6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yarın istanbulda deprem olacak desem, nasıl önlem alınabilir ki ? kimse hiç birşey yapamaz

benim yaşadığım ev, babamın arkadaşlarımın hepsi eski depreme uygun değil. bunu bile bile yaşıyoruz ev değiştirme niyetim vardı ama hangi parayla ? bok gibi hayat yaşıyoruz

istanbul depreminde evimin altında kalırsam ölmeyi dilerim. aksi durumda zaten yeniden bir hayat kurmam pekte mümkün olmaz.
ankaraya gelin,satıp diyecegimde saçma olacak

nisan 1998

Bingöl'ün Karlıova İlçesi ve köylerindeki vatandaşlar, 10 saniye süren 5 şiddetindeki depremin paniğiyle önceki geceyi sokakta geçirdi. Şans eseri ölen olmayan depremde, en çok hasar Kantarkaya'da oldu, evlerin yüzde 80'i yıkıldı. 13 vatandaş kaçarken yaralandı.

bak hep öncesi var.gidin tarihlere,büyük depremlerin öncesi var

Evin eskisi nasıl garanti yıkım demek değilse, yeni evde oturmak da kurtuluş değil.

Hatta garip gelebilir ama şu an yapılan evler rant uğruna daha da kötü olabilir.

Ülkede her şey o kadar yozlaştı ki, deprem düşünüp nasıl hesap veririm diyen eminim çok azdır.

Herkes kazanacağı paraya bakıyor.

Ev sahibi kiracısına geçirmek derdinde, kiracı bedavaya oturmak.

Müteahhit 2 katı kazanmak derdinde, emlakçı %1 fazla komisyon.

Bu kafa demirden de çalar, betondan da.

Bir ülkede rezidans, havayolu pisti, hastane çökebilir mi ya?

Yarın İstanbul'da yaşandığında Marmaray, Avrasya Tüneli, o koca koca 20 katlı rezidanslar, AVM'ler ne olacak.

Kim yaptı onları?

Antep, Hatay, Maraş'ta milleti göz yaşına boğanlar ile aynıları değil mi? Değilse de acaba farkı var mı? Hadi var diyelim, insan memleketinde insan ayırır mı?

Neresinden bakarsan bak tutarsız, gerisini biliyorsunuz.

deprem de, bu yaşananlar da türkiye'nin gerçeği. türkiye'nin neresinde bu türde deprem olsa herkes aynı şekilde etkilenecek. ben ankaradayım burda bişey olsa biz uğraşacağız enkaz altında, istanbul'da olsa siz. bunu değiştirebilecek teknik imkanımız zamanımız var mı onu bilmem, uzmanı değilim birşeyi değilim ama en azından 25 yıl önceki zaafiyetin aynısını yaşatan bu yiyici zihniyeti değiştirmek hala bu gariban halkın elinde. inşallah bu sefer fırsatı kaçırmayız da en geç 1.5-2 yıl sonra yine bi başka büyük depremde neden ülke bu halde diye depremden de çok yaşatılanlara üzülmeyiz.

başta forumdaşlar olmak üzere depremle hala boğuşan tüm yaralı vatandaşlarımıza şifa, ölmüşlerimize rahmet dilerim.

Yaşanan afet tahmin edilenden çok daha büyük

Bölgeden gelen haberler ise maalesef hiç iç açıcı değil

Neredeyse 10 il yıkılmış durumda

Devletin tek başına baş edebileceği bir durum değil bu

Zaten uluslararası yardım çağrısında da bulunulmuş

Millet olarak da topyekun seferberlik ilan edilmeli

Kandilli Rasathanesi 7,7 olarak revize etmiş, çok çok vahim...

Binaları yaparken malzemeden çalanlar yine en çok faydalanan olacaklar bu durumdan.
Hepsinin Allah belasını versin.

Yurtta Hatay'lı bir arkadaşım vardı. Ailesinden haber alamıyor. Halk kendi kendine çıkarıyormuş göçük altında kalanları.

Beyler biz yurtdisindan bi kac arkadas yardim gondermek istiyoruz fakat yollayabilecegimiz bir hesap var mi

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

murat durmaz fizik öğretmeni miydi arkadaşlar?bi twitter hesabı buldum Galatasaraylı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt