#53 Barış Alper Yılmaz

Futbolu bilen Barış’ı savunur. Her maç kimse sorumluluk almıyorken zorlayan adam. Hata yapması gayet normal. Herkes kaçarak oynuyor bu çocuk ıslık küfür yemeyi göze alıp zorluyor
Barış topu aldığında diğer oyunculara bakın. Hepsi uzaklaşıp bire bir oynamasını bekliyor. Bunun hocanın tercihi bir taktik olduğu belli. Her seferinde buna zorlayan hocaya sormak lazım
Herkesin linç ettiği anda desteğimizi hiç kesmedik. Maç sonu Barış kendisi söyledi zaten Cambiasso ile sürekli bire bir oynamasını teknik ekip istemiş.

Bir daha forma yüzü görmez inşallah
IMG_7540.webp

Asla gitmemeli yerinin dolması mümkün değil. İyi topcularimiz kadroda tutmaliyiz. FB en çok bu konuda yanlış yaptı. Kim, Ferdi, Vedat, Elifi kadroda tutsalar belki üst üste 3 kez şampiyon olamayacaktik
Arda da bu isimlerden biriydi.

Türk insanını bilen, buradaki atmosferi tanıyan biri olarak Barış'ın oyuna olduğu gibi takıma da katkısı kıymetli. Pürüzler yaşandı ama takımda kalması önemliydi.

Ligde ters ayak oynaması daha iyi oluyor genelde çünkü genelde rakipler 5'li savunma yaptığı için ters ayaklı kanatlar içeri kat etmeyi tercih ediyor. Öbür türlü beki geçse 3. kenar stoper karşılıyor kendisini. Ölme eşşeğim ölme.

Hücumdaki etkinliğinin çoğu fiziksel anomalisinden geldiğinden mental olarak sürekli yüksek motivasyonda olmak zorunda. Düştüğünde çekilmiyor. Maçın 50. dakikasında ortayı tribüne vurana kadar sahanın kötülerindendi. Hatta ilk golü de rakibi kovalamaması yüzünden yedik. Ama bu kez inat etti, çabaladı zorladı ve maçın adamlarından biri oldu.

Ancak Barış'ın kolay kolay düzelmeyecek bir problemi var o da tüm takımın hücum gücünü yarı yarıya düşüren bir sorun. O da pas tercih hataları. Neredeyse ayağına gelen topların %80'inde topu yanlış kullanan bir adam. Bu da hücumdaki oyuncuların ritmini çok fazla bozuyor. Lang takıma girince yağ gibi akmamızın sebebi de buydu.

Daha önce Kerem için de "topu ayağına değil, önüne attığınızda daha etkili olabiliyor" diyordum. Bunu Barış için de söyleyebiliriz. Sağda oynadığında önüne daha çok top alabiliyor. Solda aldığında ise rakiple 1'e1 oynamak zorunda kalıp kötü pas tercihleri sebebiyle hücumu tıkayabiliyor. Kapanan takımlara bu işe yarayabilir ancak açık alanda yaramıyor.

Son düzenleme:
Barış Alper Yılmaz: "Trendleri takip etmeye çalışıyorum ama daha çok beğendiğim, beni yansıtan parçalar alıyorum. Son dönemde trendlerden “layering” yaparak giyinmeyi seviyorum. Aynı zamanda bol kesim kıyafetleri kendime daha uygun buluyorum. Bu tercihlerimin yanında profesyonel stil önerilerini de dikkate alıyorum." (L'Officiel)

1771494249477.webp

Barış Alper Yılmaz: "Rahat, şık ve güçlü kombinler yapmayı seviyorum. Hayatımın birçok alanında olduğu gibi bu konuda da profesyonel destek alarak bir stilistle çalışıyorum." (L'Officiel)

Barış ın olayı azmi mücadelesi fiziksel gücü. Bazen star havalarına girip savunma yardımını bile yapmadığı maçlar oluyor. Barış ın kalenin önünde topu dikmesi problem değil mücadele etmemesi problem. Barış ı Barış yapan özelleklerinden vazgeçmediği sürece Juve maçı gibi çok maçını izleriz.

istediği maaşı verip takımda tutmak bizim adımıza en hayırlısı olur

40 milyona satsak bile bizim yönetimi ve yabancı sınırını düşünürsek yerini doldurmamızın imkanı yok

Geri
Üst Alt