6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5 ve üzeri gerçekleşen depremler

1675766255829.webp

radyoloji ve diger hekimler olaral acil vaka dayanisma gruplari kuruluyor ama cok tibbi malzeme sikintisi var

bt rontgen raporlama icin destek vermeye calisiyorum ama henuz yurtdisina erisim yok edevlet calismiyor erisim bekliyorum

Şaka gibi gelecek ama deprem anında benim hissettiğim bu görüntülerden daha şiddetli idi. Belki şok anı diyeceğim ama şunu gördü gözlerim, koca devasa gardrop, full halde, tek başıma bir milim ilerletememistim zamanında, yanlamasına bir o duvara sürüklendi 1 metre kadar bir diğer duvara. Yatak zipliyordu, yine yerinden kipirdatamadigim yatak, bazasi dolu, bizi kaloriferle sıkıştırmasın diye tüm gücümü kullandım. İkinci depremde disardaydik, asfalttaki yağmur birikintileri tersine yağmur gibi yükseliyordu. Ayakta duramadim 30 saniye, araba yanal 10 cm kaydı, olduğu yerde zıplayıp duruyordu görüntülerdeki gibi
Kardeşim ben de 99 depremini Adapazarı merkezinde yaşadım uyanıktım, 45 saniyesini de, sonrasındaki kaosu da yaşadım. O yüzden seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcınız olsun ama her şeyden evvel devlet yardımcınız olsun, daha doğrusu olabilmeliydi. Çok çok geçmiş olsun. Ben de evde zifiri karanlıkta ayakta duramıyordum, dar koridorda kafamı duvardan duvara çarpıyordum. Zaten evden de kaçamadık, yıkılsa altında kalmıştık. Zaten 7.4 gibi değildi, hissedilme seviyesi daha yüksek diye açıklama yapılmıştı. Onun da nedeni kayalık değil de büyük ölçüde alüvyon(balçık) zemin olmasından kaynaklıydı diye hatırlıyorum. Bir de tabi depreme yapılarda yakalanmak sokakta yakalanmaktan daha farklı ve zor.

Amma ve lakin bu videolardaki sallantıyı küçümsemeyin. 9.2 şiddetinde bir büyüklük yani istediği kadar derinde olsun. Tahminim bu videolarda gördüğün sallantı bizim burada bu depremde olsaydı eğer ayakta olan binalar da ayakta olamazdı diye tahmin ediyorum. Adam oraya 100 metre yüksekliğinde bina dikmiş 9 şiddetinde sağa sola esniyor o kadar. Bir sıva çatlamaz mı bir çivi yerinden oynamaz mı? Ama işte adamlar bilime mühendisliğe önem veriyor ona yatırım yapıyor, bizim gibi "Sela" ya değil.

radyoloji ve diger hekimler olaral acil vaka dayanisma gruplari kuruluyor ama cok tibbi malzeme sikintisi var

bt rontgen raporlama icin destek vermeye calisiyorum ama henuz yurtdisina erisim yok edevlet calismiyor erisim bekliyorum
Bölgedeki gönüllü doktorun bi videosunu izledim, sağlık çalışanı yeterli bize ne olur malzeme gönderin diyordu

Sınırlı sayıda serum fizyolojik ve antibiyotik varmış. Başka hiçbir şey yok elimizde diyor. Onlar da bitecek yakında dedi

Türkiye Basketbol Federasyonu, AFAD destek hesabına federasyon bütçesinden 5 Milyon TL'lik bağışta bulunulduğunu açıkladı.

Şu kahramanlık ve mucize görüntülerini unutmayın. Bunları emekçi ve gönüllülerimizin moralleri yükselsin ''bir umut'' daim devam etsin diye her yerde paylaşıyorum naçizane ama bu kabus bittiğinde bu görüntüleri TRT'den yayımlayıp kahramanlık zırvaları sallamalarına da asla izin vermemeliyiz.

Depremin derinliğinden bahsetmişsiniz muhakkak etkisi var da şu videolardaki deprem 200 km derinde olsa ne olur olmasa olur;

Japonya'daki depremleri ve bu adamların depremle verdiği mücadeleyi biraz küçümsemişsiniz gibi geldi. Ve bu adamlar depreme karşı sela ile "mazallah" ile "allah korusun" ile mücadele etmiyorlar, bilim ile mücadele ediyorlar.

Şurda hataydaki otobüse bakarsak japonyadaki depremden daha etkili oldugunu söylemek mümkün olur herhalde

Bölgedeki gönüllü doktorun bi videosunu izledim, sağlık çalışanı yeterli bize ne olur malzeme gönderin diyordu

Sınırlı sayıda serum fizyolojik ve antibiyotik varmış. Başka hiçbir şey yok elimizde diyor. Onlar da bitecek yakında dedi
cok acil destek lazim bizim alanda ise ihtiyac var radyolog uzmani arkadaslarim ile erisim bekliyoruz email attik

biz uzaktan calisabiliyoruz bolgede radyolog sayisi sinirli ihtiyac var

Şu kahramanlık ve mucize görüntülerini unutmayın. Bunları emekçi ve gönüllülerimizin moralleri yükselsin ''bir umut'' daim devam etsin diye her yerde paylaşıyorum naçizane ama bu kabus bittiğinde bu görüntüleri TRT'den yayımlayıp kahramanlık zırvaları sallamalarına da asla izin vermemeliyiz.

verecekler hocam verecekler maalesef verecekler. Bugün bu olayın sorumluları yarın yine kahraman ilan edilecek, bugün çıkardığımız ses nasıl bir işe yaramıyorsa yarın da bir işe yaramayacak.

Bitmişiz gerçekten bitmişiz öyle bir öfke, nefret doluyum ki şu Adıyaman valisinin suratına baktıkça yanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt