6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

excel varmi bilgisayarinizda

bunu copy paste yapin bir hucreye

=6/2*(1+2)

çok zormuş çözemedim ya bunu.

Tekrar yaziyorum ,Matematikte boyle bir yazim dili yok.Kisaca yanlis sorunun dogru cevabi olmaz.

Ben bu sekilde okadar test cozdumki, hic yanlis olmadi. Burda yani Hollanda'da ana okolda carpa bolmeden once gelir diye ogreniyoruz. Internette arastirdim, Amerikadakiler 9 diyor, avrupadakiler 1 . Demekki matematikte bile ayrimcilik var :D

Belçika'da yok öyle bişey, ilginçmiş cidden.

9 cevap beyler şapşallaşmayın.

Şu Casio'nun baba hesap makinelerinden birisiyle denedim 1 buldu.2 ile parantez arasına çarpma işareti koymadan yaptım yani direk yazdım.Enteresan aslında Serdar abinin dediği gibi soldan sağa öncelik olduğu için 9 olması gerekir.

Casio sceintific calculator fx-82ES ile çözdüm 9 dedi.

Casio'ya sordum 9 dedi raad olun.

Şu Casio'nun baba hesap makinelerinden birisiyle denedim 1 buldu.2 ile parantez arasına çarpma işareti koymadan yaptım yani direk yazdım.Enteresan aslında Serdar abinin dediği gibi soldan sağa öncelik olduğu için 9 olması gerekir.

Iste bu hesap makinesi akilliymis. Bende texas instruments 84 plus var, orda 9 veriyor cevap. Iste carpma isleminin bolme isleminden once geldigini bilmiyor makine.

senin yazdigin 6

_____ x (1 +2) olursa 9 olur.Goruldugu gibi net.Nasil yazarsan sonuc oyle cikar.Matematik pozitif bir bilimdir. 6:2(1+2)=? boyle bir dil yok matematikte.

2

nasil yok

o mantikla matematikte cikartmada yok

negatif bir sayiyla topluyorsun:)

yada -1 le carpip topluyorsun falan

1. Sira parantez

2. Carpma ya da bolme fark yapmaz

3. Toplama ya da cikarma fark yapmaz

Fakat hepsi de soldan saga islem sirasina gore yapilir . Yani 6:2.3 = 9 'dur .

Geri
Üst Alt