa td ben olurdum.
ŞL maçlarında kullanmamış olmak hem kendisi hem de bizim için büyük kayıp. Bakambu bile attığı 1 golün ekmeğini yedi. Barış büyük sükse yapardı.

hucümda iyi adamı niye sol beke atalım ? Güç kaybedelim diye mi ? sol bek de iyi oynuyor diye daha iyi olduğu yerden olmasına gerek yok ki zaten Barış savunma anlamında rakip kanatla yanyana giderken yada açıktan yakılarken iyi , alanında durup rakip kanat oyuncusu hucüma geldiğinde hep hamle hatası yapıyor.Şut gücü,Fiziği ve toplu topsuz koşusu çok iyi o sebeple kapalı savunma halinde bile duvar olması , gücünü kullanması ve şut çekmesi , içeriyi karıştırması vs. bize daha faydalı olur.

Kapalı savunmaya karşı yanyana gideceği bir kanat veya koşu atacağı bir alan olmuyor. Önünde 2 savunmacı beklerken pas dışında bir seçeneği kalmıyor ki o da en kötü özelliği. Bu durumda ya 10 saniye bekleyip kötü bir tercihle pas atıyor ya da hücum faul yapıyor. Topsuz koşuyu, geriden bindirme ve şutlarını kanattaki oyuncu savunmacıları üzerine çekmişken demarke halde çok daha iyi yapabilir. Bekte olması hücum gücünden daha az yararlanacağımız anlamına gelmiyor. Savunması da bana göre en azından Angelino'dan iyi. Hatalarını hızıyla kapatma şansı var. Oynadıkça pozisyon alma gibi sorunları da giderecektir.

barış hep iyi durumdaydı

okan hoca yerıne zaniolo teteyi entegre etmeye calısıp barısı geride bıraktı

Son 2 maç hariç normal aldığı süreler
Man u ve bayern deplasmanlarında sonradan girip yeterli süreyi almış. Bayernde iptal edilen golde de vardı.
Bütün sene iyiymiş gibi davranmayalım hatta geçen
Antep maçında da sağ kanatta çok birşey yapamadı

CL'de yer yer yanlış 11'lerle çıktık. Sadece Barış değil Mertens de az oynadı

Kerem'i oynatma zorunluluğu hissedilmesinin neticesi olarak görüyorum

Barış açık alan bulduğunda daha etkili demiyor muyuz? Bayern de Manchester da anadolu takımları gibi otobüs çekmediler, gayette açık oynadılar arkada boşluklar verdiler. Tam Barış’ın etkili olacağı oyun tarzı yani.

Aldığı kısa sürelerde bile Bayern deplasmanında Davies’in içinden geçip kırmızı aldıracaktı hakem vermedi. Manchester deplasmanında Amrabatın içinden geçip asist yaptı puan getirdi. Yapacaklarının sinyalini verdi yani.

Nasıl ki Kadıköy deplasmanlarında Barışı koyup rakibi felç ettiyse Okan Hoca aynısını Manchester, Bayern’e de yapmalıymış. Şimdi başka şeyler konuşuyor olurduk. Demek istediğim buydu. Çok büyük vitrindi

Barış her yerde iyi oynar da burda önemli olan lig başından beri topu kaleye sokmaya zorlanan takımın iyi bir hucüm oyuncusu varken onu bek yapmaya çalışan taraftarın ne yapmaya çalıştığını anlamak.Gitsin aktürk öğrensin bek olmayı o oynasın orda , biz niye hucümda güç kaybedelim tren gibi giden son noktayı koyabilen adamımız varken.
Adam joker, ihtiyaca göre her yerde oynuyor.

23 yaşında, gelişime açık ve görüyoruz ki çalışıyor, ne mutlu bize.

Ancak Barış'ın fiziksel gücü ve temposu sayesinde çoğu açığını kapattığını söylemek mümkün. Fakat bu uzun vadede iyi bir şey değil çünkü koskoca bir sezonu bu tempoda geçiremezsin. İyi futbolcu kendisini rolantiye almasını da bilen ancak bunu yaptığında dahi etkisini göstermeye devam edebilen oyuncudur. Zira Ronaldo dahi olsanız bir sene içinde lig, avrupa falan derken 50 küsur maçta böylesine fiziksel gücünüzü ortaya koyarak oynayamazsınız.

Hücumdaki gücü topsuz oyundan kaynaklanıyor o yüzden deplasman maçlarında sağ kanat iç saha maçlarında sol bek kullanmak en mantıklısı
Barış Alper‘i sağ önde kullanıp sol beke bu modelde ikili mücadelelerde üstün, fiziksel ve atletik olaraka gelişmiş bir sol bek alıp yola devam etmek en mantıklısı

Ön tarafta Zaha-Mertens-Barış üçlüsü ile başlayıp duruma göre Kerem-Ziyech ve Tete üçlüsünü oyuna atabiliriz

İç saha maçlarında sağ açıkta çok etkili olamıyor o nedenle sol bek uzun vadede kendisi için daha iyi olur.

Maçın en kötülerinden. Yorgun ve isteksiz bir hali vardı

Sadece birkaç gün önce yazmıştım, fiziksel gücüne güvenerek oynamaya devam ettiği sürece büyük bir futbolcu olamaz. Yorgunluğun baş gösterdiği ilk maçta hele Bandırma'ya karşı bu kadar etkisiz olmamalısın.

Düşünerek oyna şu oyunu.

Normalde Barış Alper için en uygun mevkinin sağ bek olduğunu düşünüyordum, ama onca mevkinin arasında en uyumsuz olduğu mevki de sağ bek gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt