6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim isyerinde daha garip tiplerde var. Ben devletin sorumsuzluğu sahipsizliğinden bahsederken adam lafı zinaya kıyamet alametlerine bağladı tek bir eleştiri bile yok!
O ve onun gibi birine denk gelsem ne yapacağımı kestiremiyorum.

Bilmem neyin evladı herif

Hala Twitter'da sesini duyurmaya çalışan enkaz altında binlerce insan var, sağ kurtulanlar ise saatlerdir aç susuz ve soğuktalar.Yeter artık daha ne kadar dayanabilir bu insanlar

Depremin derinliğinden bahsetmişsiniz muhakkak etkisi var da şu videolardaki deprem 200 km derinde olsa ne olur olmasa olur;

Japonya'daki depremleri ve bu adamların depremle verdiği mücadeleyi biraz küçümsemişsiniz gibi geldi. Ve bu adamlar depreme karşı sela ile "mazallah" ile "allah korusun" ile mücadele etmiyorlar, bilim ile mücadele ediyorlar.

Şaka gibi gelecek ama deprem anında benim hissettiğim bu görüntülerden daha şiddetli idi. Belki şok anı diyeceğim ama şunu gördü gözlerim, koca devasa gardrop, full halde, tek başıma bir milim ilerletememistim zamanında, yanlamasına bir o duvara sürüklendi 1 metre kadar bir diğer duvara. Yatak zipliyordu, yine yerinden kipirdatamadigim yatak, bazasi dolu, bizi kaloriferle sıkıştırmasın diye tüm gücümü kullandım. İkinci depremde disardaydik, asfalttaki yağmur birikintileri tersine yağmur gibi yükseliyordu. Ayakta duramadim 30 saniye, araba yanal 10 cm kaydı, olduğu yerde zıplayıp duruyordu görüntülerdeki gibi

İşte bunu minimize indirmek lazım mesela her evin içinde ufak odası çelikten olsa deprem anında vatandaş direkt oraya girse nasıl olur? Madenlerde böyle acil odalari vardir
Hocam Allah kimsenin başına vermesin, o şiddette ayakta durulmuyor, o çelik kafesi bulmayı birak

Yavrularım benim inş ana babanız da kurtulmuştur

bir iki yerde gördüm çocukları kaçırılan var sanırım.
1675764698147.webp

99 depremini hatırlıyorum da, otobüslerle yağmaya gitmişlerdi deprem bölgesine. askeri anında indirdiler sahaya, vur emri de verdiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt