6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Teyit edilmeyen yıkık bina sayısı 11 bin
Çalışan personel 24 bin

Nasıl olacak bu iş
çalıştığım ofiste bir puşt var.

senin yazdığını söyledim kaynağın ne diyor.. güvenilir kaynak mı diyor

aklı sıra devletin açıklamadığı şeylere güvenme demeye getiriyor.

hükümete eleştiri gelecek diye içleri gidiyor

bana kaynak güvenilir mi diye sorar sormaz. huyunu bildiğim için devlet kaynağı değil, devlet kaynağı olsa zaten güvenip söylemem dedim.

Şimdi baktım. Dün ilk deprem 7.7 şiddeti ve yerin 7km altında olmuş. Nerdeyse yüzeyde olmuş desek yalan olmaz. Bu şiddette bir deprem için korkunç.
İkinci 7.6 ise yerin 17km altında olmuş. Keza bu da pek uzak sayılmaz yüzeye.
Nitekim Gölcük de 7.6 ve yerin 17km derinliğinde olmuş.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1675752904353.webp

bana kaynak güvenilir mi diye sorar sormaz. huyunu bildiğim için devlet kaynağı değil, devlet kaynağı olsa zaten güvenip söylemem dedim.

Kaynak aa de, var ya haber ajansı olan

Çıkarıp vereceksin ağzına al sana kaynak diye, bir daha gevşek gevşek konuşmaz da

Askerin var renkdaş, bugünler için baktığın, böyle günler için baş tacı yaptığın askeri personelin var, sal askerini enkaza, hiç değilse elleri ile kazsınlar, vatandaşına, enkaz başında aman dileyen insanlara hiç değilse devlet yanında dedirt, çaresiz hissettirme.

Hocam arama kurtarma eğitimi/ekipmanı olmayan askeri oralara yollamanın bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum ama dediğin gibi psikolojik bir katkı sağlayabilir.Allah yardımcımız olsun demekten başka bi şey gelmiyor elden maalesef

Şimdi baktım. Dün ilk deprem 7.7 şiddeti ve yerin 7km altında olmuş. Nerdeyse yüzeyde olmuş desek yalan olmaz. Bu şiddette bir deprem için korkunç.
İkinci 7.6 ise yerin 17km altında olmuş. Keza bu da pek uzak sayılmaz yüzeye.
Nitekim Gölcük de 7.6 ve yerin 17km derinliğinde olmuş.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Zaten bu lanet şeyin en kötü yanı bu işte yeryüzüne çok yakında olması. Sanırım japonyada bu kadar yakında olmuyor

Bunları hala başımızda tutarsa bu halk yazıklar olsun.
Göçük altında kalan ve çaresizlikten ölen masumlar ahirette boynunuza yapışış.
Allah korkusu olan insan bu bugün tamam der.

Hocam arama kurtarma eğitimi/ekipmanı olmayan askeri oralara yollamanın bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum ama dediğin gibi psikolojik bir katkı sağlayabilir.Allah yardımcımız olsun demekten başka bi şey gelmiyor elden maalesef
Bazen spontane davranman gerekir renkdaş, hesap kitap etmeden, seferberlik budur kanımca, eğitim teçhizat beklenmez. görülüyor ki teçhizatlı ekiplerimiz yetersiz, bütün enkazlara teçhizatlı eğitimli ekipler baksın dediğinde süre ile yarıştığın böyle durumda bi çare kalıyorsun, 50.000 askerini sahaya sürmüş olsan en azından hiç bir eğitim almadan kurtarılabilecek olanları kurtarırdın, alana teçhizatlı ekip geldiğinde askerlerini başka enkaza kaydırırdın. Ben devletin elinde ki personeli sahaya sürmemesini kabullenemiyorum ki sıcacık ortamdayım. Allah enkaz başındakilerine sabır versin. Çok zor.

Antep'te Adıyaman'da dışarda kalanlar bilmiyorum yolların durumunu ama imkanı olan sankoya geçebilir fabrikalar açık

Tanıdıklarınıza iletin

Depremin derinliğinden bahsetmişsiniz muhakkak etkisi var da şu videolardaki deprem 200 km derinde olsa ne olur olmasa olur;

Japonya'daki depremleri ve bu adamların depremle verdiği mücadeleyi biraz küçümsemişsiniz gibi geldi. Ve bu adamlar depreme karşı sela ile "mazallah" ile "allah korusun" ile mücadele etmiyorlar, bilim ile mücadele ediyorlar.

helal olsun su GSTVdeki su anki canli yayini birtane haber kanali vermedi ya, nedesek bos.

Bazı insanlar deprem gibi temel fiziksel olayları anlayacak kadar zekaya sahip olmadığı için yok haarp yok amerikan gemisi gibi şehir efsanelerine inanmayı seçiyorlar. Aşı karşıtı (çip takıyorlar vs gibi salak nedenlerle karşı olanlar), lozan'da gizli madde varcılar, depremi amerikan destroyeri yaptı diyenler hep aynı mal, sığır, gerizekalı tipler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt