6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şuan en kötü yer hatay muhtemelen basinda yok gibi davranılıyor.
Binalar hep eskiymiş o bolgede kentsel donusum yok diyorlar. Bir hastanede yenidogan yogunbakimda mahsur kalmislar
1513 yılında falan olmus en son depremler o bölgede

haliyle ınsanlar deprem bölgesı sanmıyor heralde

bu yüzyıla denk gelmesı cok kötü allah yardım etsin

Ne kötü bişe ya, ne büyük çaresizlik
Çaresizlik depremden değil aslında. Maddi bir çaresizlik bu.

Ben Avcılar'da oturuyorum. Doğma büyüme buralıyım. 99 depreminde de buradaydım ve İstanbul'da en çok zarar gören bölge Avcılar. Beklenen İstanbul depreminde yine en çok zararı görecek yine Avcılar. Biz 11 yıllık binada oturuyorduk 2200 liraydı kira. Ev satıldı biz de çıkmak zorunda kaldık Temmuz ayında. Biz 8000 liraya bir ev bulduk orada oturuyoruz. 8-9 yıllık bina. Ama biz ev ararken sıfır binalar 2+1 85-90 metrekare 10 bin lira aylık kirası vardı. Şu anda yeni bir sürü bina yapıldı Avcılar'da depreme hazırlık için ama 2+1 evler şimdi 15 bin 20 bin lira olmuş. İnsanlar nasıl otursun o fiyatlara? Doğal olarak da 99 depremi öncesi evlere yöneliyorlar. Ama Avcılar'daki 99 depremi öncesi evler tabuttan farksız. 2020'deki İzmir depreminde Avcılar'da bina yıkıldı. Ne alaka dersin işte ama ben Avcılar diye şaşırmıyorum. Şimdi sıkı dur. O tabut gibi binalardaki evler kaç para biliyor musun? Sırf merkeze ve metrobüse yakın diye 7000-8000 lira. Deprem olsa tuzla buz olacak evlere bu fiyatlar isteniyor kira olarak. İnsanlar maddi yönden çaresiz. Depreme hazırlıklı binalarda 85 metrekare 2+1 dairelere 15-20 bin lira kira istiyorlar. Depremde tuz buz olacak binalardaki dairelere 6-7 bin.

Şuan en kötü yer hatay muhtemelen basinda yok gibi davranılıyor.
Binalar hep eskiymiş o bolgede kentsel donusum yok diyorlar. Bir hastanede yenidogan yogunbakimda mahsur kalmislar
Hatay hiç gösterilmedi tvde ama en büyğk yıkım orada sanırım allah yrdımcıları olsun

1513 yılında falan olmus en son depremler o bölgede

haliyle ınsanlar deprem bölgesı sanmıyor heralde

bu yüzyıla denk gelmesı cok kötü allah yardım etsin
Yıkıcı 99 depremini yaşayan bu ülkede 24 senede insanların bilinçlendirilmemesi inanılmaz ya inanılmaz.

Murata twitterdan yazdım nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. Numarası olan biri bir şekilde ulaşabilirse çok sevinirim.

Diğer arkadaşlara da aynı şekilde varsa o bölgede başka arkadaşlar

Hatay hiç gösterilmedi tvde ama en büyğk yıkım orada sanırım allah yrdımcıları olsun
Yıkılan bir sürü hastane varmış ve haber alınamıyor. Ya hadi türkleri geçtim bu bölgeler yoğun göc alan yerler. Bir sürü çocuklu aileler var ve kötü binalarda ve en alt katlarda yaşayanlar var.
Çok dehşet verici ya çok.

Allah'ım yardımcıları olsun.

Japonya’da adamlar senede 20 kere belki böyle ya da daha şiddetli sallanıyor tsunami harici can kaybı olmuyor, ihmal ihmal ihmal. Malzemeden kaçıran tüm müteahhitlerin Allah belasını versin kağıt gibi evler yapanlar var
Minareden düşen parçalar var tuğlayı tutan 2 tane çubuk demir

Çok büyük felaket olmuş ya, korkunç rakamlar gelir buradan maalesef

Hatay berbatmış duyduğum kadarıyla. Arkadaşımın akrabalarının evleri yıkılmış. Arkadaşım dayısına ulaşmaya çalışıyordu sabah.

Allah yardımcıları olsun.

Geçmis olsun turkiyem. Allah beterinden saklasin. Rabbim tum yardima muhtac olan kullarinin yar ve yardimcisi olsun insallah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt