6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu hatayı niye kimse görmüyor abi ya devlet gücü yok şu an hatayda.

Turkiye hep boyleydi ki renkdas... Tasra hep boyleydi ve boyle.. Merkeziyetcilik calismiyor iste yetemiyor devlet ya da boyle isteniyor bilmiyorum. Buyuk sehirlerdeyseniz, devlet her yerde.. Tasra'da ise olay oldukca, arada devlet oluyor onun disinda orman kanunlari, referans, adamina gore isler...

Son düzenleme:
kimse maraş merkezi konuşmuyor

depremin merkez üssü 20km uzağında sadece ve maraş merkez hataydan da adıyamandan da büyük.

Sakarya da deprem haberi yapan sayfalar kaldırmaya başladı birinin yalanı ayıp ya ABV sizin üşenmeden sahte afad kandilli twit görselleri yapmışlar ortalık karışık teyit edemedi haberciler verdi muhtemelen.

Benim uygulamaya göre orada 5.5 büyüklüğünde bir deprem olmuş.

Turkiye hep boyleydi ki renkdas... Tasra hep boyleydi.. Merkeziyetcilik calismiyor iste yetemiyor devlet ya da boyle isteniyor bilmiyorum. Buyuk sehirlerdeyseniz, devlet her yerde.. Tasra'da ise olay oldukca, arada devlet oluyor onun disinda orman kanunlari, referans, adamina gore isler...
Ya hadi normal insanı geçtim milletvekilinin ailesi göçük altındaymış daha kendine bağlı adamları kurtarmaktan aciz mi olduk. Bu kadar mı güçsüz acizdik biz.

depremin büyüklüğüne bakılırsa en az 20 bin kaybımız olur. suriyeli de bir hayli fazla o bölgede onlarda sayıya dahil edilir mi bilemiyorum

Ya hadi normal insanı geçtim milletvekilinin ailesi göçük altındaymış daha kendine bağlı adamları kurtarmaktan aciz mi olduk. Bu kadar mı güçsüz acizdik biz.

Oyleydik genel olarak maalesef. Bunu soylemek istemesemde.. Bak arkadaslarim var tasrada devlet memuru onlarin bizzat izlenimleri bunlar hepsi memur cocugu yani devletini seven insanlar, bu gerceklerle 1:1 yuzlesince, sok olduklarini anlattilar hep.. Kimisi Tapu'da yasadiklarini anlatiyor, kimisi belediyede, kimisi de nufus dairesinde... Kimisi polis, kimisi hukukcu... Yanisi, Devlet'in bazi noktalarda re-organizasyona ihtiyaci var.. Buyuk cografya, farkli iklimler, farkli kulturler, 90milyona yakin bir nufus...Zaten yetersizdi artik surdurulebilir noktayi coktan gecmis durumda. Ancak boyle gunlerde iste idrak ediyoruz, yarin unutulur gider yine.

depremin büyüklüğüne bakılırsa en az 20 bin kaybımız olur. suriyeli de bir hayli fazla o bölgede onlarda sayıya dahil edilir mi bilemiyorum
Acı gerçek ama 3 bine yakın bina yıkıldı deniyor haberlerde.100 bine yakın insan desek şu anki ölüm oranıyla bile %10 en az 10 bin vatandaş demek.

10 tane şehiri etkilemiş bir afet ve 1 değil 2 tane peş peşe ne afad ne başkası yardıma gidemez
gitsede yetişemez köyü var ilçesi var bucağı var 10 tane koca şehir böyle büyük bir deprem hayatımda ilk defa görüyorum.
Allah herkesin yanında olsunda afad yok burda devlet yok diye twitterden bağıranlarada sükunet diyorum
tamam ateş düştüğü yeri yakıyor ama böylesi bir afet karşısında tüm dünya ülkeleri çaresiz kalırdı.
yapacak şeyler sınırlı sarsıntılar devam ediyor kolay değil bu şartlarda arama kurtarma gerçekten çok büyük bir afet
Allahım herkesin yar ve yardımcısı olsun

en acısı bu gece hipotermiden vefat edecek çok kişi olacak. çocukları imkanı yok göçük altında bu soğuk havada geceyi geçiremez. bu nasıl tarifsiz çaresizlik ve acı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt