6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nası yok hocam gıda desteği battaniye desteği en kötü bunları yaparlardı emir gelse enkazdan kurtulan soğuktan donacak
onlar zaten yapılıyor kardeşim enkazdan çıkarma konusunda diyorum bilinçsiz yapılan müdahale kötü sonuçlar getirebilir o yüzden,kardeşim bizzat orda çalışmalarda..

Belki saçmalıyorum kusuruma bakmayın.resmi sayılarla 5600 küsür bina yıkılmış deniyor.daha ulaşılamayan yerleri de hesaba katıp 10bin desek her binada en kötü 10 kişi görev yapsa 100bin kişi yapar ki korkunç bir rakam bu.uluslararası bazda ciddi insan yardımı gerekiyor.öyle 300 500le olacak iş değil

Belki saçmalıyorum kusuruma bakmayın.resmi sayılarla 5600 küsür bina yıkılmış deniyor.daha ulaşılamayan yerleri de hesaba katıp 10bin desek her binada en kötü 10 kişi görev yapsa 100bin kişi yapar ki korkunç bir rakam bu.uluslararası bazda ciddi insan yardımı gerekiyor.öyle 300 500le olacak iş değil
Kırsal kesimleri, köyleri, mezraları da hesaba katarsak kabaca 10 bine yakın bina da göçük var.

Arkadaşlar, onların akrabaları, adana antep adıyaman maraş osmaniye...
Her yerden kötü haber, "enkaz altındalar cihan", "ulaşamıyoruz cihan"

sabahtan beri söylenıyordu demekki dogruymuş köylere ve ilçlere şu anda hiç girilmemiş ,elbistan ve kırıkhan icin benzer goruntuler vardı simdide kahta icin var
demekki yeterli ekip bulursak ilçelere hamle yapacaz tabı neye yarayacaksa

az önce burdan arkadaş paylaştı demek ki bazı yerlerde yapılmıyor

evet yapılmayan yerler varmış malesef,dediğin gibi dışarda kalan insanlara ve enkazdan kolay çıkarılabilecek insanlar için askerin bölgeye inmesi gerek ki kardeşimin canlı çıkardıkları insanlar olmuş fakat vefat eden insanımızın sayısı daha fazlaymış..

Devletin böyle bir konuda önlem almadığını zaten hepimiz tahmin etmişizdir de TSK'nın bir eylem planı olmaması ciddi manada üzdü beni. Hatay ve Kahramanmaraşta bazı yerlere en ufak yardımın ulaşmaması çok üzücü.

Hiç sanmıyorum ama inşallah ders alırız.

99 depreminde bi 10.000-20.000 ni de yerin altında kaldı sanırım.yine aynısı olmasın

SON DAKİKA - AFAD'dan açıklama: "Can kaybımız 2.316'ya yükseldi. Yaralı vatandaşlarımızın sayısı 13.293. Yıkılan bina sayısı 6.217. Enkazdan sağ kurtulan vatandaşımızın sayısı 7.840"

Böyle afet durumlarında toplanma yeri olarak eskiden şehir merkezlerindeki statlar kullanılırdı. Hepsini şehir dışlarına taşıdıklarından onlara da ulaşım sıkıntı oluyordur şöyle bir durumda. Düşündükçe deliriyor insan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt