- 14 Haziran 2009
- 28.940
- 13.004
- 2.698
Onu ben Allah'a havale ettim.@Erman Türker @Hidayet Sarıdağ @Mehmet Arslaner @Sertan Nalbant ben yoruldum artık bunu kontrol etmekten.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Onu ben Allah'a havale ettim.@Erman Türker @Hidayet Sarıdağ @Mehmet Arslaner @Sertan Nalbant ben yoruldum artık bunu kontrol etmekten.
Geldi Galatasaray'a binlerce kilometreden
Gönüllere taht kurdu daha ilk günden beklemeden
Nazar değdi samuraya da akciğeri söndü gitti
Dön Japon yeşil sahalara kendini özletmeden
hareket etme,göz göze gelmemeye çalış@Erman Türker @Hidayet Sarıdağ @Mehmet Arslaner @Sertan Nalbant ben yoruldum artık bu deliyi kontrol etmekten.
@Erman Türker @Hidayet Sarıdağ @Mehmet Arslaner @Sertan Nalbant ben yoruldum artık bu deliyi kontrol etmekten.
Bu ne lanGeldi Galatasaray'a binlerce kilometreden
Gönüllere taht kurdu daha ilk günden beklemeden
Nazar değdi samuraya da akciğeri söndü gitti
Dön Japon yeşil sahalara kendini özletmeden
1. MANİBu ne lan
Bu ne lan
1. MANİ
Sözlü/anonim edebiyat ürünlerindendir.
Dört mısradan meydan gelir.
Yedili hece ölçüsüyle söylenir.
Sevgi, tabiat, övgü, yergi, evlât sevgisi, ayrılık, hasret ve aşk konularını işler.
İlk iki mısra doldurmadır, konuya giriş için söylenir. Son iki mısrada ise asıl söylenmek istenen verilir.
Maniler, düz mani ve ayaklı (cinaslı, kesik) mani olarak iki grupta incelenir. Cinaslı manilerde mısra sayısı dörtten fazla olabilir.
Söyleyeni belli olmayan, genellikle 7'li hece ölçüsüne göre söylenen dörtlüklerdir.
Doğu Anadolu'da mani yerine bayatı sözü de kullanılmaktadır.
Uyak düzeni aaba şeklindedir.
MK mani yazmaya da başlamış![]()
Koc nereye biz oraya veya Mali Arap Faik´ten aliyorduk, bunlar daha mi kisa lan.Hüseyin Bey emeğinize sağlık ama boşuna uğraşmışsınız. Anlamaz o böyle şeylerden. Kurduğu en uzun cümle "bu ne lan!"
MK'dan maniler bölümünü açalım forumda o zaman.Keramettin'le ilgili de bol bol yazarsın işteHüseyin Bey emeğinize sağlık ama boşuna uğraşmışsınız. Anlamaz o böyle şeylerden. Kurduğu en uzun cümle "bu ne lan!"
Koc nereye biz oraya veya Mali Arap Faik´ten aliyorduk, bunlar daha mi kisa lan.
Sg.Sevdiğim bir oyuncumuza karşı hislerimi klavyeye döktüm.
Sen önce bunu aciklar misin lütfen, bu nedir neyin nesidir?Benimle böyle konuşmaktan imtina etmeni rica ediyorum.
Reddedildi.Benimle böyle konuşmaktan imtina etmeni rica ediyorum.