6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunlarin onlemi zamaninda alinmaliydi isterse daha eski binalar olsun, klasik Turkiye iste gecmisten ders cikartmiyoruz.
ne dersi ya insan hayatı kimin umrunda.

özelleştirmelerden elde edilen kaynaklar direkt olarak kentleşmeye yönetilseydi bambaşka şeyler konuşuyor olurduk.

hatay havalimanına baktım 2007 yılında ovaya kurulmuş fay hattının üzerine insan hiç mi araştırmaz.

Marasta meşhur Trabzon caddesini gezmistim geçen yillarda şu anki halini gordumde yıkılmayan yer kalmamış gibi

Yıkılan bazı binalara ekip bile gitmemiş daha
Ne büyük felaket olduğu buradan belli
Kafayı yiyeceğim

2000 yılında Adapazarı’na gitmiştim her yer yıkıktı, sokaklar bomboştu. Belki enkaz yoktu, temizlenmişti ama şehir hayalet gibiydi.

Depremleri de o dönem merkez üslerde olmasam da sert şekilde hissetmiştim. Bir arkadaşım vardı çocuk tavanın ikiye yarıldığını görmüştü uykusunda, o travması yıllarca devam etti. Etkileri de yıllarca süren bir afet kısacası.

O yüzden rant uğruna ihmal varsa bu insanlara kesinlikle acınmamalı. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Olası İstanbul depremi için de belki biraz bilinç oluşur. Şu an her yere İstanbul’dan destek gidiyor, o gün kimse İstanbul’a giremeyecek bile muhtemelen.

7.4 ile 7.8 arasında 2.5 kat fark varmış. Gölcük depremi 7.4'tü yanlış hatırlamıyorsam ve 17 bin resmi, 65 bin gayrıresmi ölü sayısı vardı. Oradan pay biçersek gerçekten korkutucu.

Adıyaman'da belediye binası da yıkılmış. Hani şu binaların sağlamlığını kontrol etmesi gerekenlerin çalıştığı bina...

İnstagramda yer olarak k.maraşı seçiyorum belki yeni bir video vardır falan diye allah kahretsin yukarıdan aşağıya geçmiş olsun mesajı, ya adamı hasa etmeyi bırakın koyacam gönderilerinize. 300 takipçisi var toplumsal mesaj veriyor.

Kalabalık yapmayın lan millet internete erişemiyor bunlar post hazırlatıp gönderi yapıyor. Delirdim bugün delirdim.

İnsanlar soğuktan nasıl korunacak en az enkaz çalışmaları kadar önemli bu

2000 yılında Adapazarı’na gitmiştim her yer yıkıktı, sokaklar bomboştu. Belki enkaz yoktu, temizlenmişti ama şehir hayalet gibiydi.

Depremleri de o dönem merkez üslerde olmasam da sert şekilde hissetmiştim. Bir arkadaşım vardı çocuk tavanın ikiye yarıldığını görmüştü uykusunda, o travması yıllarca devam etti. Etkileri de yıllarca süren bir afet kısacası.

O yüzden rant uğruna ihmal varsa bu insanlara kesinlikle acınmamalı. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Olası İstanbul depremi için de belki biraz bilinç oluşur. Şu an her yere İstanbul’dan destek gidiyor, o gün kimse İstanbul’a giremeyecek bile muhtemelen.
seçimden sonra belki istanbul ve olası depremler için bi önlem olustururlar.

hadi OHALi geçtim 1 haftalık milli yas ilan etmek bu kadar mı zor

Nedendir bilmiyorum AFAD sürekli deprem verilerini kandilliden veya diğer kurumlardan farklı veriyor tüm dünya 7.7 diyor afada 7.4 diye ısrar ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt