6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kötü düşünmeye gerek yok. 99 depreminin yanına bile yaklaşılmadı. Ki iyi ki yaklaşılmadı. O depremde 130 bin bina çökmüşken resmi sayılara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma olduğu söyleniyor. Gölcük depreminin 10'da 1'i bile değil etki olarak (deprem büyüklüğü olarak değil halkın üzerindeki etkisi anlamında dedim) bu deprem. O kadar ölüm olması imkansız o yüzden.
130bin hasarlıdır yıkılan değil

130bin bina yıkılıp nasıl ölü sayısı 130bini geçemez

Buraya'da ekleyelim:

1675726820644.webp

Kurtuluş ölümü denen bir şey var. Böyle bir şey olmuş olabilir. Göçük altında uzun süre kalınca kaslar toksik madde üretiyor. Kan dolaşımı yavaş olduğu için bu madde kana karışamıyor ancak göçükten kurtarılınca kan dolaşımı hızlanıyor ve bu maddeler hızla kana karışıyor. Bu da ölüme sebep veriyor.

Önce sınav sorularını vererek milletin emeklerini çalarak fetöcüleri ordunun içine soktular, o yetmedi ordudaki Atatürkçü askerleri darbe yapacaklar bunlar diyip suçsuz yere ordudan atıp hapse tıktılar.Millet de alkışlıyordu o günlerde darbeciler temizleniyor ordudan diye, ordunun halk gözündeki saygısı yerle bir edildi.Daha sonra o çok korktukları darbeyi kendi büyüttükleri canavar yapmaya kalktı, halkın bir kesimi askeri yine darbeci olarak belledi. İşte yıllardır orduya olan alerjilerinin kısa bir özeti bu.Bir asker çocuğu olarak yıllardır bu tahribata yakından şahit oldum.

Bugüne gelicek olursak,renktaşlarımın çoğunun yazdıklarına katılıyorum afad yetersiz kalmış gözüküyor, ordu sahaya inmeli, sadece arama kurtarma için değil yağmaları engelleme vs güvenlik önlemleri için de bu şart gözüküyor. Yukarda anlattığım sebeplerden kaynaklanan alerjilerinden dolayı bu kararı almadıklarını düşünüyorum. Başka gerekçeleri varsa da çıkıp açıklamalılar.

Abi eski binalar yıkıldıktan sonra göçük altında kalmak da çok büyük sıkıntı. Asbest riski çok yüksek 🥺

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt