6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

O kadar uğraşalım 7 bulalım ankette 7 yok bu ne biçim iş yahu? :D

6 bölü 2 çarpı 3 yani 6 bölü 6 cevap 1'dir 1! Milliyetçi hareket partisinin 40.yılı kutlu olsun!

Kimin ne oy verdiğini niye göremiyoruz?

Hayri'nin cezası bitmeden konu kapansa iyi olur :p kendisi mat profesörü imiş

Amerikanın oyunu bunlar
Ha%20ha%20ha%20ha.jpg

Matemetikçi bir alilenin çocuğu olarak bana ve kız kardeşime öğretilen şıklardan cevaba gitmektir ( eğer şıklarımız var ise ) ki ortada 1 ve 9 olduğundan bu bağlamda Rıza nın işlemine imzamı koyar cevabın 1 olduğunu söyleyebilirim.

İkiside 18'dir reis. Birinde işlem önceliğini bölüye verirken diğerinde neden çarpıya veriyorsun.

Reis islem boyle farkli cikmis. Duzelteyim. :) 2*3'u tam olarak kesirin altinda dusun.

12

__*3 degil

2

12

____ boyle.

2*3

1 olmasi icin 2. islem gibi olmasi lazim. :) Ne kadar iyi anlattim onu bilemem tabi. :D

Panpalar, Parantez dışında ki sayıyı parantez içindeki sayılar ile çarparsak sonuç 9 çıkar :asd: alın size yeni boyut

6:2 = 3

3(1+2)

3.1 = 3

3.2 = 6

= 9

Normal ve matematik kurallarina uygun islem yollarindan biri de bu zaten. :)

Dohuz yapar.

Son noktayi koyayim tartismaya. Asagida verdigim adreste matematik kurallarina uygun islem yapma sistemi var. Orada soruyu aynen yazin. bakin ne cikiyor. :) Bu islem kesirle nasil ifade edilir o bile yaziliyor. Yani cevap tabi ki, 9. :) Cok basit bir sorunun cevabi bu kadar zor olmamali. Kurallar tek olduguna gore, cevabin da farkli olmamasi lazim.

6÷2(1+2) - Wolfram|Alpha

Hala sağdan soldan, işlem sırası ile ilgili şeyler koyuyorsunuz yahu cidden pes.

1 olmaz mı cevap?

ti-nspire cas denen alet 9 diyorsa 9

kafanizdan parantezler oturtmayi birakin

1 diyenler

6 : (2+4) da ki parantez icini sorudaki hale getirip yazsinlar

merak ediyorum nasil yazarlar

Geri
Üst Alt