6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

Brackets first B

Orders (ie Powers and Square Roots, etc.) O

Division and Multiplication (left-to-right) DM

Addition and Subtraction (left-to-right) AS

=====>>>>

6÷2(1+2) =

6÷2(3) =

3*3 =

9

6:2+4 isleminde ilk once toplama islemini mi yapiyorsun? :)

Bu kadar ince düşünebileceğini yemin ediyorum düşünmemiştim. Ama biraz zorlasaydın işlemin devamı olduğunu anlayabilirdin.

bu arada düzelttim , tekrar bakıp düşünebilirsin. :D

Ama olabilir de yani 7 ' de olabilir , şıklarda var mıydı acaba. Ankete eklensin istiyorum.

Yanlış bir soru için 50 sayfa tartıılmış:asd:(6:2)(1+2) gerçeği,olması gereken budur.

2( bitiştirmedir.Bölmeye dahil edemeyiz.

Odunu atayım alttan :evilsmile:

Betül tamam hadi ben kendimce 1 olduğunu ispatladım. Ama sen sanırım sadece cevap 9 deyip duruyosun ama bi kanıt manıt bişey yok:) Bol kepçeden sallamıyon dimi:D Nerde kanıtın hadi yaz:)

Bu kadar ince düşünebileceğini yemin ediyorum düşünmemiştim. Ama biraz zorlasaydın işlemin devamı olduğunu anlayabilirdin.

bu arada düzelttim , tekrar bakıp düşünebilirsin. :D

Bu (/) isaretle, bu (:) isaretin arasinda buyuk bir fark var. :) Burada islem boluyle basliyor, kesirle bitemez ki. 6/2(1+2) olsaydi sonuna kadar hakliydin.

Bu arada konu "Transfer nobeti" basligi etkisi yaratti. :asd:

Betül tamam hadi ben kendimce 1 olduğunu ispatladım. Ama sen sanırım sadece cevap 9 deyip duruyosun ama bi kanıt manıt bişey yok:) Bol kepçeden sallamıyon dimi:D Nerde kanıtın hadi yaz:)

Amaaaaw o biyasiiiii :D ne sallicam yawww Herkes gibi bende 9 ciktim :D

Bu (/) isaretle, bu (:) isaretin arasinda buyuk bir fark var. :) Burada islem boluyle basliyor, kesirle bitemez ki. 6/2(1+2) olsaydi sonuna kadar hakliydin.

Bu arada konu "Transfer nobeti" basligi etkisi yaratti. :asd:

Bana açıklasana o büyük farkı. :asd: Açıkla da konu uzasın.Her kesir bir bölü değil midir zaten reis?

1/2 = 1:2 =1'in 2' ye bölünümü.

6 / 2(1+2) = 6: 2(1+2) = 1 :D

Amaaaaw o biyasiiiii :D ne sallicam yawww Herkes gibi bende 9 ciktim :D

Sen convers ayakkabı giyen, renkli çorapları olan, alacalı bulacalı bir etek giyen, üzerindeki mont emanet duran, saçlarını sadece bir tokayla toplayan, isyankar bir kızsın dimi? :)

yzzfm.jpg

Wolfram yalan soylemez cevap 1 , dagilabiliriz sorun cozuldugune gore :D

kilit_104520.jpg

Geri
Üst Alt