6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında hiç önemsemedik doğrusu 1939 Erzincan depreminden ders almalıydık en başta taaa o dönemden sağlam binalar yapmamız lazımdı yapmadık, şehirlerimizi fay hatlarının üzenlerin kurduk ve bu da yetmiyormuş gibi koca koc binalar yaptık. Erzincan da askerlik yaptım orda büyük bina bulamazsın genellikle 3 katlı binalar.
İşte bu dersi genele yapmadık.

Daha sonra ülkemizde yine irili ufakli depremler olmasına rağmen ciddiye almadık ama 99 Gölcük depremi yüzümüze tokat gibi çarptı. O depremide askeri gazinoda kadın oynattilar ondan çıktı deyip ona bağladılar yine ciddiye almadık neyse atlattık derken düzce depremi oldu yine ders almadık.

Düzce depreminden sonra depremi unuttuk sonra deprem kendini hatırlattı Van depremi, Elazığ depremi ve izmir depremi bizi uyardi aslinda ama bu depremlerde ölüm sayıları bizi fazla korkutmadı sanırım yine ciddiye almadık.

Artık bu depremden ders alırız devletin em büyük yatırımlarından biri de bu olmalı terörle beraber

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Sence ders alır mıyız renktaş

Çok değil 2-3 aya hepsi unutulur

Yalnızca yıldönümlerinde göstermelik bir anma programı yapılır

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Çok teşekkür ederim dostum. İyiyim. Kabus gibi, hatırlamak bile istemediğim zor iki gün geçirdim. Şimdi güvendeyiz. Gelen ölüm haberleriyle sarsılıyoruz. Kötüsü nedir arkadaşlar biliyor musunuz; gözyaşı akmıyor artık. Bugün artık gözyaşlarım akmaz oldu gelen o kadar ölüm haberine rağmen :(
Çok şükür güvende olduğunuza çok sevindim. İskenderunda akrabalarımız da var, onlardan birinden kötü haber aldık sadece, adamcağız çocuklarını, esini pencereden aşağı sarkitmis ikinci kattan. Çocuklar hafif yaralı ama kendisi ne yazık ki enkaz altında vefat etti. Bir ihtiyaciniz var mıdır? Forum ben memlekete gelene kadar can simidim olmuştu, yapabileceğimiz birşey varsa başımız üstüne. Elimden geleni yaparım.

La Liga, depremlerde hayatlarını kaybedenlerin anısına bu hafta oynanacak 1. ve 2. lig maçlarının 1 dakikalık saygı duruşuyla başlanması kararını aldı.

Abartıyor muyum bilmiyorum ama tarihin en büyük yardım kampanyası olacak sanırım.

Umarım kendilerne pay biçmez bunu birileri, çünkü bunun temel sebebi Türk halkıdır.

Yerine ulaşırsa baya güzel yardımları oldu. Yalnız ülkenin dört bir yanından ne zorluklarla gelen TIR ların taşıdı yardımlar böyle yerde durmamalı. Organizasyon 0
IMG_1402.webp

Yavuzyılmaz Kahramanmaraş'tan bildirdi: Sanki Ankara'da deprem olmuş da sadece Ankara ekibi var.

1676057667211.webp

Şu kadar zaman geçmiş hala canlı insanlar enkaz altından çıkarılıyor Demek ki ilk günden koordinasyon sağlanıp ekipler sahada olsaydı binlerce belki on binlerce kişi şu an yaşıyor olacaktı
Aynen öyle, sadece şokun atlatilmasinin ardından, misal 3. 4. Saatte, sabah 8 gibi, askere verilecek bir emir, 10 bin kişiyi daha hayatta tutardı ( hükümetin açıkladığı ölüm sayılarına inanmıyorum )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt