6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

Lan dışarı çıktım geldim hala aynı mevzu mu ya ahahah :D

Mnemonics are often used to help students remember the rules, but the rules taught by the use of acronyms can be misleading. In the United States the acronym PEMDAS is common. It stands for Parentheses, Exponents, Multiplication, Division, Addition, Subtraction. If PEMDAS is followed without remembering that multiplication and division have the same weight, and addition and subtraction have the same weight. Doing multiplication before division, can give the wrong answer. So can doing addition before subtraction. Some grade school books teach this incorrectly. For example: 6÷2×3 = 9, not 1. 6-2+3 = 7, not 1.

In other English speaking countries, Parentheses may be called Brackets, or symbols of inclusion and Exponentiation may be called either Indices, Powers or Orders, and since multiplication and division are of equal precedence, M and D are often interchanged, leading to such acronyms as BEDMAS, BIMDAS, BODMAS, BOMDAS, BERDMAS, PERDMAS, PEMDAS, and BPODMAS.

These mnemonics may be misleading, especially if the user is not aware that multiplication and division are of equal precedence, as are addition and subtraction. Using any of the above rules in the order "addition first, subtraction afterward" would also give the wrong answer.

The correct answer is 9, which is best understood by thinking of the problem as the sum of positive ten, negative three, and positive two.

Mehmet aga sen ne mezunusun?

Allah aşkına ne mezunusun hocam. Hangi lise ve üniversite.

Cevap 9. Sen söyle liseni üniversiteni sona ben söylicem. Arkadaş haklı Çarpma ve bölmenin birbirine önceliği yoktur matematikte. En temel öğretilen şeydir bu. Bazıları da soru yanlış demiş işin içinden çıkamayıp. Onlarada güldüm :) Soru gayet doğru. 6+2-5 = ? nasıl yanlıs bir soru değilse bu da yanlıs bir soru değil. Sırayla gideceksin işlem önceliği yoksa.

Edit: ha bir de bölmeyi büyük payda çizgisi olarak yazıp cevap 1 diyenler olmuş. Su sekilde:

6

--------

2(2+1)

güzel uydurmuş bu arkadaşlar da engin bilgileriyle bir de ben uydurayım şu şekilde:

6

-- X (2+1).

2

Mantıklı geldi dimi. Cevap 9 arkadaşlar. 1 diyenler lütfen daha fazla konuşup rezil etmesin bizi.

Hocam ortada tarih, coğrafya mevzusu olsa adım gibi emin olsam emin konuşmam ama ortadaki pozitif bilim. Sonucu ne olduğu belli çok basit bir işlem. 2x2 nin 4 olduğu kadar eminim.

Bak sorun surdan kaynaklaniyor : Carpma-bolme-toplama-cikarma diye anlatiyorlar . Sen bunu 1. carpma 2. bolme 3. toplama 4. cikarma diye anliyorsun .Halbu ki 1. carpma = bolme 2. toplama = cikarma . Zaten dedigin sekilde bi siralama olsa toplamanin cikarmadan once gelmesinin hic bir mantigi yok .

Çarpma = Bölme olsa sonuç değişmez düşünmeden konuşmayın.

Matematiğinize lan.

şimdi 6:2(2+1) sorusunu 6/2/(2+1) şeklinde yazalım ve bunun tarih olduğunu düşünelim :D (2+1) kısmınıda 1921 diyelim (6 şubat 1921 ) :D

şimdi ayıralım 6/2 ve 1921 var elimizde :D 1921 rakamlarını toplarsak=13 , 6/2 =3

3X13=39 birde Mehmet Yavuz'un dediği gibi 1 sonucu var. 39+1=40

cevap 40.

Ben 24/25 matematik netiyle girdiğim bir Anadolu Lisesinde sayısal 3. sınıfım. Ama hiç gerek yok. Sorunun cevabının 1 olduğunu bulmak için ilkokul 3. sınıf karnesi yeterli.

Ben okullarımı yazmıyım reklam olmasın ama üniversite lisans eğitmim bitti benim. Beni dinle cevap 9 :)

Çarpma = Bölme olsa sonuç değişmez düşünmeden konuşmayın.

Cok sert konusuyorsun ayip ediyorsun :) . Carpma esittir bolme olsa sonuc cok degisir . Soldan saga islem yaparsin 9 bulursun . Yarin okulun var okulda kac matematik hocasi varsa sor onlara .

12:2x3

Normalde 2 dir. Ama bizim zekilerin dediğine göre işlem üstünlüğü yok ise 18 çıkar. İki işlem eşitse cevaplarda aynı olur :-)

şimdi 6:2(2+1) sorusunu 6/2/(2+1) şeklinde yazalım ve bunun tarih olduğunu düşünelim :D (2+1) kısmınıda 1921 diyelim (6 şubat 1921 ) :D

şimdi ayıralım 6/2 ve 1921 var elimizde :D 1921 rakamlarını toplarsak=13 , 6/2 =3

3X13=39 birde Mehmet Yavuz'un dediği gibi 1 sonucu var. 39+1=40

cevap 40.

9sfevt.jpg

Hala çarpma bölme önceliğinden konuşuluyor. Salih abi yapıştırmıştı gidip çarpma bölme önceliğine takılıyorsunuz halbuki orda 1.öncelik parantezin en içinden başlamak üzere diyor. Parantezden başlarsanız 2(3) 6 eder. Yani işlem 2 adede düşer. Bu durumda 5.maddede ki en soldan devam edilir prensibiyle 6:6 = 1 olur.

Mehmet 4 işlem bilmeden nasıl 25 de 24 yaptın lan ? :D

Anket acin kardesim su konuya, boyle olmayacak. Bakalim ahali ne diyor, joker hakkimizi kullanmak istiyoruz :D Veya direk kitleyin konuyu, cevap 1 iste.

Geri
Üst Alt