6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
92 Erzincan depreminde bir kişi 9.günde çıkarılmış

2004 yılında şubat ayında konyada çöken binada da bir kişi 6.günde çıkarılmış
Rekor Erzincan depremi bugün baktım, 9 gün.

Haiti’de sanırım 12 gün sonra canlı çıkarılan olmuş o da dünya rekoru.

Bir adam idrarını içerek hayatta kalmış 99 depreminde 5 gün sonra çıkarılmış.

Tekniklere noksansız uyularak yapılanlardan korkma
Yahu renktaş acaba kaç tane öyle müteahhit var merak ediyorum

Mesela adam normalde galerici ama bu işte para var diye hemen bir inşaat firması açıyor bilmem ne mühendislik diye

Ve mahalle arasında vatandaşın binasını alıp kat karşılığı yeni bina yapıyor

Şimdi bu adamın yaptığı bina ne kadar sağlam olabilir ki

Denetleyen desen zaten evlere şenlik

Çok büyük bir felaket oldu. Bunun üstesinden her ülke kalkamaz. Bu konuda eleştirmek kolaycılık olur.

Hükümete yapılacak en büyük eleştiri bu zamana kadar izledikleri deprem ve inşaat politikası üzerinden olmalı ve hesabı sorulmalıdır.
katılmıyorum TSK'yı hala yeterince devreye sokmadılar eğer erken devreye girseydi binlerce insan kurtulacaktı

Ben geç kalınma nedeninin yetkililerin beceriksizliği olduğunu düşünüyorum, yeterli imkanda var insanda. Şahsi fikrim tabii.
Her kurumda felaket durumunda neler yapılacağı tetkik edilir, test edilir vs. iç işleri bu konulara pek takılmamış belli ki, bir yol açılıp en asgari yardım götürülemiyor, elektrik bile yok.. organizasyonu bırak neyin öncelik olduğunu bile belirleyememişsin.

Çok büyük bir felaket oldu. Bunun üstesinden her ülke kalkamaz. Bu konuda eleştirmek kolaycılık olur.

Hükümete yapılacak en büyük eleştiri bu zamana kadar izledikleri deprem ve inşaat politikası üzerinden olmalı ve hesabı sorulmalıdır.
Bence bizde kalkamadık zaten tüm resim ortaya çıkınca daha net görünecek bu çok geç kaldık.

Ben geç kalınma nedeninin yetkililerin beceriksizliği olduğunu düşünüyorum, yeterli imkanda var insanda. Şahsi fikrim tabii.
Bende bunu yazacaktım. Birde olayın büyüklüğünü net karayamadılar çoğu yer yerle bir olduğu içinveri alınamadı video olsun görüntü olsun çoğu yerde 20 saate yakın görüntü aktarımı olmadı. Şehir. şehir görev ataması yapı bi gidelim sonra bakarız diye düşündüler ne olacak dediler tahminim tam şehirlere gittiler o zaman 2. deprem olunca bina sayısı bu sefer arttı.
İşte orada büyük kaos başladı.
Yoldan veri akışı olur yönlendiririz düşündüler gittikleri yol 2.de yerle bir olmuştu. Şehir afet yönetim ekibi kurulduğunda işte o zaman bgerçekle yüzleştiler. Çoğu emirmatik olduğu için kendi başarına iş yapamıyorlar, anca taraftarla laf dalaşı yapsınlar.

katılmıyorum TSK'yı hala yeterince devreye sokmadılar eğer erken devreye girseydi binlerce insan kurtulacaktı

O konuda haklı olabilirsin ancak onun kararını vermemeleri tamamen siyasi. Darbe korkusu ya da paranoyaklığı olabilir.

Dünyada bu kadar insanı etkileyrn bir deprem olmuş mu acaba merak ediyorum
7.7 ve 7.6 gibi şiddetli 2 depremin üst üstte oluşması çok nadir rastlanılıyormuş. Yakın dönemde bir benzerinin olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen son 200 belki 300 yıldaki ülkemiz adına en büyük felaket olabilir.

Ölü sayısı biner biner artıyor artık. Daha enkazların çoğuna bile ulaşılamadı. O enkazlardan bu saatten sonra cesetler çıkacak. Zaman aleyhimize işliyor.

Daha fazla şey yapılabilirdi evet ama TSK değil bence bu. Hükümet inşaatların hepsini KHK ile durdurup tüm vinçleri, iş makinelerini bölgelere göndermeliydi. Askerlerin çok bir etkisi olmuyor çünkü tahmin ettiğim gibi. Teçhizat yokken, elektrik yokken askerler de boşta bekliyor soğukta. Ben dedim ama yapacakları bir şey yok diye. Televizyonda görüyoruz arama kurtarma çalışmalarında enkazın başında durup AFAD görevlilerini izliyorlar kardeşlerim benim. Ellerinden bir şey gelmiyor çünkü teçhizat olmadan. Araçlar o kadar geç kaldı ki (hala gelmediler çoğu yere) herkesin eli kolu bağlı.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Japon bilim adamının kara üstündeki en büyük deprem olduğu paylaşılmış ama spekülatif olabilir. Türk kaynakta gördüm.
Dünya üzerinde yanlış bilmiyorsam fay hatlarının %90 denizin üzerinde bulunuyor. Türkiye İran, Hindistan ve Nepal bölgesinde karada fay hatları bulunuyor. Denizde olan fay hatları o kadar yıkıcı olmaz şiddetli olsa bile karadaki fay hatları kadar tehlikeli değiller yıkıcılığından çok Tsunami tehlikesi oluşuyor. Bu yaşanan deprem tarihi olabilir aslında doğru söylemişler çünkü fay hattının üzeri her zaman depremlerde en yıkıcı olanıdır biz 7.7 ölçeğinde biliyoruz ama derinlik çok düşük süresi uzun Okyanus da olan 8.8-9 şiddetindeki depreme dahi eş değer olabilir tek fark var Okyanus da 9 şiddetinde olursa 30 metrelik Tsunami yaratır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt