Yedek kulübesinde Yekta'nın yerine otursun diye alındıysa Yekta'nın da bi şekilde gönderilmesi lazım ki anlamlı olsun. Yekta da su yakmıyo sonuçta.
Yedek kulübesinde Yekta'dan daha fazla şey verebileceğini düşünüyorum. Çok kaliteli bi oyuncu olduğu iddiasında değilim ama bardağın dolu tarafında bi iki madde yazayım.
1. İngiltere'de altyapı eğitimi görmüş bi adam her halükarda Yekta'dan falan daha profesyoneldir. Neyi yapamayacağını bilir, beceremeyeceği işe kalkışmaz(ki Türk oyuncuların büyük çoğunluğunda olan ciddi bi sorun).
2. İzlediğim kadarıyla adım aralığı geniş ve depar kalitesi de gayet iyi. Yani orta sahayı kalabalıklaştırma adına oyuna soktuğun zaman orda varlığını hissettirecektir. Yekta'nın bu amaçla oyuna alındığında halı saha amcaları gibi hoppidi hoppidi koşmasını izlemeye tahammül edemiyordum. Sıradan Anadolu takımlarının yedek kulübelerinde bile Yekta'dan daha tempolu oyuncular oturdu.
3. Youtube'da izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla İngiltere'de bile taraftar çok sevmiş bunu. Ben bunu bi artı olarak göreceğimizi düşünüyorum. Taraftar böyle sıradan orta saha oyuncularını kolay kolay sevmez.
Dediğim gibi çok kaliteli bi oyuncu olduğunu söyleyemem, o kadar bilgi sahibi de değilim zaten. Ama kulübe için gayet iyi bi transfer olduğunu düşünüyorum. Zamanla göreceğiz.
Tabii herşeyden önce o bölgenin 11'ine Melo'nun halefi transfer edilmeli.