6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her büyük depremden sonra ister istemez özellikle yüzeye daha yakınsa kayma yaratır. Dünkü depremler anladığım ve videoda da Celal hocanın anlattığı kadarıyla hizadan saparak olduğu için yeni boşluk oluşmuş ve diğer ikincisine de sebep olmuş... Şimdi işin kötüsü kayma ile başka boşluğunda oluşması. Yani zaman bilinmeksizin yine bir tehdit o bölgeye hakim ki Naci Görür hoca da buna dikkat çekti... Umarım başka felaketlere bir bu kadar hazırlıksız olmayız.

YURTİÇİ KARGOya giyecek, battaniye vs yardımlarınızı götürebilirsiniz. Dün açıkladılar bedava deprem bölgesine götürüyorlar

En cok kayip Hatay'da
Ben, Diyarbakir'i anlamadim. Arada cok mesafe var ama 112 kayip var.

Bir Deprem anında hangi ile hangi bölgelerden yardım gideceği, hangi kuruluşların yardımı en makul yoldan getireceği nasıl planlanmaz.

Halk acı içinde kendini kurtarmaya çalışıyor seferber olup.

Ordu emir bekliyor, madenciler izin bekliyor, eğitimli personel izin bekliyor.

Her şeyi tek bir yere bağladık, işimizi de Allah'a bıraktık yine.

Kader dediğimiz tam olarak bu. O insanların orada can vermesi değil, can vermesine sebebiyet verilmesi.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'a 48 saat itibariyle, işi olmayan araç girişi yasaklanmış.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yollarda kaza, trafik, tipi ve asfalt kopmaları varmış, burdan giden derneklerde de kazan yapan ve yolu kapatan tırlar olmuş, oradaki durumu tam olarak bilmeden yorum yapmayalım. İnsanlar elinden gelenim fazlasını yapmaya çalışıyor. Şuan önemli olan hayatlara müdahale etmek ve biran önce insanları enkazlardan kaldırmak.

Askerler meydana inmiş. Fuat Oktay ya "AFAD'tan başka kimse yardım ve kurtarma çalışmalarına katılmayacak" lafını yedi ya da hükümet içinde çatlak var. Fuat Oktay "AFAD tek yetkili olacak", Hulusi Akar "Üç beş er insin bir şey olmaz" diyerek karşı karşıya gelmiş olabilirler. Ya da Fuat Oktay'ın olaydan haberi bile yok. Erdoğan'ın haberi var mı bilmiyorum. Erdoğan'a rağmen Hulusi Akar bunu yapmış olabilir mi? Bilemiyorum. Durumun vahametini anlayıp Erdoğan'ın lafını dinlersek insanlar ölecek demiş olabilir. Ya da Erdoğan Fuat Oktay'ı boşa çıkardı ve Hulusi Akar'a askerler çıkar sahaya dedi.

Ekipman sıkıntısı çok büyük

Hilti bulamıyorlarmış Hatayda

İş makinesi operatörü de yok diyolar

Jeneratör sıkıntısı da cabası

Hatay'ın şanssızlığı çevresindeki illerin de ağır kayıplar vermesi oldu sanırım ama koskoca devlet bunu bahane olarak görmemeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt