Halil Vurucu
Berlin Panteri
- 25 Ağustos 2018
- 46.374
- 20.780
- 2.233
Devlet, deprem riskinin olmadigi bir yere en az 10 bin 1 + 0 ve 1 + 1 daireler yapmali ve sadece afetten zarar gorenler oraya yerlestirilmeli. Bence zor olmaz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Deniliyor ediliyor söyleniyor gibi söylemlerden uzak duralım. Sisteme düşmemiş böyle bir veri. Herkes zaten istim üzerindeSakarya 5.5 deniliyor
sözcü girmişDeniliyor ediliyor söyleniyor gibi söylemlerden uzak duralım. Sisteme düşmemiş böyle bir veri. Herkes zaten istim üzerinde
Ben de bundle'dan gördüm. Şaka gibi.sözcü girmiş
Ekli dosyayı görüntüle 191762
İzmir depreminde de buna benzer şeyler gündeme gelmişti.Devlet, deprem riskinin olmadigi bir yere en az 10 bin 1 + 0 ve 1 + 1 daireler yapmali ve sadece afetten zarar gorenler oraya yerlestirilmeli. Bence zor olmaz
Bizde bunu bilgisayar destekli simülasyon ile yapıyorlar. Onay alındıktan sonra plaj kumu ile karıştırıp harcı 3 kuruş fazla kazanmak için evleri tabuta çeviriyorlar. Fethiye'de kaçak ev yapmayan kalmadı. Boş arazi yok. Allah korusun Akdenizde olursa öyle altından kalkılmaz hal alır. Fethiye'nin 4te 1i dolgu haritadan silinecek kıvama gelir Allah korusunAz önce deprem mühendisi olarak Japonya'da çalışmış bir akademisyen hoca ile konuştum.
Adamlar
1. Her bölge zeminine özel etüt yapıyorlarmış.
2. Etütü yapılan her zemin türü için özel inşaat planı varmış.
3. Her binanın küçük bir maketi gerçek malzemeden üretilip, yapay deprem simulasyonuna tabi tutuluyor ve 8-9 şiddetine dayanmıyorsa bina yapılmıyor.
4. Kullanılacak tekniğe göre yüksek denetimle tam hesabına göre özel üretim malzeme ile inşaat yapılıyor. Denetimden kaçan bir şey tespit edilirse firmanın, mühendisin herkesin lisansı iptal ediliyor.
Burada da gördüm 20 katlı binaya 30 metre, 5 katlı binaya 25-30 metre yine temel kazılıyor diyor.
Olacak iş değil.
Bizde de Para Ali, Göçer ve çeteler 1 fazla viski, pro içsin diye yatlarında, lüks limuzinlerinde halkın parası ile halkı mezara koyuyorlar. Sadece ölüm tarihi açık çek oluyor.
Sağlanması iyidir. Salınım yıkıcı etkiyi minimize eder. Kemik gibi sert olsa zaten çat diye kırılır. Bu yüzden japonyada evler beşik gibi sallanıyor. Evet sallanan evde sarsıntı fazla olur ama salınım olduğu için hasar Minimuma inerşimdi yeni binalar durmadan sallanıyor onlarında tekrar allah korusun 7.5 civarında deprem olması durumunda yıkılma durumu var mı acaba sonuçta bu demirlerinde malzemelerinde dayanma sınırı var
var mı inşaat mühendisi bu durumu açıklayabilir mi? en sağlam bina dahi güvensiz mi bu durumda?
Bizde bunu bilgisayar destekli simülasyon ile yapıyorlar. Onay alındıktan sonra plaj kumu ile karıştırıp harcı 3 kuruş fazla kazanmak için evleri tabuta çeviriyorlar. Fethiye'de kaçak ev yapmayan kalmadı. Boş arazi yok. Allah korusun Akdenizde olursa öyle altından kalkılmaz hal alır. Fethiye'nin 4te 1i dolgu haritadan silinecek kıvama gelir Allah korusun
milletimiz ahlaksız, malesef ki çok ahlaksızSamsun'da deprem olacak marasta tekrar olacak bilmem nerede olacak bizim millet de çok şerefsiz yahu zevk mi alıyorlar insanları galeyana getirmekten ...Şu an tüm Türkiye'de panik var gördüğüm kadariyla her yerde bekleniyordu sozde
kritik nokta lisans,Az önce deprem mühendisi olarak Japonya'da çalışmış bir akademisyen hoca ile konuştum.
Adamlar
1. Her bölge zeminine özel etüt yapıyorlarmış.
2. Etütü yapılan her zemin türü için özel inşaat planı varmış.
3. Her binanın küçük bir maketi gerçek malzemeden üretilip, yapay deprem simulasyonuna tabi tutuluyor ve 8-9 şiddetine dayanmıyorsa bina yapılmıyor.
4. Kullanılacak tekniğe göre yüksek denetimle tam hesabına göre özel üretim malzeme ile inşaat yapılıyor. Denetimden kaçan bir şey tespit edilirse firmanın, mühendisin herkesin lisansı iptal ediliyor.
Burada da gördüm 20 katlı binaya 30 metre, 5 katlı binaya 25-30 metre yine temel kazılıyor diyor.
Olacak iş değil.
Bizde de Para Ali, Göçer ve çeteler 1 fazla viski, pro içsin diye yatlarında, lüks limuzinlerinde halkın parası ile halkı mezara koyuyorlar. Sadece ölüm tarihi açık çek oluyor.
Aslinda zor degil. Mersin'e filan rahat yapilir. Site gibi olur. Okulu filan da olur. Hem deprem yerindeki kargasalar da onlenirİzmir depreminde de buna benzer şeyler gündeme gelmişti.
Ama o zaman kendi tapulu evi yıkılan ve hala kirada oturan eşimiz dostumuz var. Sözde devlet ev yapacak daha onlara.
2021'de yazın yangınlar çıktığında aynı şüpheyle ben de bağışımı yapmıştım.Bağışımı yaptım gönderdim. İnşallah şu zor günlerde katakulli peşinde fırsatçılık yapmıyorlardır ve bağışlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaşır.
sallanmak derken depremi kastedmiştimSağlanması iyidir. Salınım yıkıcı etkiyi minimize eder. Kemik gibi sert olsa zaten çat diye kırılır. Bu yüzden japonyada evler beşik gibi sallanıyor. Evet sallanan evde sarsıntı fazla olur ama salınım olduğu için hasar Minimuma iner
Bağışımı yaptım gönderdim. İnşallah şu zor günlerde katakulli peşinde fırsatçılık yapmıyorlardır ve bağışlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaşır.