Serdar Ünsal
Berlin Panteri
- 14 Temmuz 2017
- 49.545
- 38.967
- 2.888
bu oto boka islam duyarı kasan cemaatler, tebliğciler ne bok yiyorlar şu anda? Herhangi bir yardımları var mı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
bu oto boka islam duyarı kasan cemaatler, tebliğciler ne bok yiyorlar şu anda? Herhangi bir yardımları var mı?
Bu kadın dalga mı geçiyor insanların evi ve arabası kalmadı hatta şehir çok büyük hasar almış belki yok olmuş insanların kalacaklar yerleri yok sıcak bir yemeği dahi yok başlarına çaresine baksın devlete yük oluyorlar diyor.
Çökmüş betonu insan gücü kaldıramaz o yüzden askere gerek yok demek saçma olmuş doğukan
Onlarca yüzlerce kişi olabilir sıkıştığı yerden makine olmadan insan gücüyle çıkarılabilecek,çıkarılamayanlarada en azından su,yemek takviyesi yapılır hayatta tutulur ekipler gelene kadar,yaşam süreleri uzatılır
Ne kadar çok insan o kadar fazla yardım demek
Askerin koordinesi,asayişi,iş bilinci,soğukkanlılığı normal vatandaşa göre çok daha iyidir,psikolojik katkısından bahsetmiyorum bile
Ev yanarken komşu napabilirki itfaiyeyi bekleyelim gibi bişey senin yazdığın
Ben gereksiz demedim. Şu yazılanları askerin yapmasına gerek yok. Askerin yapacağını herkes yapabilir. Askerlerin arama kurtarmada kullanmamız lazım ama iş makineleri olmadan anca 2-3 insan kurtarıp 10 kişiyi ölüme terk etmiş olursun. Makineler şu anda kilit. Tek ihtiyaç şu anda makine, vinç ve operatör. Enkaz altında olmayanlar soğukta da kalır. Aç da kalır. Susuz da kalır. Önmeli olan enkazın altındakiler. Askerlerin arama kurtarmada çalışması lazım. Ama bunun için de ilk oalrak makineler lazım. Makineler olmadan askerler anca kısa vadeli mutluluk sağlar. Kimsenin şu anda asayişe falan da ihtiyacı yok. Vinçler binaya dalacak, askerler de depremzedeleri kurtaracak. Tek yapılması gereken bu.Yiyecek ekmek, içecek su bulamayan; karın, soğuğun altında yaralılarıyla uğraşan yüzbinlerce insan varken gerek yok demek süper lüks olmuş da neyse...Ki şuan aktif olan askerlerin kurtardığı kişilerin görüntüleri düşüyor önüme ara ara.
şimdi emir almadan bir yere gidemezler.TSK eskiden beri bu konuda uzmandır sadece Türkiye'de değil dünyanın neresine çağırılırsa afet alanlarına gider en kötü çadırını, aş evini kurar battaniye-mont-çorbasını dağıtır. Yağma, kaçırma gibi asayiş problemlerini yok eder. Her şeyden önce insanlara yalnız olmadıklarını, devletin yanında olduğunu hissettirir. Karanlıkta, elektriksiz, yemeksiz 20-30 saat boyunca devlet namına kimsenin uğramadığı lokasyonlar kalmazdı en azından.
Bu uzmansa zaten dünden beri olan berbat organizasyonun böyle olması şaşırtmıyor şu zihniyeti yok edip yerine bilimle organizasyonla afet bölgelerine çok hızlı müdahale edecek uzmanlara ihtiyaç var.Allah belanı versin senin. Afet yönetim uzmanıymış bir de.
Bu kadın dalga mı geçiyor insanların evi ve arabası kalmadı hatta şehir çok büyük hasar almış belki yok olmuş insanların kalacaklar yerleri yok sıcak bir yemeği dahi yok başlarına çaresine baksın devlete yük oluyorlar diyor.
haluğu severim ama boş yaptı. İkinci el onur falan. Adam üşüyor üşüyor.
Ben 1 sene daha giyebileceğim mont kazak göndermişim bunu giyecek adamın onuru mu kırılacak.
Bu hengame bitsin sıfırdan giydireyim konumuz bu mu yani.
2 gündür HaberTürk rezalet yayın yapıyor. Konuşanlar, konuşulanlar gerçekten berbat. Bi Celal Şengör ve Altaylı mantıklı konuşmuş galiba. Onu da tam takip edemedim.Bu uzmansa zaten dünden beri olan berbat organizasyonun böyle olması şaşırtmıyor şu zihniyeti yok edip yerine bilimle organizasyonla afet bölgelerine çok hızlı müdahale edecek uzmanlara ihtiyaç var.
Yeterli yardım yok dedi vatandaşın biri sesini kestiler direk yayından.Şimdi bu hainlik değilde nedir?2 gündür HaberTürk rezalet yayın yapıyor. Konuşanlar, konuşulanlar gerçekten berbat. Bi Celal Şengör ve Altaylı mantıklı konuşmuş galiba. Onu da tam takip edemedim.
Bunun için öncelikle adam akıllı planlama olması lazım ama renktaşKanka acil eylem planlrı o yönde yapılıyor. İlk 72 saay boyunca kendi başlarının çaresine bakmalı herkes diye
Doğru hainlik değil, başka bir şey. Ama yazmayayım buraya. Onlar için ceza almak istemiyorum.Yeterli yardım yok dedi vatandaşın biri sesini kestiler direk yayından.Şimdi bu hainlik değilde nedir?
İnsanlar JÖH ya da komando gelecek sanıyor ama gelecek olan er ve erbaş olur %95. Aman neyse ya bir şey demiyorum ben. Gitsinler. Askerler de gitsinler. Bekleyeceklerse de beklesinler orada boş boş. Yeter ki gitsin birileri şu bölgelere. En azından askerler kırsala ve taşralara gitsin. Şehir merkezinden haber alabiilyoruz. Köylerden bir tek görsel bile yok.TSK askerine buna bende dahil zamanında sağa dön sola dön gibi saçma sapan eğitim vereceğine en azından deprem veya afette nasıl davranması gerektiği öğretseydi şu an bambaşka şeyler konuşurduk.
asker bölgeye gitsin diyoruz ama adamlar eğitilmemiş ki ! Acil müdahale mangaları olur askeride doğal afetler içinde böyle bir birim yetiştireceksin birde buna uygun vinçtir, dozer ve hilti gibi malzemeleri vereceksin. türkiyenin her bölgesinde bu ekipler hızlı bir şekilde mühalede edecek.
Afad'ın amacı bu diyebilirsiniz ama burası deprem ülkesi 7 şiddetindeki iki deprem aynı bölgede değidle farklı bölgelerde de olabilirdi o zaman ne yapacaktık ?
Ben gereksiz demedim. Şu yazılanları askerin yapmasına gerek yok. Askerin yapacağını herkes yapabilir. Askerlerin arama kurtarmada kullanmamız lazım ama iş makineleri olmadan anca 2-3 insan kurtarıp 10 kişiyi ölüme terk etmiş olursun. Makineler şu anda kilit. Tek ihtiyaç şu anda makine, vinç ve operatör. Enkaz altında olmayanlar soğukta da kalır. Aç da kalır. Susuz da kalır. Önmeli olan enkazın altındakiler. Askerlerin arama kurtarmada çalışması lazım. Ama bunun için de ilk oalrak makineler lazım. Makineler olmadan askerler anca kısa vadeli mutluluk sağlar. Kimsenin şu anda asayişe falan da ihtiyacı yok. Vinçler binaya dalacak, askerler de depremzedeleri kurtaracak. Tek yapılması gereken bu.