6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar Antep merkezde üniversite civarında dört kişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli bir abimizin yakınları var ikisi yaşlı olmak üzere Ankara'ya veya civar şehirlere gelen var mı bilgisi olan var mı bölgeden? Yardımcı olursanız sevinirim.

Japonya olamayız çünkü japonyada seçim öncesi oy için imar affı çıkmıyor. Belediyeye rüşvet verip insanlar kaçak kat çıkmıyor. Restoranına daha fazla müşteri almak veya masa koymak için kolonları kesmiyorlar. İnşaattan önce zemin etüdü yapılıyor orada

Hatay amik ovasına kurulmuş bir şehir burada 9-10 katlı bina nasıl olabilir?
Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyordum.

Sakaryaya gittiniz mi bilmiyorum 3-4 kattan yüksek bina yok. Önlem için illa felaket mi yaşamak gerekiyor.
Ben aslen Sakaryalıyım zaten. Pek sevmediğim için fazla dile getirmem. Felaketlerden sonra akıllar başa geliyor bizim ülkede maalesef. Hatta onda bile tam gelmiyor ki şu an bunları konuşuyor ve yine aynı şeyleri yaşıyoruz. 23 senede santim ilerlemez mi bir ülke.

Çocukluğumdan beri hatırlarım; Adapazarı'nda nerede bir inşaat çukuru kazıldıysa su birikintisi oluşuyor. 1 metre kazsan su çıkıyor. O zemine dükkan + 5 kat imar izni verilmiş yıllarca. Felaket yaşayınca da ağlıyoruz sonra...

Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyordum.

Ben aslen Sakaryalıyım zaten. Pek sevmediğim için fazla dile getirmem. Felaketlerden sonra akıllar başa geliyor bizim ülkede maalesef. Hatta onda bile tam gelmiyor ki şu an bunları konuşuyor ve yine aynı şeyleri yaşıyoruz. 23 senede santim ilerlemez mi bir ülke.

Çocukluğumdan beri hatırlarım; Adapazarı'nda nerede bir inşaat çukuru kazıldıysa su birikintisi oluşuyor. 1 metre kazsan su çıkıyor. O zemine dükkan + 5 kat imar izni verilmiş yıllarca. Felaket yaşayınca da ağlıyoruz sonra...
Herkes bunu anlatmaya çalışıyor ama zamanla unutucaz bunları her zaman olduğu gibi

yine dikecekler yüksek katlı evleri yine müteahhitler cebine 3-5 kuruş fazla girsin diye betondan demirin kalitesinden kısacak olan ölenlere olacak kader diyip geçilecek

Coca Cola Türkiye, içecek ihtiyacı için deprem bölgesine tırlarını yolluyor.

1675777063631.png

1675777080618.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt