#6 Jean Michaël Seri

Nzonzi gelince de 4-2-3-1’in orta ikilisinde oynayacağını düşünüyorum, 8 oynamayacak bence.

İkinci olarak, artık ortasahaların geriye gelip top alıp oyun kurmaya çalışılan oyun düzeni bitti. Yapan takımlara da playmakerlara yoğun baskı yapıp düzeni kolay bir şekilde bozabiliyorlar. Oyunu stoperler kurup ortasaha elemanları kaleye daha yakın olmalı ve takım boyu çok kısa olmalı. Bizim takımın boyu çok uzun ve eski düzen oyun kurmaya çalışıyoruz. Avrupa’da yine nal toplarız.
Tam bunu yazacaktım hangi başlığa yazsam diye düşünüyordum. 4 - 1 - 4 -1 diye bir sistem kalmadı artık dediğiniz oyun düzeni kolay bozulabiliyor. Elimizde hızlı kanat oyuncusu olmadığı için 4 - 3 - 3 de oynayamaz bu takım için en ideali 4 - 2 - 3 - 1 onda da orta sahalar savunmadan gelip top almayacaklar dediğiniz gibi oyun kurma işini savunma oyuncuları yapacak orta saha oyuncularımı rakip sahada yer almalı.

Sallarken de, överken de dikkatli olmak lazim. Futbolculuk konusunda Seri´de kusku duydugum tek olay yasidir, cünkü belkide Nice´de prime dönemini coktan gecirmistir. Su an 33 yasinda da da olabilir... Ama fizik olarak hala seri duruyor tabi.

Akmasa da, bu cocuk kesin olarak damlar, ben her türlü faydali olacagini düsünüyorum. Seri´nin 6 oynadigi bir takimda, orta saha ve beklerin bukadar statik olmamasi lazim. Oyunun pas trafigini geriden ufak boylu ve hareketli oyuncuya vermek, bizim hücum hizimizi artirabikecek bir faktördür. Fatih Hoca´da bunu hesap ediyor heralde. Ancak Belhanda disinda hareketlenen bir oyuncu yok merkez ve beklerde, bu Seri gibi bol pas yapmak isteyen adam icin ic acisi bir durum degil. Beklerimizin temposu bu sezon itibari ile asiri düsük (Umarim yüklemelerin payi vardir), birde üstüne Donk ve Selcuk´un da agirligi geliyor, bu sekilde ne hücumda ne savunmada istedigimizi alamayiz zaten. Ama Seri´nin önünde oynayan oyuncu, ayni Belhanda gibi kosup, teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu olmasi lazim.

Her oyuncudan maci koparmasini, yada direk sonuca etki edecek birseyler yapmasini beklememek lazim. Seri daha ilk maclarinda olumlu anlamda, takim icinde pas trafigini yükselttigini, ve daha etkili hale getirdigini gösterdi. Orta sahada dahi seri isin icine girince, birden hizli paslasabiliyoruz, sezon ilerleyince, ve takim olarak insallah daha iyi oynadigimizda bunlar sezon genelinde bizi rakipler acisindan, cok daha zor savunulur hale getirilecek.
Maci koparmasini beklemiyoruzda top calsin kossun mucadele.etsin bekliyoruz bunlarinda hic biri yok oyun akli muhtesem deniyor onuda goremedik Yokta yok yani bizim bu sene bu ortasaha ile isimiz var Adamlar Topu cok rahat dolandiracak top kapma hizimiz Cok dusecek anlasilan. Kanada ve Belhandanin yerine iki tane cok kosan hizli tempolu oyuncular almaliyiz Yoksa bu sene kanser olucaz gibi gorunuyor

Bilmedigi bir pozisyonda oynama ZORUNDA BIRAKILAN bir oyuncu elbette basit oyniyacaktir.

Belhanda'yi 6a cek izle sonra neler oluyor, aynisi Seri icin gecerli. Bu adam 6 degil, herseyi bilen hocamiz bunuda bilse keske.

Ama Terim inat olsun diye yapiyor, herkes tepki gosteriyor diye bilerek orda oynatmaya devam ediyor. Bay bilici ve bay ego oldugu icin.

O da presi yanlış yaptırıyordu.Ndiaye deli dana gibi boşa koşuyordu.
yoo gomis ve diğer oyuncular önde basıyordu ama bunu dış sahada iyi uygulayamıyorduk.

tudor'un gönderilmesnin farklı dinamikleri de var kalkıp ah vah yapacak yerimiz yok ama pres ve baskılı futbolun türkiye'deki temsilcisi fatih hoca'nın hala bu anlayışı takıma empoze edememesi düşündürücü.

ayrıca takıma yapılan transfer ve şablon elmander zamanı 10 kişi rakibi perişan eden o takımın yanında çok silik kalıyor.

yoo gomis ve diğer oyuncular önde basıyordu ama bunu dış sahada iyi uygulayamıyorduk.

tudor'un gönderilmesnin farklı dinamikleri de var kalkıp ah vah yapacak yerimiz yok ama pres ve baskılı futbolun türkiye'deki temsilcisi fatih hoca'nın hala bu anlayışı takıma empoze edememesi düşündürücü.

ayrıca takıma yapılan transfer ve şablon elmander zamanı 10 kişi rakibi perişan eden o takımın yanında çok silik kalıyor.

Yapılan hamleler zaten bizi press oyununu unutun diyor.

Kosmayan siyahi topcu ha

Busquets'i getirsek ilk mactan sonra ne elestiriler okuyucagimi dusunemiyorum bile

Kosmayan siyahi topcu ha

Busquets'i getirsek ilk mactan sonra ne elestiriler okuyucagimi dusunemiyorum bile
Koşmayan siyahi topçu algısında çok mallı zenci dediğin adam lla ndiaye gibimi olmalı arkadaş ben anlamadım geçen sene anasına bacısına sövülüyordu burda adamın

Yapılan hamleler zaten bizi press oyununu unutun diyor.
valla ben son 10 yılda o takım kadar iyi rakibi bunaltan ve sahayı parselleyen bir takım görmemiştim.

elmander , engin baytar takımın anahtar oyuncularıydı.

fener'e karşı 10 kişi kaldığımız kupa maçında bile rakibi bunaltıp ezmiştik.

tam bir 442 takımıydı.

açıkçası ciğersiz 2 tane bek ve kanat oyuncumuz olsaydı yine aynı şablonu uygulayabilirdik.

ama oyuncularımız bireysel yetenekleri yüksek pas oyunu seven statik ve yaşlı oyuncular.

valla ben son 10 yılda o takım kadar iyi rakibi bunaltan ve sahayı parselleyen bir takım görmemiştim.

elmander , engin baytar takımın anahtar oyuncularıydı.

fener'e karşı 10 kişi kaldığımız kupa maçında bile rakibi bunaltıp ezmiştik.

tam bir 442 takımıydı.

açıkçası ciğersiz 2 tane bek ve kanat oyuncumuz olsaydı yine aynı şablonu uygulayabilirdik.

ama oyuncularımız bireysel yetenekleri yüksek pas oyunu seven statik ve yaşlı oyuncular.

Nedeni belliydi aslında.O takımda herkes birbirinin yerine koşuyordu.Kimse vurdumduymaz değildi.Eboue gibi atlet bir bek öbür tarafta riera gibi bir pas ustası oynuyordu.Hemen hemen her maç engin ve emrenin de katılımı ile ortasahayı alıyorduk.Hatta necati de geri geldiği için bir anda 5 ortasaha oluyordu ve rakiplerin planı kalmıyordu.

3 mac izledim toplamda
Beklemek lazim
ozel bir yetenegi var ise ben henuz gormedim

Benim izledigim kadariyla Ndiaye 2 gomlek ustundu malesef

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Baylar kolay değil adam şuan ligin oyun yapısını takımları v.s çözmeye uğraşıyor. Yanında ki Donk nedir ne yapar, Marcao ve Muslera topu nereye ne zaman verir v.s bunları iyice bir öğrenip keşfedecek. Sonra rakiplerin sertliğini, yapabildiklerini v.s çözmeye çalışacak, Bir süre sonrada oyun ezberini oluşturup sazı eline almaya başlayacaktır. Badou Ndiaye dediğiniz adamın böyle ihtiyaçları yoktu çünkü bodosloma atletizmini kullanarak oynayan biriydi. Seri böyle biri değil. Seri işlerlik kazandığında Süper ligden hiç kimseyle mukayese dahi edilemez.

Yerimizi alalım ve Seri'nin yapacağı kapakları hep beraber izleyelim.

Emre Belözoğlu’nun 30 dakikada attığı pasların yarısını atmadı 4 maçta. Acilen 4-2-3-1’e monte edilmeli.

Seri'nin bir esprisini göremedik henüz Ndiaye'den arta kalır yanı yok inşallah Nzonzi'nin gelişi ile birlikte toparlanır

Geri
Üst Alt