6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sadece forumumuz calısmaktadır
Evet spor hatta taraftar forumu olmamıza rağmen her konuda güncel tüm bilgilerin aktarıldığı bir forumuz ancak şu ortamda bile çıkıntılık yapmaya çalışan kişiler oluyor.

Neyse birlikte sevilip, üzülen insanlar var burada bolca, onlar için hala ayakta zaten.

Önce dünyaya gel bu ülkede, boktan bir eğitim sisteminde nerdeyse hiç bir şey öğrenemeden üniversiteye kadar kör topal gel.

Sonra zar zor ortalama bir işe girip ortalama bir maaş al. Kenarda köşede biriken 3-5 kuruşla başını sokabilecek ne kadar güvenli olduğunu bile bilmediğin bir ev al.

Sonra o ev tektonik plakaların birbirini itmesiyle yıkılsın.

O yıkılan evin altında kal, ama hemen ölme oradan çıkmaya çalış ve sonra belki de soğuktan son nefesini ver.

Evet çok haklısın İsra suresi çok haklı, insan kendi çabasına göre kaderini belirliyor. Kesin öyle, ben de ikna oldum şu an.
Boşuna nefesini tüketme.Adamlar depremi allahın yaptığına inanıyor.

ordudan düşman korkar
Bu tarz beylik lafları bir kenara koyarsak konu dışına da çıkmamak adına uzatmamaya çalışarak kısaca yanıtlayayım, bu ülkenin demokrasiye geçişi ordu üzerinden olduğu için (ülkeyi kuran ordu, ülkenin erken dönem aydınlarının neredeyse bütünü ordu mensubu veya hemen çevresinden kimseler) tarihinde darbeler ve muhtıralar olması doğal ancak geleceğinde böyle şeyler olmasın dilerim. Bunun da elbette bir hesaplaşması yapılması gerekiliyordu ama düzeltmek yerine ucubece saçmasapan bir iş yaptıkları bu vahim olay sonrası tasdiklenmiştir.

9 gün sonra kurtulanlar oluyordu. Şu saha ekibi ilk andan itibaren sahaya koysalardı çok can kurtarırlardı. Şuanki rakam bile çok yetersiz. En az 300bin insan koşturmalı.
9. gün kurtulanların sayısı 5-10 kişiyi aşmaz maalesef. Dünya rekoru 11 gün zaten. Bir de o günlerde kurtulanlar da genelde yaz veya bahar depremlerinde oldu. Kış depreminde çok zor. Bu sabahtan sonra 10 ilin toplamında günde 20-30 kişi bile canlı çıksa enkazdan şanslıyız.

Ya tüm ordunun özerk şekilde harekete geçmesi sakıncalı bulunuyorduysa bile National Guard gibi bir şey oluşturulabilirdi. Ordu kurumundan bu kadar tiksinmeye gerek yok gerekli ve gurur kaynağı bir kurum dönem şartlarına göre demokrasimize prangalık etmiş olması böyle saçma bir yapıya büründürülüp ve etkisiz hale getirilmesini rasyonel kılmaz. Ha onların derdi başka orası belli de yani bu kendimi parçası gördüğüm liberal cenaha eleştirimdir.

İhtilal korkusu.

Belki yeri değil ama forumlada gurur duydum hemen hemen hepimizin aynı paydada olması beni umutlandırdı halen güzel düşünceli insanların olduğunu görmek umutlandırdı rabbimden tek duam şu saatten itibaren her türlü olumsuzluğa rağmen işin sonunda kurtulan rakamının daha yüksek olmasını umuyorum lütfen allahım bize güzel umut dolu günler nasip eyle

Birinin üzerine yıkıp geçerler, Veli Göçer gibi.
Benim.ne aklım ne yüreğim kabullenemiyor bunu.Bugun bir video izledim adamın elinde bir paket bisküvi vardı çocuklarım enkazdan çıkınca acıtırlar onun için dedi bunlar ama enkazdan öldüler dedi ağlayarak. Şimdi bu babanın vebalini tek bir kişiye yıkmak adalet mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt